T
totomasz
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 76
Witam. Licze na szybką i jasną odpowiedź. Rok temu kupilem obroże antyszczekacz dla psa. Jeszcze w 11 miesiącu obroża działała sporadycznie,nie wykrywała szczekania. Po miesiącu postanowiłem zareklamować obroże ale sprzedawca wymyślał rożne powody dla ktorych nie chciał uznać gwarancji.Raz to pies winny, to znow ze produkt za 120zl moze sie popsuć i z tym sie kupujący musi liczyć. Odpowiedział na piśmie że odrzuca reklamacje. W sumie jej nie ma ale odpisał ze czujnik jest wyeksploatowany przez kupującego. Obroża wygląd jak nowa. Użyta kilkanasie razy kiedy pies sam zostawał. Tym bardziej uważam że nic z mojej strony nie stało sie co mogło popsuć obrożę. Ma wiele komentarzy negatywnych i podejżewam że kazdy kupujący ma podobny problem. W aukcji pisze że jest 2 lata rękojmi ale sprzedawca rownież nie chce o tym słyszec. Fakture zakupu mi przysłal bo go troche postraszyłem ze nie otrzymalem nigdy dowodu zakupu. Gość pisze na pewniaka że moge sie zgłosić do allegro a oni nic wiele dotąd nie zrobili. Jak moge zmusic go do uznania rękojmi? Powiatowy Rzecznik Praw Konsumenta moze coś tutaj mi pomóc? Prosze o jakies rady. Dziekuje