Dzień Dobry Drogie Panie! Jeśli ktoś ma doświadczenie z Zakładem Karnym w Wojkowicach to proszę o udzielenie kilku informacji...:?::?:
Może w podpunktach zadam pytania:
1). Jak wygląda z telefonowaniem do bliskich? (dodam, że mój Naj ma grupę P2 więc to chyba półotwarty zakład wchodzi w grę)
2). Jak to wygląda z złapaniem pracy wewnątrz bądź na zewnątrz?
3). Najważniejsze pytanie związane z widzeniami... W chwili obecnej mój luby jest w AŚ w Bytomiu i tam trzeba wystać swoje "parę" godzin przed widzeniem. Aby dostać się na pierwszą turę widzenia trzeba przyjść przed 6(najlepiej o 5) i zaczekać aż otworzą się magiczne drzwi, około godziny 8. Potem jeszcze jakieś 45 minut oczekiwania, lista i ewentualne zaproszenie na "BRAMĘ", bo czasem panowie z SW coś pomieszają i osoba stojąca jako pierwsza od 4:45 np. nie wchodzi na pierwszą turę. Moje pytanie związane jest z tym jak to wygląda w Wojkowicach, czy również wedle własnego uznania można napisać prośbę o widzenie, czy istnieje jakiś wzór bądź gotowe kartki?
4). W Areszcie moje Kochanie pracuje i chyba z tego powodu niemal co tydzień ma dłuższe widzenie w ramach nagrody. Czy w Wojkowicach równie łatwo załapać się na taki rodzaj nagrody?
5). Jak to wygląda z przepustkami np. na chrzciny Naszego Dziecka? Czy to, że dziecko nie ma jego nazwiska będzie jakoś minusować (Kocik odbywa karę od lutego a Maleństwo urodziło się w kwietniu

)
Z góry dziękuję za udzielenie mi odpowiedzi