Z
zlotko9
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
hej, dziekuje ze sie odezwales, widzisz sprawa mojego brata jes do dupy!! najlepij to by to podac do jakiegos trybunalu bo dla mnie to kompletny absurd ale wiadomo ze nasze polskie prawo to ma swoje racje(gdzie wiecej polozysz tam wiecej uzyskasz). w 2001 majac lat 17 brat dostal wyrok w zawiasach(1.6)za kradziez auta z kolegami dla zabawy. w 2003 dostal znow w zawiasach (1r) za posiadanie mary 3.25gr. w obydwu wyrokach miaj kuratora o czym nikt nie wiedzial (ani mama nie slyszala na wyroku ani on nie pamieta) o nigdy kurator sie nie kontaktowal, jakies pol roku pozniej brat wyjechal do belgii gdzie ja i mama bylysmy, na zasadzie laczenia rodzin(bylo to jeszcze przed unia) kilka lat pozniej (chyba 2004 i 2005) odwiesili mu zawiasy ale dopiero w 2009 wyslano za nim europejski nakaz aresztowania (niby nie trzymal sie zasad zawiasow, bo sie do kuratora nie wstawial o ktorym kurcze nikt nie wiedzial) i w 2010 belgia go zatrzymala na podstawie tego nakazu ale go nie widalili, za mary nie chcieli go wydac a za 1szy wyrok tak ale tego nie zrobili, pol roku pozniej znowu sad w belgii i znowu brata nie wyslali do polski, miedzy czasie brat nie ukrywal sie, zyl normalnie i nagle w listopadzie zatrzymali go przy rytunowej kontroli i najpierw wsadzili do wiezienia w belgii, po 22 dniach wywozka do pl (jestesmy z poznania wiec nie wiadomo dlaczego pod wawa siedzi :s) z tego co mowi adwokat nie da sie duzo zrobic, sprawa sie juz nie ma odbyc podobno i odwolac tez nie da rady, wiec nie wiem dokladnie z jakiego powodu i na jak dlugo siedzi tam. najwazniejsze dla mnie zeby byl bezpieczny (nie ma zadnego kontaktu z nim od wywozki do pl dnia 21.12.12 wiec dupa bo martwimy sie co i jak) chcialabym wiedziec czy sadzaja tam mordercow z takimi lebkami jak brat i czy wlasciwie nic mu nie grozi? wakacje to nie sa i dobrze o tym wiem, ale zeby chociaz bylo znosnie i czy sa jakies maltretowania psychiczne/fizyczne miedzy wspolwiezniami lub klawisze czy jakies jazdy robia? chce podkreslic ze brat odsiaduje pierwszy raz (oprocz tych 22dni w belgii) wies zmoze jak to jest? sory za dlugie opowiadanie ale tak najlepiej wyjasnic sytuacje, i tak nie mowilam szczegolow. dzikuje z gory za reakcje na moj post i czekam na ewentualna szybka odpowiedz