Zakład Karny w Uhercach

• Autor wątku Autor wątku ram
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
gosienka17100 napisał:
tak samo prosil mnie o srebrny lancuszek i nie pisal o to zadnej zgody, poprostu powiedzial mi ''zaloz na siebie i mi dasz na widzeniu'' czy nie poniesie za to zadnych konsekwencji?
Jeżeli macie widzenie bezdozorowe możesz tak zrobić,ja kiedyś mojemu kupiłam zegarek,wchodząc na widzenie bd.założyłam na swoją ręke i pózniej mu ten zegarek dałam,bez problemu przeszło,nawet nie zaczaili czy miał wczesniej czy nie!Śmiało...bez obaw;)

forg napisał:
Jasne. Łam regulamin i spełniaj zachcianki przestępcy.
haha...i kto to mówi....a ciekawe czy ty forg jako funkcjonariusz w ZK nie łamiesz regulaminu w pracy:lol:....tylko tu na forum możesz sobie pozwolic używac tak mocnych słów jak"przestepca"bo w miejscu twojej pracy za używanie takiego słowa miałbys juz dawno pojechane:D

lenkaP napisał:
Jeżeli macie widzenie bezdozorowe możesz tak zrobić,ja kiedyś mojemu kupiłam zegarek,wchodząc na widzenie bd.założyłam na swoją ręke i pózniej mu ten zegarek dałam,bez problemu przeszło,nawet nie zaczaili czy miał wczesniej czy nie!Śmiało...bez obaw;)

dziekuje Ci bardzo :* w koncu ktos madry wypowiedzial sie na ten temat :)

gosienka17100 napisał:
w koncu ktos madry wypowiedzial sie na ten temat :)

Mądry? Wypowiedział się ktoś, kto człowieka, który łamał prawo utwierdza w tym, że prawo należy nadal łamać.
Co za problem uzyskać zgodę na pozyskanie zegarka? Żaden. Ale przecież skoro "misiu" zażądał to należy spełnić jego rozkaz.
Niektóre z pań nie zdają sobie sprawy, jak wiele od nich zależy, by ich ukochany stał się uczciwym człowiekiem. Druga opcja - są panie, które chcą, by on nie był uczciwym człowiekiem. Problem tylko polega na tym, że niepotrzebnie później płaczą, że on jest za kratami.

gosienka17100 napisał:
w koncu ktos madry wypowiedzial sie na ten temat :)
madry? wiesz, co będzie, jak Was na takim numerze złapią? Obiecaj, że nie przyjdziesz na forum płakać o niesprawiedliwego kwita... bo wtedy Cię obśmieją i będą mieli rację

forg napisał:
Ale przecież skoro "misiu" zażądał to należy spełnić jego rozkaz.
a czy ty wiesz czy to był rozkaz??dobieraj własciwe słowa do swojego komentarza jeżeli juz chcesz cos skomentować.....a "misiu"to chyba TWÓJ ulubiony zwrot jakim lubisz byc wołany:lol:
forg napisał:
Wypowiedział się ktoś, kto człowieka, który łamał prawo utwierdza w tym, że prawo należy nadal łamać.
bardzo smieszne:lol:jakie to łamanie prawa:D...uczciwy sie znalazł na tym forum:cool:

lenkaP napisał:
jakie to łamanie prawa:D...uczciwy sie znalazł na tym forum:cool:

Widzisz ... resocjalizacja człowieka zaczyna się od drobnostek. Na przykład od pokazania, że resocjalizowany potrafi podporządkować się zasadom obowiązującym w grupie. Ale wiem, że to trudno zrozumieć a jeszcze trudniej zaakceptować. Bo przecież dla niektórych oszustwo to "chleb codzienny".

wlasnie wrocilam z widzenia, lancuszek, gazety i krzyzowki przeszly:) łancuszek nawet podalam przy funkcjonariuszu sluzby wieziennej i nic nie mowil:]

czy ma ktoś numer może do wychowawcy Jankowskiego i wysłałby mi na priv? prosze, bardzo wazne a nigdzie nie moge znaleść numeru..

Witam chciałam się dowiedzieć jak wygląda sprawa z wokandami ? Dużo wychodzi z pierwszej ? Widziałam na poprzednich stronach wypowiedzi na ten temat ale chciałabym zasięgnąć nowszych informacji :wink:

Czy z wolności, z przerwy (ponad dwa lata)odbywania kary mozna sie wstawic w Zk Uherce?Kare odbywalem w AS Lublin.
Czy od razu polecę w transport czy raczej sie zostanie?

Witam czy w uhercach jest jeszcze szkola ?Czy zlikwidowana?

Powrót