Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dziekuje za odpowiedz jeszcze mam pytanie do Was laseczki jak jest ktoras z Bytomia a chciala by sie ze mna wybrac w niedziele ale rano wyjazd o 7 z bytomia to prosze o maila milladen1@vp.pl :) jeszcze mam pytanie bo patrzyłam na zdj satelitarne to widzialam jedna brame zaraz za nia jest zólty budynek to powiedzcie mi gdzie do chol...ery oddaje sie te kartki z prozba o wiedzenie, bo naprawde 1 raz tam jade a zalezy mi na czasie w ta niedziele bo mam szkole i egzaminy :( a obiecalam mojemu G ze bede w ta niedziele :D pozdrawiam Aga.

Będziesz widziała na prawo równolegle do ogromnej czerwonej bramy mały budynek (żółty to on może kiedyś był) i tam jest właśnie biuro przepustek. Na drzwiach są powieszone wszelkie informacje dotyczące widzeń, paczek itd, a wewnątrz w gablocie wzór prośby o udzielenie zgody na widzenie.

Ok wzor to mam wiesz moj wczoraj tam zostal przewieziony a juz dzis gadalismy przez fona caly prawie dzien ;) jedzenie fatalne gorsze niz w Bytomiu no i syf a moj to czyscioszek hihihi mam nadzieje ze poradze sobie i sie nie zgubie bo widzialam ze to dosyc duze jest :)
wiesz powiem szczerze ze czekasz na swego pana 43 mc to chyba wiecznosc :( ... moj juz miesiac a wydaje mi sie jak 2 lata,podziwiam Cie za wytrwanie ....;)pozdr

Nie zgubisz się, bo nigdzie sama nie pójdziesz, oprócz toalety (której nie polecam ani w poczekalni ani na sali widzeń). Funkcjonariusz zaprowadzi odwiedzających na salę widzeń, a kiedy wypuści będziesz z daleka widziała bramę i w jej kierunku idź, bo wychodzi się odrobinę inaczej niż wchodzi ;) Czyli wchodzisz przez biuro przepustek, a wychodzisz przez bramę, tam oddają dokument tożsamości i znów wchodzisz do biura przepustek odebrać depozyt.
Telefony na P2 są niemal bez ograniczeń, a co do porównania, to w końcu nie hotel... A bywają gorsze zakłady.

Laski czy 01 01 2012 jest widzenie ??? bo słyszałam ze jest :):D:D

Moj mi dzwonił i mówił że raczej nie bedzie widzenia masakra :( mojego Ukochanego 3 tyg nie bede widzieć :(:roll::roll:

milladen napisał:
Moj mi dzwonił i mówił że raczej nie bedzie widzenia masakra :( mojego Ukochanego 3 tyg nie bede widzieć :(:roll::roll:

Na pewno widzenia nie będzie, ponieważ w dni świąteczne widzeń nie udziela się. Jeśli dzień widzenia wypada w święto widzenia są przenoszone na inny dzień, dla przykładu widzenia zk zamkniętego z 26.12 przeniesiono na 29.12.
Półotwarty i otwarty mają widzenia 3 razy w tygodniu, a nie w jeden dzień więc nie wszystko stracone.

Ok dziekuje ale na ten mc mam limit przekroczony widzen na P2 4 widzenia miał a ja wrócilam do pracy i do szkoły weekendowej wiec dopiero bede go widzieć 6 stycznia :(:mad:

HEY mam pytanie odnośnie elektronicznej obroży ;) jak to sie ma do normalnego funkcjonowania na wolności poniewaz Moj stara sie o cos takiego na Wojkach :what::what: a no i hit roku zeby mieli pluskwy masakra G jest cały obzarty masakra !! czym oni to moga tępic bo raczej mu Domestosa nie moge przyniesc albo czegoś na takie stwory :-? Pozdr.

milladen napisał:
HEY mam pytanie odnośnie elektronicznej obroży ;) jak to sie ma do normalnego funkcjonowania na wolności

A dlaczego pytasz w wątku poświęconym więzieniu w Wojkowicach a nie przeczytasz stosownego tematu? Jak się odbywa karę w Wojkowicach to obowiązują inne zasady dozoru elektronicznego?

Jak się odbywa karę w Wojkowicach to obowiązują inne zasady dozoru elektronicznego?[/QUOTE]

Przepraszam znalazlam stosowny watek na Forum Prawnym :) lecz zaciekawił mnie Twoj cytat wyżej Frog :!::!: czy rzeczywiście obowiązuja inne zasady dozoru jak odbywa kare w Wojkowicach ??

Wtam Was ponownie musze Wam opisać dziwna historie zwiazana z aresztem w Wojkach bo nie daje mi to spać :o moj ukochany znajduje sie na sektorze J wyobrazcie sobie ze maja go przenieść wydelegowac zwał jak zwał do Rzeszowa :mad: ze wzgledu na zły stan budynku i zwierzaki typu pluskwy ktore ich pozeraja wrecz:confused: ma jeszcze inna opcje Olsztyn, pytanie moje co ma zrobic zeby nie byc wydelegowanym ?? zlozyl wnioski dokumenty na Obroze lecz to wszystko ma czas... wiemy o czym mowie o biurokracji itd. ma 12 nagrodówek bez kwitow a do końca tego mc ma przejsc na P3. Obydwoje jesteśmy w kropce bo ja nie wiem jak mu mam pomoc zeby nie wyjezdzal w Pl może Wy macie jakies pomysły zebym mogła mu przekazac bo nie oszukujac jestem troche podłamana,teraz mam problem z zasem na widzenia a jak bym miala jeszcze dojezdzac daleko to widziała bym go raz w mc jak by było dobrze :o

milladen napisał:
wyobrazcie sobie ze maja go przenieść wydelegowac zwał jak zwał do Rzeszowa :mad: ze wzgledu na zły stan budynku i zwierzaki typu pluskwy ktore ich pozeraja wrecz:

No to chyba wypada się cieszyć, że ktoś martwi się o los skazanych i skoro nie da się od ręki polepszyć stanu budynku to osadzeni przenoszeni są do lepszego "sanatorium"?

Panie Frog owszem powinni sie cieszyc ale jesli nie zawinił a zostal skierowany na Wojki to czemu na inny pawilon go nie przeniosa??powiem ze faktycznie budynki w ZK wojkowice powinny dawno zniknac z powierzchni ziemi od np jak bylam ostatnio w srode na widzeniu i mega padalo od dawien dawna to sufit w poczekalni przemoczony był tynk z sufitu odpadal a do tego dzieci bawily sie tym odpadnietym tynkiem z podlogi biorac go do ust no coz... ukochany tez niestety musi asekurowac sie od deszczu bedac w celi. Czy nie moga go np przewiezc na Bytom tam z kad został przewieziony na Wojki ??

milladen napisał:
Czy nie moga go np przewiezc na Bytom tam z kad został przewieziony na Wojki ??

W Bytomiu jest areszt śledczy. W Wojkowicach zakład karny. Podstawowa różnica.
Do tego odbywa karę, nie jest na wczasach.

Czepia sie Pan szczegułow a konkretow jak nie było tak nie ma.

Padło pytanie co zrobic żeby go nie przenieśli ?? czy jest jakis przepis jakas wskazówka na ktorej bedziemy mogli bazowac??

milladen napisał:
Padło pytanie co zrobic żeby go nie przenieśli ?? czy jest jakis przepis jakas wskazówka na ktorej bedziemy mogli bazowac??

Pragnę zauważyć, że ZK Wojkowice ma pewną pojemność, jeśli straci pawilon, na którym jest około 100 osadzonych, a zaludnienie tej jednostki balansuje w okolicach 100%( w tej chwili P2, M2 103,%, a P3, M3 100,7%) to gdzie mają upychać tych ludzi? Położyć jeden na drugim?
Nie ma już na czym bazować, poczytaj trochę o nowelizacji kodeksu, a dowiesz się z niego dlaczego może trafić np do Rzeszowa.

Jestem załamana, mój został zdegradowany z P3 na P2 oraz dostał 3 widzenia za pleksą :(
Jeśli ktoś może mi powiedzieć gdzie składa sie prośby o widzenie i gdzie jest ta brama przez Ktora sie przechodzi te 2 wejscie jak na zamek??? nie wiem gdzie to:sad: a do tego jak odbywa sie takie widzenie ?? jesli moge prosic o jakieś wskazówki bardzo bede wdzieczna :rolleyes:
Ps ubiegalismy sie o obroze moj teraz sie martwi ze przez to nie dostanie jej :rolleyes:

Powrót