Zakład Karny w Uhercach

• Autor wątku Autor wątku ram
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Może mi ktoś powiedzieć jak jest ze szkołą w Uhercach? bo własnie znalazłam na stronie coś takiego:

W związku z pismem nr BP-512/83/09/814 z dnia 26.05.2009 r., w sprawie likwidacji Centrum Kształcenia Ustawicznego przy Zakładzie Karnym w Uhercach Mineralnych, szkoły funkcjonujące w ramach Centrum nie będą przyjmowały kandydatów na I semestr nauki. Proces likwidacji będzie trwał do czasu zakończenia nauki przez obecnych słuchaczy szkoły zawodowej.

Czy mam przez to rozumiec że już tam nie będzie szkoły??
Chcielibyśmy starać się o transport do Uherc ewentualnie do Zamościa i nie wiemy co mamy robic.. proszę o szybką odpowiedz

Barbie, a jak jest tam z widzeniami bezdozorowymi,intymnymi ?! dostają przepustki ,czy sa jakies specjalne pokoje do tego ;)?

młoda21 napisał:
Może mi ktoś powiedzieć jak jest ze szkołą w Uhercach? bo własnie znalazłam na stronie coś takiego:

W związku z pismem nr BP-512/83/09/814 z dnia 26.05.2009 r., w sprawie likwidacji Centrum Kształcenia Ustawicznego przy Zakładzie Karnym w Uhercach Mineralnych, szkoły funkcjonujące w ramach Centrum nie będą przyjmowały kandydatów na I semestr nauki. Proces likwidacji będzie trwał do czasu zakończenia nauki przez obecnych słuchaczy szkoły zawodowej.

Czy mam przez to rozumiec że już tam nie będzie szkoły??
Chcielibyśmy starać się o transport do Uherc ewentualnie do Zamościa i nie wiemy co mamy robic.. proszę o szybką odpowiedz

ewidętnie napisałaś w trakcie likwidacji to mi się kojarzy tylko z jednym, z tym że po zakończeniu nauki przez wszystkich obecnych słuchaczy szkoła zostanie zlikwidowana nie będzie jej

b.aniaa napisał:
Barbie, a jak jest tam z widzeniami bezdozorowymi,intymnymi ?! dostają przepustki ,czy sa jakies specjalne pokoje do tego ;)?
Z tego co wiem nie ma widzeń intymnych, są zwykłe bezdozorowe. Z resztą teraz nie jestem bardzo w temacie, bo mąż siedział tam do 2004 roku, to może odpowie Ci ktoś, kto miał, albo teraz ma tam kogoś :ok:

Nie ma widzeń intymnych , zreszta bezdozorowych raczej też .. Chyba że jest jeszcze gdzieś inna sala widzeń niz ta na której ja byłam :D

Witam, przeczytałam caly temat, ale mam kilka pytań. Wszystko co jest opisane to niestety z tego jak bylo kiedys. A jak jest teraz w Uhercach? Zmienilo się coś czy nic? Własnie przewiezli tam mojego narzeczonego z Kielc... Spory kawałek i sie zastanawiam czy nie pisac by go przeniesli blizej. jak myslicie dobry to pomysl?..

gsa015 Musisz skonsultować to ze swoim narzeczonym Mojego też tam przerzucili Jestem w podobnej sytuacji dzieli na prawie 400 km :( ale z tego co wiem to nie jest tam źle..

szczerze to jest wiele innych dobrych zakładów karnych w polsce,uherce dla jednych są dobre ,a dla innych nie.Niech zorientuje sie na początku jakie ma szanse,ale ogólnie to jest
tam brak higieny i oddziałowi myślą,że im wszystko wolno.Naprawde uherce są przereklamowane....

On pisał na herby a rzucili go tyle km od domu To trochę nie logiczne ale cóż.. to prawda że nie można podać odzieży z kapturem?

Dariina, myślę iż to prawda, mój jak wyslał mi liste rzeczy to wyraźnie było zaznaczone że bluza bez kaptura...
Niby nie narzeka, może dzownić ile wlezie, a ta odległość..

gsa015: byłam pierwszy raz dziś Odległość to raz Faktycznie bez kaptura, podawałam paczkę żywność Wszystko mi porozcinali kazali przesypywać itp Najgorsze jest to że to paczka na kwartał Wszystko hermetycznie zamknięte mi porozwalał :/ więc jak on to ma mieć na dłużej, przecież to nie logiczne Poza tym i tak wszystko leci przez rentgen Faktycznie z dzwonieniem jest luz, ale ta "pipidówa"... Jaką odległość musisz pokonać aby się z nim spotkać??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
A jak z dojazdem od Ciebie i powrotem? Daleko z tamtąd na jakiś przystanek czy w ogole do miastan ie wiem?

z dojazdem hmm Ze względu na to, że był długi weekend to dzięki korkom jechałam dość dłuugo :/ poza tym nie jest tragicznie. Przystanek pks jest niedaleko ZK.

Wiatm!!!! mam pytanie mój chłopak siedzi w pińczowie. chce sie przeniesć do uherców. jego sutuacja wygląda tak ma odwieszone 16 miesięcy i w zawieszeniu 22 mówi ze tam mu bedzie dobrez. ze wyjdzie po pierwszej wokandzie moze... czy to dobty pomysł??? proszę o dopowiedź:-(:-(:-(

Może tak być że wyjdzie po pierwszej, uważam że to dobry pomysł. pozdrawiam

A ja nie wiem... Kiedyś był tam na prawdę luz, z tego co M opowiadał i jak sam mówił dla niego było to jak sanatorium ;) Jednakże z czasem wszystko się zmienia, a ostatnio doszły mnie słuchy że wiele się popsuło, a przede wszystkim wokandy. Podobno dużo trudniej dostać wpz niż to było kilka lat temu. Ale najlepiej niech się wypowiadają osoby które tam kogoś mają w tej chwili ;)

fakt Kiedyś było o wiele lepiej z tego co się dowiedziałam, jednak teraz nie jest źle. Przynajmniej osoby będące tam nie narzekają aż tak bardzo, mogli trafić o wiele gorzej..

Zgadzam się z kochana Dariina :) Mój jest tam dłuższy czas i nie narzeka, szybko bardzo dostał pracę (fakt nie płatną ale lepsze to niż nic) Jak z przepustkami wokandami itd? U mnie okaże się z czasem, za niedługo ma stanąć na pierwszą wokande :) 3mam kciuki by się udało.
Być może uherce są przereklamowane, ale fakt faktem jest tam lepiej niż w innych zk, nie licząc braku higieny i odleglości od domu, ale jak to ktoś kiedyś powiedział, lepiej pół roku w uhercach niż rok gdzie indziej :) Więcej informacji na ten temat będę miała później gdy zbliży się okres pierwszej przepustki :)
Moim zdaniem również to dobry pomysł by się starać o przeniesienie skoro tak źle jest w pińczowie, ale czy to się uda nikt tego nie wie:) Miejmy nadzieję. Pozdrawiam G.

aha:* dziex za pomoc. aj nie mam pojęcia co bedzie dalej. ale starać sie mozna zawsze. w pińczowie ajgorsze jest to ze nie dostaje sie wokand, tylko siedzi sie do tak zwanego "dzwona" o to mi najbardziej chodzi. wiadomo, lepiej dalej i krócej nizbliźej i dłuzej. cięzko mi jest bardzo bo nie wiem jak mu moge pomóc. ehh... źycie:(

życie ale co to za życie.. Dalej i krócej racja tylko weź pod uwagę że dojazd na Zk jest straaasszny :///

Powrót