zaklad karny w trzebini ...

• Autor wątku Autor wątku Mysza344
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
vieviora napisał:
Czy ktoś wie może jak jest z kursami i czy ci co skończą kurs dostają za to jakieś pieniądze na przykład na zapłatę zobowiązań sądowych

A dlaczego mają dostawać pieniądze? Niech się cieszą, że za kurs nie muszą płacić!

Witam, wszystkich użytkowników forum. Mam ogromną prośbę. Mojego męża mają przetransportować do Zakładu Karnego w Trzebini. Chciałabym prosić o jakiekolwiek informacje na temat warunków bytowych w samym ZK, jak również jakie są procedury uzyskania przez męża pracy poza terenem i z jakimi instytucjami zewnętrznymi współpracuje ZK. Chciałam także zapytać o możliwość uzyskania przepustek - mąż w dotychczasowej jednostce korzysta ze wszystkich form nagród, jaki jest czasokres od przetransportowania do pierwszego wyjścia.
Jeszcze podstawowa i chyba najważniejsza dla mnie kwestia. Czy i kiedy administracja ZK występuje z wnioskiem o wpz. Mąż ma za sobą przeszło połowę kary - duży wyrok.
Pytam po raz kolejny bo zamknięto mi wątek główny, musiałam się przenieść na ten :)

Jeśli człowiek ma coś sensownego do powiedzenia niech powie. Jeśli nie to po co zabierać głos?

nie wiem czy powinnam zadac pytanie tutaj czy otworzyc nowy wątek...chodzi mi o to,czy ktos sie moze orientuje jak tam jest teraz z dozorek elektronicznym?moj chlopak sie stara o ta bransolete,ale nie wiem jaka jest mozliwosc;/ogolnie nie chce sie za bardzo nastawiac,ale moze ktos wie czy w Trzebini sa szanse na to?

Witajcie;)
Poszukuję kogoś, kto orientuje się w obecnej sytuacji w Trzebini, konkretnie chodzi mi o warunki panujące na P3.
Chłopaka przewożą tam w niedługim czasie z Ruszczy, z p2;)
Słyszałam, że zmienił się tam teraz dyrektor i adwokat mówi,że warunki są teraz o wiele gorsze..Ponad to ciekawi mnie jak wygląda sprawa pracy wolnościowej na p3 w tym miejscu? Są duże problemu aby taką dostać? (chłopak pracuje teraz w obecnym zakładzie). Czy dalej wygląda to tak,że telefon jest nieograniczony tak jak i widzenia?
Kolejna sprawa, to przepustki i wokanda. Czy jeżeli osadzony odznacza się samymi "plusami", to zakład przychyla się do takich wniosków, czy raczej jest z tym problem? Na Ruszczy np. zrobili teraz przepustki dopiero na trzy miesiące przed połową kary ze względu na ucieczki jakie ostatnio tam miały miejsce.. Czy jest możliwość uzyskania tam przepustek (cały czas mowa o p3) po 1/4 kary ? I czy wokandy są "przychylnie" rozpatrywane z korzyścią dla osadzonego, czy także jest z tym problem?
Jeżeli ktoś posiada jakiekolwiek informacje na temat sytuacji tam, bardzo prosze o info:)
Pozdrawiam.

Witam, czy ma ktoś tam aktualnie kogoś bliskiego? ;) Chodzi mi głównie o zakład otwarty, jakie panują tam warunki, jak z pracą na zewnątrz (czy ciężko ją dostać) i jak z wokandami?

Powrót