Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czy ktoś z Wasz rozmawiał kiedyś z Dyrektorem ZK? Jaki on jest? Łatwo się z nim dogadać czy jest raczej nie przyjemny? Wybieram się do niego na rozmowę i wolałabym wiedzieć co mnie tam może czekać...
Zadowoli mnie każda opinia na ten temat...;)

Ja byłam na rozmowie. Bardzo sympatyczny. Przed rozmową musiałam trochę poczekać ponieważ konsultował się z wychowawcą mojego, żeby wiedzieć o czym ze mną rozmawiać. Dowiedziałam się tego co w chciałam usłyszeć, ale wszystko to w krótkim czasie okazało się nieprawdą nie przez Dyrektora tylko wychowawcę, ale to już inna bajka ogólnie fajny facet.

Paula
Mam rozumieć to tak, że wychowawca wprowadził w błąd dyrektora? :wow:

Witam, byłam dzisiaj na widzeniu, troszkę sobie poczekałam, nie udało mi się załapać na pierwszą turę.... mąż podał mi adres stronki - nie wiem czy mogę ją tu podać.... ??????
.... pomocy prawnej lub innej asysty udzielają przygotowani i doświadczeni w problematyce więziennej studenci prawa i resocjalizacji. Pracują w zespołach i pod opieką merytoryczną ekspertów z zakresu dziedzin związanych z pozbawieniem wolności, tj. prawa, praw i wolności człowieka, administracji więziennej i psychologii penitencjarnej.

Hej, ja jadę na widzenie w czwartek (pierwszy raz na Białołęke), tyle się naczytała w tym temacie, że sama nie wiem co myśleć o tym ZK ;) (przeczytałam wszystkie strony :) )...do tej pory byłam tylko na Służewcu na Kłobuckiej. W sumie to jhedyne co zapamiętałam, to że jak wysiąde ze 152 to najpierw w prawo potem w lewo, potem pierwsze drzwi, potem jak już pójde na widzenie to zająć jak najszybciej koleje do kantyny :] (o czym zapomniałam??jeśli tak to proszę o podpowiedź] Zrobiłam dziś przelew Miśkowi ale już zgłupiałam czytając info o tym ZK (na stronach SW), czy można w końcu przelewy czy tylko przekazy pocztowe? Boszzzzzzz....:roll:
pozdrawiam Was wszystkich:roza:

Warzywek_Marchewek nie lam sie:cool:bedzie dobrze:)od 152 tylko jedna droga prowadzi do ZK i AŚ-i 1 drzwi;)a z tymi kolejkami do kantyny to juz przesada,az takich tragicznych wcale nie ma,bynajmniej ja na takowe nie trafialam.mozesz i przelew i przekaz,tylko przy przelewie wpisalas dane swojego Łobuza co:)aa i pamietaj "przepustki" na widzenia wydaja tylko do 13!

Martika, ja to jade załapać się na I-szą turę, bo jak mam dłużej czekąć to nerwy mnie zjedzą, poza tym uporczywie walcze, żeby mieścić się w 4 godzinach i do pracy na 12 chociaż dojechać :]
a skoro juz jesteś to się jeszcze zapytam bo mam mylną opinię, jak to jest z ubraniami, typu dresy i np. klapki? na stronie SW czytałam kilka razy i wychodzi tak jaby nie musiał mój Misiek mieć pozwolenia na to, a z Kłobuckiej pamiętam że na wszelkie takie rzeczy musiał mieć pozwolenie....
ps. i czy ja te rzeczy musze dostarczyć w kartonie?:roll: dzięki wogóle za odp.:roza:

Warzywek_Marchewek musisz dostarczyc w kartonie. z ciuchami to musisz chyba talon dostac.ja nie dawalam paczki ubraniowej bo Moj wzial tyle ciuchow ze hej:)(tzn:tyle ile bylo wolno)i nie chcial wiecej , ale zebym Cie w blad nie wprowadzila to dowiedz sie dokladnie na bramie jak bedziesz wchodzic na widzenie.i nie ma za co dziekowac- po to tu jestesmy zeby sobie nawzajem pomagac:)

... witam... ja też w czwartki jeżdżę na widzenia, tylko że już w tym miesiącu wykorzystałam trzy, ale mój P miał się starać o przyznanie mu czwartego widzenia w miesiącu, więc może uda mi się go zobaczyć jeszcze w ten czwartek....

... jeśli chodzi o paczkę odzieżową, nie trzeba mieć talonu, jak zostawiałam mu paczkę z ciuchami to wcześniej telefonicznie uzgodniliśmy co on potrzebuje, jeśli jest czegoś więcej np. koszulek to zostawiają je w magazynie, później dowiozłam jeszcze dużą torbę podróżną i bieliznę - i nie potrzebny był talon... ;)

ooo widzisz anusia_78 dobrze ze sie odezwalas-ja ciuchow nie dowozilam Mojemu wiec nie bylam pewna jak to jest

czyyli jak dobrze zrozumiałam, nie ma jakiś limitów ani ograniczeń co do liczby koszulek, dresów itp? Mam też na myśli to, czy moge mu przynieść normalne koszulki (T-shirt) czy tylko te super obcisłe na ramiączka:D jak to było ostatnio (szkoda że jeszcze nie było wymogu, że np. koszulki na ramiączka w seksi siateczke). I oczywiście też ciuchy w karton?
PS. anusia, o której godzinie mniej więcej jesteś pod ZK?? I jakie są wtedy kolejki, ja chce jechać na 7 i zastanawiam się czy wejdę w pierszej turze. Aha i ile osób SW wpuszcza? Na Kłobuckiej było różnie raz były 4 os. raz 13..ale co zakład to inne zasady.
pozdrawiam, miłego początku tygodnia

Warzywna Marchewko, wszystko co potrzebujesz wiedzieć na temat paczek jest na stronie internetowej sw, a co nie ma to Ci odpowiem, liczbę koszulek ogranicza talon[("muchy") koszulki "tylko na talony"], wszystko w karton o wymiarach max 50x30. Koszulki moga być normalne, chyba że on woli te sexi, ale podobny efekt daje opuszczenie mydla pod wspólnym prysznicem (jemu może się to podoba - Tobie nie koniecznie). Do 12:00 musisz ją zdać w zakladzie. A i pamiętaj, żeby wszystko zapisać na karteczce to co włożyłaś i najlepiej się podpisz, żeby później Tobie nie ściemniał, że nie dostał stringów bo mu ukradli funkcjonariusze (a w gruncie rzeczy to zamienił je na paczkę fajek).

Warzywek_Marchewek napisał:
czyyli jak dobrze zrozumiałam, nie ma jakiś limitów ani ograniczeń co do liczby koszulek, dresów itp? Mam też na myśli to, czy moge mu przynieść normalne koszulki (T-shirt) czy tylko te super obcisłe na ramiączka:D jak to było ostatnio (szkoda że jeszcze nie było wymogu, że np. koszulki na ramiączka w seksi siateczke). I oczywiście też ciuchy w karton?
PS. anusia, o której godzinie mniej więcej jesteś pod ZK?? I jakie są wtedy kolejki, ja chce jechać na 7 i zastanawiam się czy wejdę w pierszej turze. Aha i ile osób SW wpuszcza? Na Kłobuckiej było różnie raz były 4 os. raz 13..ale co zakład to inne zasady.
pozdrawiam, miłego początku tygodnia
jest limit- z tego co pamietam max po 5 sztuk kazdej rzeczy-nie sugeruj sie tym co ja gadalam w poprzednim moim poscie odpowiadajac CI:)polowe ciuchow Mojemu i tak zabrali na magazyn na razie.Moj wzial koszulki i na ramiaczkach i zwykle.co do kartonu moze niech inni tez sie wypowiedza-nie chce wprowadzic w blad,bo moj Misiek ciuchy mial ze soba idac na odsiadke.z tymi turami jest roznie,mysmy najpierw mieli widzenia w czwartek-zawsze bylam tak ok 9 i raz udalo mi sie wejsc o 10 a raz o 11 roznie.SW tez roznie wpuszcza raz 4 osoby a raz 10-nie wiem od czego to zalezne,moze od ilosci osob rejestrujacych sie na bramie na odwiedziny na dana godzine.w soboty to tam sa dzikie tlumy odwiedzajacych :cool:niestety

Ostatnia edycja:
martika76 napisał:
SW tez roznie wpuszcza raz 4 osoby a raz 10-nie wiem od czego to zalezne

np. Wchodzi rano w pierwszym rzucie 10 osób na widzenia, następnie 2 osoby mają zgodę na 2 godzinne widzenie, 3 osoby mają dłuższe o pół godziny widzenia, 5 osób wychodzi z widzeń.
II rzut wchodzi 5 osób na widzenie, 1 osoba deklaruje że ma zgodę na dwu godzinen widzenie i jedna ma dłuższe o pół godziny.
III rzut wchodzi ile osób???

dzięki wielkie za info:) strone SW to czytam odkąd się dowiedziałam gdzie moja zacna połowa trafiła, ale nie zawsze jest jasno napisane co do tych paczek więc jesteście mi bardzo pomocni
teraz będe kartony mierzyć;)
pozdrawiam

Witam, jeśli chodzi o wymiar kortonu - ja miałam większy niż 50x30 ale nie zwrócono mi uwagi.
Warzywek Marchewek byłam na trzech widzeniach , na dwa pierwsze udało mi się wejść z I turą, wystarczy jak będziesz jechała z pętli na Żeraniu 152 o godzinie 7.00 następne autobusy są o 7-20 i 40 , potem 8-07.37 ;) , autobus jedzie jakieś 25 min. ostatnim razem byłam pod zakładem o 8.35 i już czekałam na drugą turę, która weszła dopiero po 10.
Żeby załapać się na pierwsze wejście trzeba być tam mniej więcej do 8.15 , od 8.30 przyjmowane są paczki, przy zgłoszeniu z dowodem podajesz że masz jakąś paczkę, wtedy wyczytują Cię z nazwiska i wchodzisz z tą paczką, przy Tobie ją przeglądają, i jeśli jest to paczka higieniczna sprawdzają z talonem.

c.d. nie zmieściło się w jednym poście...
Jeśli chodzi o ilość osób to jest różnie, jak byłam drugim razem było full ludzi wszystkie stoliki zajęte, nigdy nie liczyłam ile ich tam jest , ale ok 15 na pewno :) a do tego do niektórych skazanych po dwie lub 3 osoby, ale wtedy to sami strażnicy mówili że chyba przeliczyli się troszkę :) przy takiej dużej liczbie odwiedzających na sali jest prawie cały czas kolejka do kantyny, trzeba zajmować sobie kolejkę i pilnować żeby nie przepadła :) ale wszyscy zdążą zrobić zakupy, o to nie musisz się martwić... ;)

A jednak się zmieściło!! - moderator

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To ja już się pogubiłam, jak to z tymi paczkami :] nie mogę daę paczki po widzeniu?? np. ide z tymi ciuchami...ide ide, doszłam..wzięłam karteczke na widzenie i co dalej? nie mogę paczki zostawić w szafce (o ile tam takie są, zamknąć to ze swoimi rzeczami)? muszę ją zgłaszać jak kartkę ode mnie biorą?:rolleyes: na stronie SW wygląda tak jakbym mogła to dać w każdy dzień nie koniecznie w przy okazji widzenia
sorry że tak uporczywie pytam, ale na Kłobuckiej było deko inaczej, tam mogłam z paczką podejść już po widzeniu i dać ją.
I jeszcze jedno pytanie, jak od strony formalnej wygląda spotkanie z wychowawcą? Czy jest możliwość spotkania z wychowawcą tego same dnia co widzenie? Jak dobrze pojmuje zglaszam to tam gdzie wydają te karteczki...Pytam bo nie widze tej informacji na stronie SW dot. ZK Białołęka

Wawrzynek Marchewek ... paczkę można zostawić na bramie w wyznaczone dni do godziny 13.00, jeśli chcesz ja zostawić tego dnia co będziesz na widzeniu to przy okienku jak dajesz wypełnioną karteczkę i dowód zgłaszasz że masz paczkę, wtedy możesz zostawić ją przed widzeniem jeśli będzie czas - wyczytają nazwisko skazanego i wtedy wejdziesz z tą paczką i przy Tobie sprawdzają, jeśli nie będzie czasu na to przed widzeniem, paczkę możesz zostawić, ale jak będziesz miała większy karton to raczej do szafki się nie zmieści (chyba że to właśnie 50x30 wymiar kartonu i takie maja szafki) ;) ja kładłam na górę na szafki i po widzeniu dopiero dawałam do sprawdzenia....

Hej :) Ja tez zostawiałam paczkę na szafce i nie było z tym problemu, a jesli chodzi o rozmowę z wychowawcą to także trzeba to zgłosić przy okienku, funkcjonariusz powinien powiedziec Ci co i jak dalej :) Pozdrawiam

jest mozliwosc tego samego dnia:)jesli chodzi o rozmowe z wychowawca,to trzeba po widzeniu poprosic na bramie o rozmowe z wychowawca,wypelnic odpowiedni wniosek i troszeczke poczekac.i dobrze pojmujesz Warzywek_Marchewek zglaszasz to tam gdzie wypelnialas karteczke na widzenie.:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót