Zakład Karny w Wojkowicach

• Autor wątku Autor wątku atinanifareska
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No właśnie mnie też sie wydaję,że to od ludzi zależy.A z drugiej strony Ja nie rozumie jak można przebywać ze soba i świństwa sobie robic nawzajem.A mam jeszcze jedno pytanie czy "nowy" ma na początku przerąbane?
Pozdrawiam

KatiSnow nie rozumiem celu tego pytania... Jesli pytasz o jakies typowe agresywne zachowania wspoosadzonych to nie sadze... Wojkowicki zaklad karny to zlepek rozych ludzi pierwszy raz karanych. Nie moge Ci odpowiedziec na pytanie, czy akurat wspoosadzeni Twojego Lobuza nie beda sie Nim wyslugiwac, to znow zalezy od ludzi do jakich trafi. Panowie w tym zakladzie maja mase zajec i kazdy raczej pilnuje "wlasnego tylka"

Tak pytam:) Mój brat jeszcze jest na AŚ w Zabrzu,ale maja Go przewież i tak się chcę zorientować ogólnie.Dzięki Ci wielkie za informację;)
Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i troche mnie to przeraża...Ja wiem,że da Sobie rade:confused:

Witam
Mój mąż w dniu wczorajszym został przewieziony do ZK Wojkowice, jego nazwisko rozpoczyna się na literę R, przeczytałam, że widzenie ma w środę ale teraz 11go wypada święto, w związku z czym chciałam zapytać czy ktoś może wie czy będę mogła odwiedzić go w środę mimo święta?czy mogę odwiedzać go w inne dni?bardzo dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

kamilla134 ja rowniez mam widzenie przypadajace na srode. Wedle informacji z oficjalnej strony sw :W dni świąteczne widzeń nie udziela się - widzenia przypadające na ten dzień realizowane będą w następnym dniu roboczym z wyłączeniem piątku. Wypadalo by na czwartek ale polecam zadzwonic do ZK (0-32-2961600) i dowiedziec sie;) Podejrzewam jednak, ze ze wzgledu na swieto narodowe widzenie odbedzie sie w czwartek:D

Jesli maz ma grupe P2 to tylko w srody, jesli P3 to kazdego dnia

Mój mąż ma grupę P2.Dziękuję za informację-na pewno zadzwonię.
Mam jeszcze dodatkowe pytanie-będę tam pierwszy raz i to pewnie z dzieckiem, o której godzinie najlepiej tam być, żeby jak najkrócej czekać?(do przejechania mam ok.300 km:(

Najwiecej osob wedlug mnie jest z samego rana: widzen udziela sie od 9 rano, nie czeka sie bardzo dlugo. Ostatnim razem bedac o godzinie 11 weszlam z biegu:)

Przed wejsciem na widzenie nalezy dac w biurze przepustek kartke wypisana wedle scislego wzoru zamieszczonego w gablocie
I Miss You zamieszczala juz kilka razy ale dokladnie to prosba brzmi tak:

Imie Nazwisko Wojkowice, dn............
adres .........
nr dowodu osobistego

Dyrektor Zakladu
Karnego
w Wojkowicach

Zwracam sie z prosba o udzielenie zgody na widzenie ze skazanym ............(imie i nazwisko) synem (imie ojca) odbywajacym kare pozbawienia wolnosci w tutejszym zakladzie w dniu .........

Co do tego widzenia zapytaj po prostu ale jak wspomnialam podejrzewam, ze odbedzie sie ono w nastepnym dniu roboczym;)

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie informacje:)pozdrawiam

Witam,
mam do was takie pytanie.
Byla sytuacja... moj koles poszedl do takigo faceta po fajki (dodam ze ten gosciu wspolpracuje z nasza piekna policja) i Moj P mial przy sobie noz, nic mu nie zrobil ale gosciu wezwal psy... dali mu niby napasc z ostrym nazedziem, ale nie maja dowodow ze cos zrobil i mowil mi na AS ze bedzie pewnie dziesiona z pobiciem... prokurator jak z nim mowilam to pow od 3 do 15 lat. Moj P siedzial w zeszlym roku w osrodku poprawczym (obecnie ma 19 lat skonczyl pare dni temu)po 10 miesiacach przeniesli go na ZK w Wojkowicach, ale niewiem ile dostal;/ podobno dowalili mu jeszcze włamanie do sklepu. Wiec waszym zdaniem ile mogl dostac.? dodam ze dzis bylam na wojkowicach u przyjaciela (ktory jest na polotwartym) i szukal mojego P i nie ma go tam, czy mozliwe jest to ze dostal zamkniety.? albo otwarty.?? prosze was o szybka opowiedz;((

dodam jeszcze ze mial dozor policyjny za pobicie 4 funkcjonariuszy na sluzbie, dozor dali mu 7 dni wczesniej zanim go zamkneli;(

280 § 1 kk to mu dali na poczatek

Proszę nie pisać posta pod postem. Temat dot. ZK w Wojkowicach

Ostatnią edycję dokonał moderator:
zalamana192837 skoro bylas w Wojkowicach, to moglas zapytac o konkubenta.
Telefony do ZK: 0-32 2961613
Dział Penitencjarny: 0-32 296 16 06
:D

z tego co ja wiem to jesli jest wszystko okey to na wojkowicach tez mozna dostac przeputke,jakie wy macie na ten temat zdanie??
kiedy moga starac sie o taka przepustke najwczesniej i jakie sa nadzieje na jej otrzymanie?

inez... napisał:
z tego co ja wiem to jesli jest wszystko okey to na wojkowicach tez mozna dostac przeputke,jakie wy macie na ten temat zdanie??
kiedy moga starac sie o taka przepustke najwczesniej i jakie sa nadzieje na jej otrzymanie?

Przepustki wszystkim MOGA PRZYSLUGIWAC po polowie odbydej kary do WPZ bez wzgledu na zaklad karny w jakim odbywaja kare. W przypadku pierwszy raz karanych oczywiscie. Przepustki w Wojkowicach sa jak najbardziej realne, np z jednego pawilonu na swieta idzie do domu 15 chlopa :D (maja 11 dni w domu) Wystarczy tylko wykazywac sie, odbyc 1/4 kary i miec nienaganne akta:) Co innego z systemowkami, co innego z widzeniem bezdozorowym poza terenem ZK (nazywane przepustkami) Polecam zapoznac sie z tematem ogolnym:
http://forumprawne.org/wieziennictwo/619-przepustka.html

Dzieki ci Z BYTOMIA wiesz moj siedzi tam dopiero miesiac :( i nie bardzo to wszystko kumam jeszcze

inez... napisał:
Dzieki ci Z BYTOMIA wiesz moj siedzi tam dopiero miesiac :( i nie bardzo to wszystko kumam jeszcze

W razie pytan daj znac, jesli znam odp to pomoge:) Mam juz dosc spora wiedze na temat tego ZK ze strony odwiedzajacej:D

witam w poniedziałek mojego kuzyna wyworza do Wojkowic chcial bym w skrucie dowiediec sie czegos o tym ZK jak sprawa z widzeniami jak wyglada sprawa z innymi wiezniami czy lubia tam robic roznie swinstwa innym osadzonym na co trzeba uwarzac?? podgrupa mojego kuzyna to p1z dziekuje i prosze pamietac nie chce obszernej odpowiedzi tylko w skrucie pozdrawiam

adzius_2010 napisał:
witam w poniedziałek mojego kuzyna wyworza do Wojkowic chcial bym w skrucie dowiediec sie czegos o tym ZK jak sprawa z widzeniami jak wyglada sprawa z innymi wiezniami czy lubia tam robic roznie swinstwa innym osadzonym na co trzeba uwarzac?? podgrupa mojego kuzyna to p1z dziekuje i prosze pamietac nie chce obszernej odpowiedzi tylko w skrucie pozdrawiam

http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/4/271

Tutaj znajdziesz wszystko co dotyczy ZK Wojkowice (widzenia, paczki itd)
"... rozne swinstwa osadzonym..." to pojecie wzgledne!
Podobno w kazdym zakladzie typu polotwartego dzieja sie cuda, jednak grupa kuzyna wskazuje, ze zostanie umieszczony na oddziale zamknietym :D

no wlasnie na zamknietym no chyba ze dostanie nowa grupe na komisji penitencjarnej a jak jest na zamknietym strasznie sie o niego martwie

w niedziele bedzie do mnie jeszcze dzwonil i chce mu powiedziec jak tam jest niech sie przygotuje hehehe

adzius_2010 napisał:
no wlasnie na zamknietym no chyba ze dostanie nowa grupe na komisji penitencjarnej a jak jest na zamknietym strasznie sie o niego martwie

Da sobie rade, poczytaj odpowiednie watki na forum, to bedziesz miala jasnosc:D
Pamiętaj, nie piszemy posta pod postem, uzywamy opcji "edytuj"
A na luźniejsze rozmowy należy udać się na "temat wolny"

jeszcze jedno pytanie bo w Bielsku Białej jako kuzyn moglem przychodzic na widzenia bylem na liscie wpisany jak to wyglada w wojkowicach?? czy kuzynow tam wpisuja czy sa problemy?? jestem jedyna osoba ktura jest w stanie go odwiedzac na odleglosc:mad:

Powrót