Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Hej,

Dzięki za odpowiedź.
Dostarczyłam paczkę z żywnością w środę rano, żeby tego samego dnia mój znajomy ją dostał.
Dziś jest piątek i dowiedziałam się, że on paczki jeszcze nie dostał i że dadzą mu ją dopiero jutro :(.
Nie rozumiem tego, jak można tak robić, żeby paczkę z żywnością wstrzymywać przez parę dni. Przecież to nie odzież czy kosmetyki.
Nie wiem, czy cokolwiek z tej paczki będzie jeszcze nadawać się do jedzenia, gdyż były to produkty świeże tzn. przygotowane w domu właściwie od razu do spożycia typu ciasto, kotlety itp.

Witam! proszę o pomoc dzisiaj zawiozłam paczkę żywnosciowa mojemu K,i niestety nie przeszła,tzn. z tej paczki mogliby mu dostarczyc tylko herb.lisciasta i czekolady.Reszta,tzn.cukier,konserwy ,kawa,mleko w proszku nie przechodzi.Nie przeczytałam na miejscu co mozna dostarczyc,a na stronie ZK,nic nie pisza o zawartosci paczki.Bardzo proszę o pomoc:)

z jakich produktów moze składac się ta paczka,skoro kawy i cukru nie mozna umiescic w paczce

beatka70 napisał:
z jakich produktów moze składac się ta paczka,skoro kawy i cukru nie mozna umiescic w paczce

Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie.

Zacytuję SW:

Artykuły żywnościowe nadesłane w paczce uznane przez lekarza lub innego uprawnionego pracownika służby zdrowia za nienadające się do spożycia podlegają zniszczeniu w obecności osadzonego.
Paczka zawierająca artykuły, których sprawdzenie jest niemożliwe bez naruszenia w sposób istotny ich zawartości oraz artykuły w opakowaniu utrudniających kontrolę ich zawartości, będzie zwrócona nadawcy na jego koszt.

źródło: Służba Więzienna / Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej Warszawa / Zakład Karny Warszawa - Białołęka

dziekuje za podpowiedż,zastanawiam sie czy jak przesypię np.cukier do woreczka sniadaniowego,to przejdzie????spróbuje;)

cukru się nie opłaca wkładać do paczki, zajmie cały kg, a osadzony może go sobie kupić w kantynie z wypiski.
Na Białołęce w paczce mogą być kotlety, kiełbasa, można samemu coś upiec, najlepiej odrazu pokroić w plasterki bo jak nie to oni przy kontroli pokroją "po swojemu". Moze być kawa sypana, tylko trzeba przy nich przesypać do torebki, herbata ale nie w torebkach, wafelki, czekolady bez nadzienia, bułki (przekrajaną). Nie może być żadnych zupek w proszku, pasztecików nawet w tych sreberkach, żadnych konserw, nic w puszkach. Oni wszytsko otwierają i sprawdzają.

wszystkich wywożą ile dostał? jak mały wyrok to robią to po złości:( niech pisze podanie o pozostanie i podjęcie pracy

Mój facet w piątek ma się zgłosić do Z. K. jakiś koszmar mało optymistyczne miejsce raczej....Jeszcze czytam o jakiś złośliwościach to nieprawdopodobne boże co się dzieje w tym kraju:-(

balbinka0320 napisał:
boże co się dzieje w tym kraju:-(

No właśnie - dziesiątki tysięcy przestępców. Gwałcą, palą i rabują. Oraz nie płacą alimentów i jeżdżą po pijaku.

Co chciałaś przekazać swoim wpisem?

Obawiam się że historia którą bym przelała na tym forum nie zrobiłaby żadnego wrażenia. Nie wszyscy rabują kradną gwałcą nie płacą żeby dostać wyrok wymiar sprawiedliwości nie jest zawsze sprawiedliwy czasami okoliczności bywają nie sprzyjające czytam żeby wiedzieć co nas może czekać w przyszłości

czy żeby dostarczyć osadzonemu odzież potrzebny jest talon?

użytkownik10 napisał:
czy żeby dostarczyć osadzonemu odzież potrzebny jest talon?
W czerwcu zeszlego roku byl potrzebny.Najlepiej zadzwonic i sie dowiedziec.

właśnie nie mogę skojarzyć, wiele razy widziałam tam jak przyjmowano odzież , wiem ze potrzebny jest spis rzeczy ale talon nie "mignął" mi przed oczami. sam zainteresowany twierdzi że nie jest potrzebny ale wolę się upewnić bo nie chce mi się pomykać z rzeczami w tą i z powrotem. Masz racje najlepiej tam zadzwonić i się upewnić, dzięki.

Witam wszystkich serdecznie:)Mam pytanie odnosnie zakladu karnego Wawa-Bialoleka.Jak dojechac z centrum Warszawy (Palac Kultury i Nauki)do ZK?Czy gdzies w poblizu jezdza autobusy(jak tak to jaki nr autobusu)ewentualnie jaka trasa jest samochodem i czy daleko od centrum.Moja niewiedza wiaze sie z tym iz nie jestem z Warszawy.Z gory dziekuje za zainteresowanie i pozdrawiam:)

na wszystko musi być talon czajnik, tv, odzież, kosmetyki higieniczna, książki itp. Aby dostać talon osadzony musi postarać się u wychowawcy. Aa odzież dostaję się już na I pawilonie i dostaje go każdy. Polecam wpłacać pieniądze na wypiskę bo z posiłków serwowanych na białej to nie da rady wyżyć. I jeszcze taka podpowiedź aby listy szły szybciej noście je bezpośrednio do prokuratury mowa oczywiście o tych co na AŚ. 3mć się kobitki :wink:

Hej,
moj brat zostal zatrzymany i przewieziony do polskii z belgii, z tego co ustalil adwokat jest teraz Zakladzie karnym w bialolece, czy ktos moze mi powiedziec jak tam jest? boje sie strasznie o niego i martwie, wiec jakby mi ktos jak najwiecej szczegolow mogl podac bylabym bardzo wdzieczna, czy jest tam do wytrzymanie, bezpiecznie i czy moglabym sie z nim telefonicznie jakos polaczyc? (nie moge narazie do polski jechac z wiazku z praca) :( dzieki

A czy ma juz wyrok czy dopiero bedzie sprawa? Generalnie to zapomnij o kontakcie telefonicznym jezeli nie ma wyroku jeszcze.Tez siedzialem krotko na Bialolece po ektradycji i powiem Ci ze nie masz sie o co martwic,wiezienie jak kazde inne choc przydalby sie remont jakis porzadny.Z pewnoscia czeka na transport do docelowego aresztu sledczego wiec jest w celi z innymi ekstradowanymi chlopakami.W przypadku gdy ma juz wyrok to moze troche dluzej tam zabawic,bedzie czekal na komisje i transport do innego ZK.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót