Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ola11 No i jakiej odpowiedzi oczekujesz ? Bo ja nie rozumiem... przecież nikt tu Ci nie powie jak ma sobie załatwić takie widzenie. Przede wszystkim "musi się starać" ! Skoro dostał wniosek nagrodowy to niech się podpyta wychowawcy o widz. bezdozorowe. Nie zawsze wniosek nagrodowy to widz. bezdozorowe...

Mam pytanie jesli ktos odbywal kare w ZK i zostal przewieziony do innego...
To czy moze byc to AŚ??? I tam odbywac kare mozna odbywac? Dlaczego nie ZK??? Bardzo prosze o odpowiedz...

W niektórych AŚ są oddziały dla osób skazanych stanowiące zakład karny typu półotwartego dla skazanych odbywających karę po raz pierwszy, oddziały stanowiące zakład karny typu zamkniętego, dla skazanych odbywających karę po raz pierwszy,oddział dla skazanych młodocianych, odbywających karę pozbawienia wolności w zakładzie karnym typu zamkniętego, oddział terapeutyczny, w którym realizowana jest terapia dla skazanych uzależnionych od alkoholu oraz dla skazanych uzależnionych od środków odurzających lub substancji psychotropowych.

Ola11 A w czym się Forg myli ? Skoro tak właśnie jest, że w niektórych AŚ są oddziały dla skazanych

Forg nie napisał nic o oddziałach, a tylko że niepotrzebna była cała litania :-) Szczególnie, że oddział nie może stanowić zakładu karnego (mało precyzyjna wypowiedź) :-)

Andziorka napisał:
w jakie dni mogą dzwonić skazani z tego ZK?

to zależy od oddziału i podgrupy. żeby Ci odpowiedzieć na to pytanie to musimy takie rzeczy wiedzieć. :D

Witam.Czy ktos wie ile razy moze dzwonic na tydzien jak dostał grupe p2?Dzieki

A mOJ POWIEDZIAŁ BO DZWONIŁ DO OJCA SWOJE ZE RAZ NA TYDZIEN?mOZE TAK BYC?

jest na Białołęce i ma P2 i jest na półotwartym? to może codziennie napewno.

To juz sama niewiem bo on ojcu powiedział bo dzwonił dzis ze dopiero za tydzien zadzwoni bo raz na tydzien moze.Czy dzwoniac na Białołeke udziela mi informacji czemu tylko raz na tydzien moze dzwonic?

może on jest na P1 jednak albo np ma jakąś karę ?
nie sądzę żeby przez telefon ktoś na takie pytania Ci odpowiedział przecież on sam może chyba powiedzieć dlaczego tylko raz na tydzień ma telefon...

Własnie niewiem ojcu powiedział ze ma p2-do mnie niezadzonił bo miał w zeszycie zapisany numer telefonu,tak samo jak do innych tylko ze podczas transportu z irlandi okradli go,zabrali kase,tak samo zeszyt co miał numery telefonow,kody do kart telegrosik -tak powiedział ojcu bo do domu nr znał na pamiec-czy mogło cos takiego sie zdazyc ze go okradli -bo juz sama niewiem co mam myslec?

co do tego,że go okradli to nie mam pojęcia, może to gdzies zaginęło po prostu w trakcie transportu... może przelej mu pieniądze na konto to sobie karte kupi na wypisce albo napisz mu kod w liście bo karty w liście nie można wysyłać...no i podaj mu numer do Ciebie to jak zadzwoni wszystkiego się dowiesz:)

Dzieki za pomoc.Mam jeszcze jedno pytanie.Czy dzwoniac do zakładu mogła bym sie dowiedziec kto jest jego wychowawca lub chociaz zebym mogła z nim pogadac-czy wychowawca by mi mogł w razie czego powiedziec-jak on sie sprawuje i czemu moze akurat raz na tydzien dzwonic?

tego nie wiem niestety, wiem,ze mozesz sie spotkać z wychowawcą ale domyślam się ,że to niemożliwe, nie wiem, spróbować zawsze możesz w sumie...

Spotkac to raczej niedam rady bo mieszkam za granica-ale chyba jest mozliwosc dowiedziec sie kto jest wychowawca lub porozmawiac z nia przez telefon

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót