Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam.Uważam,że frog ma zupełną rację.Skoro masz tylko jego rzeczy osobiste to z waszym związkiem jest coś nie tak.Może Twój konkubent nie podchodził do tego zbyt poważnie skoro była u niego żona a nie Ty.

Ale Wy jesteście :o naprawde. Dzewczyna jest przerażona nie wie co robić a Wy zaraz ze on nie chce sie z nia widzieć skąd wiecie ?? Poprostu napisz do niego list i spokojnie czekaj.
A żona nie ma wpływu na to kto sie może z nim widywać to dorosły człowiek .

Artykuł jest z maja, a pismo pani Profesor nic nie zmieniło, co więcej, to, że Jej zdaniem kraty naruszają godność ludzką, nie oznacza, że nastąpi rewolucja. Kraty były, kraty są montowane w innych zakładach. W rozmowie z funkcjonariuszem w Wojkowicach usłyszałam, że sala widzeń spełnia wszelkie wymogi. Kontakt bezpośredni jest zachowany, ponieważ można "biednego osadzonego potrzymać za rączkę" choć przyznaję, że mój Osadzony podczas odbywania kary na oddziale zamkniętym nie zobaczył dzieci, dla których moich zdaniem byłoby to za dużo ;)

Nie, nie ma. Są widzenie bez dozoru przy grupach M2 i 3 oraz P2 i 3. Jeśli chodzi o P1, to widzenia tylko na wspominanej wiele razy sali widzeń.

Musiałabym Cię odesłać do tematu o podgrupach, bo P2p, czy P1p, to tylko oznaczenie systemu programowego w jakim odbywa osadzony karę (t na końcu to system terapeutyczny, a z po prostu zwykły) , co w Wojkowicach nie uprawnia do widzeń o które pytałaś, ponieważ nie ma tam po prostu sali przystosowanej do tego :)

mam nadzieje ze szybko wroci do domku. A powiedz mi jeszcze jak tam wyglada z wokandami

guest_user napisał:
Tak samo jak w każdym innym zakładzie karnym - art. 77 i 78 kk.

Uwielbiam tą odpowiedź :)
Ale taka prawda,to sprawa indywidualna każdego osadzonego,a przepisy wszędzie te same.

hmm to jezeli jest tak jak pisa w kodeksie to moja maz powinien wyjsc

no tak tylko moje mamy jeden plus mamy bardzo dobra adwokatke ktora pozbierała opinie od szefa i terminy dozoru meza i mamy nadzieje ze jakos to pomoze...

Uwierz,że ludzie mają naprawdę "bardzo dobre" papiery,różne poparcia różnych osób,opinię,adwokatów itp a mimo wszystko nie dostają wpz. Tu nie ma nic na 100%.
Jest prawo,ale zasad konkretnych nie ma.

z bytomia napisał:
Musiałabym Cię odesłać do tematu o podgrupach, bo P2p, czy P1p, to tylko oznaczenie systemu programowego w jakim odbywa osadzony karę
Nie tylko, cyferka w środku nie oznacza systemu, a typ zk na zasadach którego odbywa się karę pozbawienia wolności, więc skoro pisałaś wcześniej:
z bytomia napisał:
Nie, nie ma. Są widzenie bez dozoru przy grupach M2 i 3 oraz P2 i 3. Jeśli chodzi o P1, to widzenia tylko na wspominanej wiele razy sali widzeń.
to chyba znaczy, że jeśli ktoś ma P-2/p to z widzeń intymnych może skorzystać w tym zk, tak?
Nieraz lepiej posługiwać się pełnym nazewnictwem skoro skróty nie do końca są dla nas zrozumiałe. Chociaż tu pełne nazewnictwo też kuleje, bo system jest programowany, a nie programowy...

Gajana żadne skróty nie kuleją, ponieważ widzenie bez dozoru, a widzenie potocznie nazywane intymnym, to dwie różne sprawy. Widzenie bez osoby dozorującej w tym akurat zakładzie (tylko dla P2,3; M2;M3) odbywa się w małej sali, przy 3 stolikach i czasem szczęśliwie z odpowiednią ilością krzeseł, o intymność wtedy ciężko ponieważ z takiego widzenia korzysta jednocześnie 3 osadzonych, a zdarzała się i większa ilość.
Oczywiście system jest programowany dziękuję za poprawienie mojego błędu, co do pouczania na temat odczytywania to dziękuję za troskę ale są mi znane i jeśli ktoś czegoś nie zrozumiał, to Ty, bo autorka pytania dodała tylko "p" na końcu ;)

Witajcie
moi drodzy w niedzielę bede po raz 1 jechac do zk wojkowice a jestem z Bytomia bede jechać samochodem prosze o proste pokierowanie lub o linie autobusowe którymi mogła bym z Bytomia dojechac pod zk dodam P2 doczytałam sie na forum ze autobus staje pod samym wiezieniem. Prosze mi powiedzieć również czy jest tak jak w aś Bytomiu ze od 7 rana stoję żeby się dostać na 1 turę widzeń.

Nie, nie jest jak w Bytomiu ale trochę też trzeba odczekać od czasu kiedy widzenia są 3 razy w tygodniu nie według podziału alfabetycznego.
Linie: 24, 99, 104(z dworca- kierunek na Będzin) dla P2 przystanek Żychcice Alfred i jesteś niemal pod bramą. (sugeruj się nr na domach- będziesz wiedziała w którą stronę iść)
Jeśli chodzi o samochód, to Sobieskiego jest główną ulicą Wojkowic- jedzie się cały czas prosto.

Powrót