Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Błagam o pomoc. Mojego nażeczonego zamknęli wewtorek. Wiem że jest w ZK na Białołęce. Chce mu wysłać karte żeby mógł dzwonić ale mam problem. Jakie tam są automaty, bo wszędzie są karty na czipy !!!! i nie mogę dostać zwykłej. Błagam dziewczyny odpiszcie mi szybki

moj dzwoni z tele rabat bardziej sie opłaca bo sa duzo tansze rozmowy,jesli chodzi zwykłe to podejżewam ze z czipem tez bedzie ok tak mi sie wydaje

Monia dziękuje Ci a te tele rabat to co to jest?
to też karta jest taka zwykła do autamatów?
Boże zacofana jestem, ale nigdy nie miałam takiej sytuacji , długo niedługo przez 14 miesięcy :(
:help:

Połączyłam posty - M.

Majeczka, nie pisz posta pod postem, używaj opcji "zmień".
Ale rozumiem, że Twój jest skazany, nie aresztowany :?:
Kartę możesz wysłać, tylko koniecznie listem POLECONYM. Mój dzwonił z normalnej karty tp.

Oki. Monia jest skazany, ma 14 miesięcy do odsiadki. Tylko chciałam kupić mu kartę a wszędzie te z chipami. I nie wiem o jaką pytać na poczcie. A Ty gdzieś kupowałaś ?? czy na widzeniach ??

Kupujesz normalnie w kiosku kartę tp, powiedzmy za 24 zł (na poczcie za 24, w kioskach za 25 z reguły). Ale skoro Monika R. dzwoni z telerabatu to można i tak. W temacie "jak często można dzwonić" (temat przyklejony) jest coś chyba na telerabatu...
Na Białej nigdy nie byłam na widzeniu i nie wiem, czy można kupić tam kartę. Przejrzyj temat, może ktoś coś już o tym pisał.
Ja wysyłałam listem poleconym zawsze.

Dziękuję Ci bardzo. Już wchodzę to sprawdze.
Dziękuje Wam Bardzo za pomoc już wysłałam jest bez Czipa. To moje początki więc narazie nie myśle racjonalnie. Tylko jestem załamana. Czekam na widzenie w środę bo dzwoniłam tam i już mogę przyjechać. :)

tak MONIACZKU damian dzwoni z telerabatu i bardzo sie z tego ciesze poniewaz nie musze wysyłac karty tylko jak dzwoni podaje mu kod karty i juz :P

oo to super a ten rabat to stacjonarne prwawda ? bo ja skasowałam telefon stacjonarny:( i tylko komóra mi została

nie tylko stacjonarne,na kom tez sie opłaca podobno nie wiem bo moj dzwoni na stacjonarny ale jak chcesz cos wiecej wiedziec na temat kart to jest duzo napisane temacie "jak czesto mozna dzwonic"nie zasmiecajmy tematu bo Moniaczek tego nie lubi :ooo: i zapraszamy na "wolny" :ooo:

oki sorki, ale pierwszy raz tu jestem i niebardzo wiem jak się poruszać :ooo:

Witam wszystkich serdecznie, jestem tu nowy. Mam pytanie na które nie znalazłem nigdzie odpowiedzi, mianowicie chodzi mi o to czy istnieje możliwość przekazania listu bez udziału poczty-bezpośrednio do AŚ. Czy jest to możliwe, przyjmą taki list??

I jeszcze jedno pytanie dla obeznanych z AŚ Białołęka : Czy w czasie widzenia można przekazać osadzonemu jakieś produkty, które są nie zakupione w kantynie na miejscu?? Chodzi tu konkretnie o papierosy, których namiętnym palaczem jest mój kumpel. Wiem że po wejściu na widzenie można zakupić produkty w kantynie-wtedy można je wręczyć w czasie widzenia-tak? Pytanie może banalne ale wolę zapytać-aby nie strzelić jakiejś "gafy". Z góry dziękuję za informację.

Proszę nie pisać posta pod postem.
Połączyłam. - M

Cześć Markk nie nie możesz nic wnieść na widzenie. Papierosy możesz zakupić tylko w kantynie.

Hej Dziewczyny
Mam pytanko Jutro jade do Mojego K...... na pierwsze widzenie na Białą, chciałam zapytać czy prawdą jest żeby się dostać na widzenie to muszę przed ZK być już po 6 ej godzinie ?
I czy prawdą jest że już na początku widzenia trzeba stać w kolejce przy kantynie żeby zdążyć zrobić zakupy ?

he he pisalysmy o tym, najlepiej sobie zajac kolejke zeby nie tracic widzenia,ja jezdze o 8 , po 8 i wchodze na 11 m,niej wiecej , o 6 przeciez to srodek nocy :P

ja byłam o 3:30 i weszłam o 13tej :D ale z innych powodów i fakt ludzie rzucili sie do kantyny a ja sobie poczekałam i podeszłam na samym prawie koncu widzenia (ceny w kantynie sa chyba z kosmosu) wiec radze brac sporo pieniażków :D ale z tego co widziałam to najwiecej osób przychodzi ok 7-8 rano wiec jak masz możliwość byc ok 6tej to jest duża szansa ze wejdziesz na pierwsza ture :P

ceny sa z kosmosu, podam przyklad -cukier- 4,50............. :o mi 250 zl peka w 3 min.

pasta do zębów np...... 6 zł masakra jak tak można zdzierac? czy na to nie ma jakieś rady? przecież na Białołece są chyba najwyższe ceny ze wszystkich z.k które zwiedziłam a jeszcze ten facet to tam pracuje normalnie masakra :x aha i polecam zwracać uwagę czy wszystko co jest na paragonie (czyli zapłacone) czy jest również podane przez Pana z kantyny i sprawdzajcie sobie paragony, bo podobno oszukuja np policzy za coś a nie dzadzą tego lub poprostu sobie coś doliczą niewiem ile w tym prawdy bo mnie nie oszukali(hehe chyba wyczuli pismo nosem :D ) ale taki wiadomości są ze poprostu nie dość ze drogo to jeszcze okradają :x słuchajcie mam pytanie a czy zdjecia wysłane w liscie dojda do mojego?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót