Witajcie

Poszukuję kogoś, kto orientuje się w obecnej sytuacji w Trzebini, konkretnie chodzi mi o warunki panujące na P3.
Chłopaka przewożą tam w niedługim czasie z Ruszczy, z p2

Słyszałam, że zmienił się tam teraz dyrektor i adwokat mówi,że warunki są teraz o wiele gorsze..Ponad to ciekawi mnie jak wygląda sprawa pracy wolnościowej na p3 w tym miejscu? Są duże problemu aby taką dostać? (chłopak pracuje teraz w obecnym zakładzie). Czy dalej wygląda to tak,że telefon jest nieograniczony tak jak i widzenia?
Kolejna sprawa, to przepustki i wokanda. Czy jeżeli osadzony odznacza się samymi "plusami", to zakład przychyla się do takich wniosków, czy raczej jest z tym problem? Na Ruszczy np. zrobili teraz przepustki dopiero na trzy miesiące przed połową kary ze względu na ucieczki jakie ostatnio tam miały miejsce.. Czy jest możliwość uzyskania tam przepustek (cały czas mowa o p3) po 1/4 kary ? I czy wokandy są "przychylnie" rozpatrywane z korzyścią dla osadzonego, czy także jest z tym problem?
Jeżeli ktoś posiada jakiekolwiek informacje na temat sytuacji tam, bardzo prosze o info

Pozdrawiam.