Zakład Karny Warszawa Białołęka

• Autor wątku Autor wątku anusia_78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
athe2326 napisał:
i pytam jak to wygląda od strony prawnej.

Nie znasz prawa, pytasz. A wcześniej piszesz, że dyrektor działa wbrew prawu. Ostrzegam, że w internecie nie ma anonimowości.

Odpowiem na to pytanie. Wiem doskonale, że internet nie jest anonimowy, ja nie mam czego ukrywać. Mam prawo do osobistych odczuć i je prezentować. Jeszcze raz powtórzę, nie oceniam a pytam. Poza tym nikogo nie obrażam, zwracam się w kulturalny sposób, co dowodzi, że szanuję swoich adwersarzy.

Witam!! Słyszałam że od 1 czerwca zamkneli kantynę w zk białołęka, czy w takim razie pozostają tylko paczki??

NiewiernyAniol napisał:
czy w takim razie pozostają tylko paczki??

Oczywiście przeczytałaś ostatnie posty w tym temacie?? Przecież już była o tym mowa, nie rozumiem dlaczego pytasz.

forg napisał:
Oczywiście przeczytałaś ostatnie posty w tym temacie?? Przecież już była o tym mowa, nie rozumiem dlaczego pytasz.

Owszem była o tym mowa. Mi jednak chodzi o to że dla odwiedzających nie ma kantyny, ale jeżeli wpłace mojemu na wypiske to bedzie miał możliwość kupienia sobie za to np. jedzenia??

Wypiska działa. Z tego co wiem, w kantynie ZK w trakcie widzeń teraz tylko herbatka...
Na AŚ nic się nie zmieniło, kiedy ostatnio byłam, zakupy hulały.

Hej potrzebuje jakiejkolwiek wiedzy o AŚ na Bialej, moj narzeczony zostal tam wczoraj deportowany z UK i chciałąbym sie zorientowac jak to tam wyglada, bo powiem szczerze ze nigdy nie mialam okazji odwiedzac zadnego Aresztu w POlsce wiec jestem kompletnie zielona "w te klocki", zwlaszcza ze za miesiac spodziewam sie dzidzi i chcialam mu wyslac apre rzeeczy bo w Polsce jest teraz kompletnie sam....a swoja droga czy ktos wie jak dlugo beda go tam trzymac????zanim wywioza go blizej miejsca zamieszkania, oczywiscie...

syntya napisał:
Hej potrzebuje jakiejkolwiek wiedzy o AŚ na Bialej, moj narzeczony zostal tam wczoraj deportowany z UK i chciałąbym sie zorientowac jak to tam wyglada

Syntya aby sie z nim zobaczyć musisz wystąpić z prośbą do organu pod którego dyspozycją pozostaje, chyba że jest już po wyroku to wystarczy że on wpisze Cię na istę. Jeśli chodzi o przesłanie mu różnych rzeczy to on powinien wysłać Ci talon w którym będą wymienione rzeczy które możesz mu przesłać. Oczywiście możesz nadać na niego paczkę żywnościową bez takowego talonu

super dzieki za info. a powiedz mi bo on mial Europejski Nakaz Aresztowania oczywiscie deportowany zostal do odsiedzenia wyroku kiedy maja ta komisje o te podgrupy? i od czego to uzaleznione? a noi czy bedzie mial mozliwośc wyslania tego talonu do UK bo jak pisalam ja za 4 tygodnie spodziewam sie dziecka i niestety nie moge latac teraz samolotem ani tez ryzykowac podrózy samochodem:( a jak wyglada sparwa z dzwonieniem?

syntya napisał:
super dzieki za info. a powiedz mi bo on mial Europejski Nakaz Aresztowania oczywiscie deportowany zostal do odsiedzenia wyroku kiedy maja ta komisje o te podgrupy? i od czego to uzaleznione? a noi czy bedzie mial mozliwośc wyslania tego talonu do UK bo jak pisalam ja za 4 tygodnie spodziewam sie dziecka i niestety nie moge latac teraz samolotem ani tez ryzykowac podrózy samochodem:( a jak wyglada sparwa z dzwonieniem?

Komisję o podgrupy powinien mieć w ciągu kilku dni od deportowania. Jest to uzależnione od długości wyroku, za co został zamknięty i od wielu czynników kt óre posiada komisja. O talon musi się starać u wychowawcy i szczerze powiedziawszy trudno mi powiedzieć czy zk zgodzi sie na wysłanie talonu za granicę. Jeśli odbywa wyrok to może dzwonić, oczywiści za granicę również natomiast musi mieć kartę do telefonu. Taką kartę możesz mu wysłać w liści adresując na niego z adresem zakładu. Kartę jaką możesz wysłać to np. telegrosik lub telepin

dziekuje raz jeszcze!! a jesli mozna wiedziec maja jakies wyznaczone dni na dzwonienie? bo z tego co czytalam o Grochowie to tam maja tylko piatki i soboty. NOi co do tych grup, mozesz jakos sprecyzowac co one oznaczaja i jak to sie ma do jego pobytu tam? chcialabym zeby ten koszmar sie skonczyl a to dopiero poczatek:(( wogole jak dlugo beda go tam trzymac?

Proszę uporczywie nie wklejać treści kodeksów. To nie jest wiedza tajemna ani zakazana - wystarczy podać artykuł i każdy użytkownik sobie w internecie jego treść odszuka. Do tego nie jest to temat o typach i rodzajach zakładów karnych - moderator

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam

Wybrałam się dzisiaj po raz pierwszy do męża na widzenie i pomimo że wczoraj dzwoniłam:mad: upewnić się czy na pewno jest w ZK i czy dzisiaj jest przysługujące mi widzenie. Jak pojechałam to niestety widzenie w sobotę bo okazuje się że mąż pracuje. Mam pytanie do Was czy w sobotę są dzikie tłumy na widzenia. Czy to że mąż pracuje to może liczyć na jakieś przywileje? czy będzie dostawał za to jakieś wynagrodzenie? Jak są numerowane cele czy np cela 405 to 4 pawilon a 505 to 5 pawilon? Czy na jednym pawilonie jest lepiej na innym gorzej. Jest jakiś podział? Podpowiedzcie kochani bo od czasu zamknięcia mojego męża w ZK /2 tygodnie/ jeszcze się ze mną nie kontaktował pomimo wysłania mu kasy na konto i przesłania listu z pinem do karty i znaczkami. Już odchodzę od zmysłów

Z tego co się orientuję to tam są wiecznie dzikie tłumy :)
Myślę, że może liczyć na przywileje, ale nie mówię, że napewno! Wynagrodzenie, z tego co czytam na stronach SW to zależy czy wykonuje odpłatną pracę czy *społecznie*... Słyszałam na widzeniach, że to są groszowe sprawy ale na znaczki i papierosy starczy :)

Jeśli chodzi o odwiedzających areszt to ich liczba jest zależna od dnia tygodnia. Jeśli chodzi o weekend to jednak jest zdecydowanie więcej osób niż w tygodniu.. Jeśli chodzi o pracę to dostaje wynagrodzenie z tego co pamiętam 1/3 lub 1/4 najniższej krajowej. Z tego co mi mój mówił jest to około 400 zł na miesiąc. jeśli pytasz o ponumerowanie to dobrze myślisz, pierwsza cyfra to pawilon, druga oddział a trzecia cela.. Chyba nic nie pokręciłam..

NiewiernyAniol to poszaleją za te miesięczne wynagrodzenie :lol: nie wiadomo co kupić w kantynie. Ale im chyba bardziej chodzi o zabicie czasu tą pracą niż wynagrodzenie. Chociaż to dla nas też jakieś odciążenie.

Kasiu ja myślałam że na Białołęce jest ciężko dostać pracę a tak naprawde mój w dniu jutrzejszym ma lekarza medycyny pracy i jak wszystko wyjdzie dobrze to fruu do pracy.. Nie jest to dużo fakt, faktem jednak dla nich jednak liczy się to że czas dużo szybciej mija - a za te pieniądze mogą sobie kupić rzeczy których na dany moment potrzebują.

... mój jak był na Białej też mówił że tam ciężko z pracą...

widzenia bezdozorowe białołęka

Witam!
Bardzo proszę o pomoc:mam przyznane widzonie bez dozorowe na Białołęce i może ktoś w ostatnim czasie był na takim i wie czy to trzeba zgłaszać na bramie przed wejściem,że się na takie widzenie przyjechało?Czy wystarczy jak on to przed widzeniem zgłosi?
Pomóżcie:o PROSZĘ:ooo:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót