Zakład Karny w Uhercach

• Autor wątku Autor wątku ram
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
DZIEKI ZA ODP.MOŻE KTOŚ BLIZEJ DA ZNAC ALE DZIEKI ZA PODPOWIEDZ PKS MOZE SIE ZDECYDUJE ALE W UHERCACH JEST O 01.49 (CHORA GODZINA)TYLE TYLKO ZE BEZPOSREDNIO Z ŁODZI JEDZIE :rolleyes:

Marha, bezpośrednio z Łodzi masz też połączenia z Sanokiem. A z Sanoka to juz co jakieś 30 min coś jeździ do Ustrzyk (po drodze są Uherce). Ale może akurat znajdziesz kogoś bliżej. Powodzenia :)

Własnie sprawdziłam połączenie z sanokiem rzeczywiście codziennie jeżdzi tam pks z gdańska przez łódz także to juz coś dzieki jeszcze raz za podpowiedzi , a moze któras z was ma tam swojego męża na terapi aa?

Witam,
mam pytanie, czy ktoś wie jak wygląda zakład karny w uherce? czy łatwo tam o wokandę za pierwszym podejściem i ogólnie chciałabym wiedzieć jak tam jest... Mój syn musi odbyć karę i słyszałam ,że tam jest dość spokojnie, czy to prawda?

ANJU! jeśli moge cos wtrącic mój maz jest tam od czerwca i nie narzeka nie chce wracac do zakładu gdzie był wczesniej są tam wycieczki poza zakład zob.str.zakład karny w uhercach zreszta tez nie jest najgorzej pod wzgledem wokand takze nie martw sie mógł trafić gorzej

Mojego P. przewieziono dziś do ZK UHerce, Czy mógłby mi ktoś podać "świeże" informację na temat tego ZK ? ;) Jeździ tam może ktoś z okolic Rzeszowa?

Ostatnia edycja:
witam
ja jezdze raz w miesiacu.
Maz dzwoni codziennie.
Nic sie nie zmienilo, tyljko tye ze w paczce nie mozna miec slodzikow

ponad 80 % wychodzi na wolnosc p wokandzie
zalezy tez ie ma at pozbawienia wolnosci
co maz mi mowi to co miesiac wychodza.

anitka A jak wychowawcy i oddziałowi? Mąż chwali sobie ten zakład czy raczej narzeka? Mój P. póki co, jest w szoku, że tak dobrze (jeżeli tak można powiedzieć o ZK) tam jest i że w porównianiu do 3 lat odsiedzianych na p1 jest ogrona różnica, oczywiście na plus :)

wychowawca zalezy jaki ma humor, maz nie narzeka. Juz mu minie w tym miesiacu 7 miesiac. Jest duza roznica. jeszcze tylko do kwietnia 2012 i polowa kary, wokanda i moze sie uda ze wyjdzie.:what:

Witam wszystkich! jestem tu nowa i zbytnio nie wiem od czego zacząć mój przyszły szwagier został wczoraj przewieziony z Katowic do Uherce ma do odbycia1 rok i 8 miesięcy w Katowicach odsiedział 2 miesiące czy stamtąd może wyjść wcześniej?? zajęłam się tym wszystkim zw względu na moją siostrę która jest w ciąży i na początku stycznia będzie rodziła i stąd tez moje pytanie czy po tak krótkim czasie może starać się o przepustkę??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
W Uhercach jest napewno lepiej. Wydaje mi sie ze musi odsiedziec polowe kary zeby starac sie o warunkowe, ale tez cos slyszalam ze jak sie nie ma wyroku powyzej 2 lat to tez mozna wyjsc szybciej.Ale to ja ci dokladnie nie powiem bo niewiem.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
anitka699 napisał:
Wydaje mi sie ze musi odsiedziec polowe kary zeby starac sie o warunkowe, ale tez cos slyszalam ze jak sie nie ma wyroku powyzej 2 lat to tez mozna wyjsc szybciej.

Masz rację. Wydaje się Tobie. Skoro nie masz wiedzy prawnej to nie udzielaj porad, ok?
By dowiedzieć się jak to jest z "wcześniejszym" wyjściem wystarczy rozejrzeć się po forum, po dziale "więziennictwo".

Dziewczyna się pyta wiec próbuje jakoś pomoc. Jakas wiedzę mam. Co się czepiasz.

anitka699 napisał:
Jakas wiedzę mam. Co się czepiasz.

Masz wiedzę typu "gdzieś słyszałam". Czyli wychodzi na to, ze masz zły słuch.
Nie zawsze po połowie kary nabywa się uprawnień do warunkowego przedterminowego zwolnienia. A to z dwoma laty to po prostu bzdura. Gdzieś zadzwoniło ale baaaaardzo daleko. A ja nie ma czasu, by to prostować zatem odsyłam do innych tematów.

Witam wszystkich bardzo serdecznie, mam pytanie i liczę na to, ze ktoś mi odpowie, mąż przebywa w Uhercach i w sumie jest zadowolony, ale ciężko o widzenie bo odległość jest zbyt wielka. Mógłby napisać o przeniesienie do Pińczowa, ale nie wiem znów czy jest sens, czy to mu wyjdzie na dobre, bo nic dobrego o tym Pińczowie tu nie wyczytałam, a te Uherce wszyscy chwalą włącznie z nim... Ma grupę P2, nie wiem, czy w Pińczowie z tą grupą miałby te same przywileje? Teraz może do mnie dzwonić kilka razy dziennie i nie jest pod kluczem a co w Pińczowie może go czekać?

Jeśli został by przeniesiony do Pińczowa to też na P2,także te same przywileje.To nie zależy od zakładu tylko konkretnie od grupy jaką ma.

Kate586 napisał:
To nie zależy od zakładu tylko konkretnie od grupy jaką ma.

Nawet, jeśli w innym zakładzie będzie jeden automat telefoniczny na na przykład 1000 skazanych? I nie będzie dzwonił kilka razy dziennie?
Ustawowe uprawnienia są takie same. Szczegółowe rozwiązania - jak w życiu.

Przywileje "tu" na P2 i "tam" na P2 ma takie same. To jakie warunki panują w danym zakładzie to już indywidualna sprawa tego ZK-różnie być może.

Powrót