Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no niestety nie każdy ma dobrze:)

Ostatnia edycja:
O tym że w wojkach jest ciężko z wokandą to rzeczywiście tak jest

atinanifareska -czesc moj chlopak jest juz dwa tygodnie na wojkowicach mowil ze jest syf malo jedzenia i wogole ale bylam juz na jednym widzeniu teraz drugie mam we wtorek ale nie jest tak zle jestem tylko jego narzeczona a juz zalatwil widzenie bezdozorowe narazie nie wiem jak to wyglada jak tos sie orientuje to z checia "poslucham"teraz weszla ustawa ze mozna wyjsc po polowie bo jest nabor w wiezieniach z tego co wiem to prezydent wojkowic juz podpisal zgode moj juz napisal w prosbe i w maju staje na wokande a co do pracy to naprzyklad zalezy od wyrok moj P naprzyklad nie moze isc do pracy bo ma za maly artykul bo on tylko dokancza kare 7 miesiecy bo juz przesiedzial 11 w twrnowskich gorach dwa lata temu przepustek tez nie ma ale za to 4 widzenia w miesiacu i teraz zalatwil bezdozorowe wiecej dowiem sie we wtorek ale bedzie dobrze nie martw sie pozdrawiam

Pierwszy raz karani zawsze mają możliwość na staranie się o warunkowe zwolnienie po połowie kary, ale to że mieli by wychodzić "bez niczego" po połowie, to chyba jakieś plotki... a jaka to ustawa? Bo w żadnym projekcie tego nie widziałam...

No właśnie ja też tego nie słyszałam a i co do tego ma prezydent wojkowic?

czesc ja dokladniej nic nie wiem moze dowiem sie czegos jutro nie wiem co ma do tego prezydent ale cos musi miec skoro tak mi powiedziano

witam was bedeczekala możesz mi powiedzieć czy jest dużo ludzi we wtorki???na Wojkowicach.

Ja słyszałam, że to generalnie "prawie" (robi wielką różnicę) ośrodek wczasowy, a z tego co czytam to nie do końca tak jest...

No w sumie z tą opinią że to prawie ośrodek wczasowy to się zgadzam bo oni tam mają co chcą nawet komórki oczywiście nie legalnie :)

Może lepiej o tym nie pisz...
Mój M. wywodzi się z tych okolic - mieszkał pół życia niedaleko... I opowiadał mi, że więźniowie mają do dyspozycji nawet "pół" jeziora nad które on jako młody chłopak jeździł się kąpać - oczywiście nie wiem jak to jest dokładnie, pewnie jako nagrody dla np. pracujących w tamtejszym ośrodku sportów wodnych, ale zawsze.
Poza tym tam jest P2 i P3, a głównie P3 więc podobno bardzo łatwo o pracę i to nie tylko w ZK, ale poza...

No o jeziorze nie słyszałam no ale o pracę poza zakładem to fakt bardzo łatwo
No ale z pracą łatwo ale za to z wokandami ciężko
I panowie z SW sssssssstrasznie nie mili przynajmniej ja ich jakoś nie polubiłam:)

a możecie napisać jak tam wyglądają widzenia?bo ja byłam tylko na aś i widzieliśmy się przez kraty i po jakim czasie można dostać bez dozorowe?

ale w wojkowicach byłaś na aś
no to na otwartym i półotwartym to jest taki osobny budynek i normalnie stoliki
a bezdozorowe to Ci nie pomogę bo nie wiem

bezdozorowe jest na osobnej sali obskurnie jest mają wiele par w tym samym czasie bezdozorowe no a o jeziorze też tam nie słyszałam a jeżdziłam tam przeszło przez dwa lata a praca tam to łatwizna na wolności a co do widzeń to tan jest alfabetycznie

Ostatnia edycja:
magducha -ostatni raz bylam tam juz o 8:30 i pare osob juz siedzialo wpuscili z 10 osob tak o 9:30 a po pol godz druga ture ja osobiscie wole jechac z rana pozdrawiam

no to czyli każdy dzień taki sam jest z tym wpuszczaniem no ja z rana nie mogę jeżdzić dopiero po 8 bo muszę maluchów do przedszkola prowadzać.Dzięki bedeczekala;)

a ktos tu pisal ze bezdozorowe ma kilka par naraz to jak to wyglada nie rozumie

magducha-a z kad ty jestes daleki masz dojazd??mialas juz takie widzenie bezdozorowe??jak to dokladnie wyglada

Połączyłam posty. proszę używać opcji "edytuj" - M

Ostatnią edycję dokonał moderator:
miałam bezdozorowe jestem z Chorzowa to normalne wwidzenie przy stoliku tylko bez gada no a jak coś chceice robić to zawwsze można pójść zrobić siusiu:wink:

magducha-ooo jak milo ja tez jestem z chorzowa;)kurde a ja myslalam ze to w jakims pokoju;)juz mialam nadzieje;)a ile bezdozorowe trwa????

aha dzięki za odpowiedzi a nie wiecie jak dojechać z Katowic?

Powrót