J
JIMI52
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 828
Ciekawa sprawa z tą rękojmią. Bo w sumie to wychodzi na to, że będzie miała zastosowanie tylko wtedy, jak kupujemy od pierwszego właściciela. No bo tak: samochód składany z czterech ćwiartek - ja nic nie wiedziałem, centymetr szpachli - nic nie wiedziałek -, nie jestem lakiernikiem, przebieg cofnięty o 200 tys. - to nie ja, ja nic o tym nie wiedziałem, brak 4 poduszek - pierwsze słyszę ja nic o tym nie wiem, uszczelka z tektury pod głowicą - to nie ja.
Myślę że to nie jest tak do końca, z tym NIE WIEDZIAŁEM.
W moim przekonaniu jeśli reklamacja zostanie złożona KILKA dni po zakupie, szanse na pozytywny wyrok sądu są bardzo duże.Warunek- w reklamacji wypunktowane wszystkie wady, przykrycie grata plandeką i odstawienie w pokrzywy. Oczywiście informując o tym sprzedawcę złomu.Powyższe nie dotyczy oczywiście, dwudziestoletnich samochodów kupionych za kilkaset złotych.
Myślę że to nie jest tak do końca, z tym NIE WIEDZIAŁEM.
W moim przekonaniu jeśli reklamacja zostanie złożona KILKA dni po zakupie, szanse na pozytywny wyrok sądu są bardzo duże.Warunek- w reklamacji wypunktowane wszystkie wady, przykrycie grata plandeką i odstawienie w pokrzywy. Oczywiście informując o tym sprzedawcę złomu.Powyższe nie dotyczy oczywiście, dwudziestoletnich samochodów kupionych za kilkaset złotych.