Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
zapomniałaś dodać że jeżdzisz albo na otwarty albo półotwarty zk Wojkowice bo na zamknietym inaczej to wygląda :)

czesc ! mam pytanko do ktorej mozna dzwonic na zaklad karny bo dzwonie od godziny nikt nie odbiera .Czy sa jakies godziny wyznaczone bo chcialam sie dowiedziec o mojego

hej moja Pani mecenas ostatnio dzwoniła 2 dni bo nikt nie odbierał :) tak tam już jest cała prawda o zk Wojkowice ,bądź cierpliwa i próbuj ale ja i tak polecam jednak pojechanie tam osobiście jak masz możliwość najlepiej w dni widzeń wtedy napewno można się wszystkiego dowiedzieć bezpośrednio w okienku u strażnika

dyszy napisał:
Czy sa jakies godziny wyznaczone bo chcialam sie dowiedziec o mojego

Ale co "twojego"?
Poza tym - jednostki penitencjarne nie mają informacji telefonicznej.

A jak to wyglada z paczkami? I przesłaniem pieniedzy ?

paczki raz na kwartal zywnosciowe mozesz zrobic i zostawic w okienku u straznika do 5kg ale jak robisz na wolnosci jest ograniczona liczba produktow jakie mozesz kupic lepiej mu zrobic paczke na widzeniu na kantynie bo tam jest naprawde wszytsko ....do tego paczke higieniczna typu papierosy jakies kosmetyki itd mozesz mu robic na kazdym widzeniu ...a co ado przesylania pieniedzy to przesylasz na adres zakladu karnego numer konta masz podany przy okienku do przepustek albo na stronie zakladu na sluzbie wieziennej ...ale zawsze ztego co mu wyslesz to polowe zabioa mu na tzw zelazna kase czyli wyslesz mu 100 zl to on dostanie 50 zl na wypiske a te z zelaznej kasy dopieo jak bedzie wychodzil mu zwroca

w paczce żywnościowej tylko wędliny krojone pakowane firmowo,sery w plastrach też pakowane firmowo,słodycze (nic z alkoholem) ,kawa i to by było na tyle jeśli chodzi o paczke jak podajesz w okienku ,nie przyjmują wogóle kiełbas w kawałku ,kabanosów,serów pleśniowych topionych tez nie ,generalnie to za dużego wyboru nie ma co by kupic do takiej paczki,no zawsze jest ta mozliwość że paczke zrobi się na widzeniu lub zakupy zrobi sobie sam na wypisce(jak ma pieniądze wpłacone) ale wiadomo że wyjdzie to drożej ale większy wybór co do jedzenia :)

no na kantynie ceny maja kosmiczne ale wybor jest duzy

Super dziekuje za odp...a co np z ciuchami?podaje sie je przy wizycie czy jak?

Osadzony musi napisać prosbe o talon odzierzowy,i wtedy na tym talonie pisze co i ile sztuk mozna dac.Pozdrawiam

Witam ! Jak wygladaja widzenia na zamknientym czy przy stoliku czy przez telefon

na zamkniętym w kabinie przy stoliku poczytaj wczesniejsze posty wszystko dokładnie jest opisane :)

To jak wojkowice sa spoko i warto o nie pisac czy nie<czekam na bilet>

Witam nie wiedzialam czy pisac w temacie o listach czy tutaj.Dotyczy Zakładu Karnego Wojkowice,a mienowice listów od osadzonych do rodziny,wiem że listy podlegają cenzurze i rozumiem to ,tzn sa sprawdzane,mnie ostatnio zdarzyło sie że dwa listy dostałam otwarte - rozdarta koperta,nie wiem czy to Z.K tak je wysyla rozdarte jak je sprawdzaja,czy to moja pani listonosz je otwiera.Czy komuś zdarzyło sie ze z Z.K Wojkowice dostawal otwarte listy,ja rozumiem ze oni je musza sprawdzac ale mogli by potem zaklejac nawet zwykla tasmą.Proszę o odp.Pozdrawiam

nie ma opcji ze zaklad wysyla otwarte listy

dostaje listy 2 razy w tyg. ani razu nie zdarzylo sie aby był otwarty. Moze to ciekawosc listonoszki(a)

Mam pytanie . jakie dane musi podać osoba przebywająca w zakładzie żeby ten ktoś mógł przyjść na widzenie ????

misiulinka napisał:
Mam pytanie . jakie dane musi podać osoba przebywająca w zakładzie żeby ten ktoś mógł przyjść na widzenie ????

należy podać imię nazwisko i adres osoby odwiedzającej , stopień pokrewieństwa, niekiedy nr PESEL (ale nie w Wojkowicach)

imie nazwisko adres i stopien pokrewienstwa ..alw takich inf to im wychowawaca wszystko mowi

Powrót