zakup towaru przez telefon-niezgodność z umową

• Autor wątku Autor wątku ilona0827xxxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dziękuję bardzo Ilona, bardzo mi zależało na tym telefonie. Jutro będę próbować dodzwonić się do nich i od razu dam znać co mi powiedzieli. Dziwi mnie strasznie to potwierdzenie odbioru przesyłki. Na pieczątce widnieje nazwa zupełnie innej firmy ale z adresem firmy Benazzo. Już się denerwuje że to następny haczyk.

Tak już to jest u nas, że prawo działa na korzyść oszustów, mogą zakładać firmy gdzie chcą i jak chcą i nikt tego nie sprawdza a przecież spółki z o.o. powinny składać sprawozdania ze swojej działalności. Fakt jest taki, że sprzedali nam towar niezgodny z umową i mamy prawo odstąpić od takiej umowy, tak każda z nas zrobiła, więc nie ma się czego obawiać, oni teraz tylko straszą.
Radziłabym ci jeszcze poczytać" Prawa Konsumentów" o zawieraniu umów na odległość, tam dokładnie jest opisane jakie mamy prawa.
A z tą inną pieczątką to pewnie chodzi o to, że te majtki produkuje i wysyła inna firma i występują jako podwykonawcy lub coś w tym stylu, bo ja również dostałam przesyłkę z nadaną z Kielc, ale bez pieczątki.
Napisz co ci powiedzieli.
Dobranoc, powodzenia. Ilona

Witajcie musimy cos z tym zrobic wreszcie najlepiej umówic sie na jeden termin kazda z nas zeby tego dopilnowała i zgłosiła to na policje a nastepnie złosic to do uwagi oni zrobia z nimi porzadek wiec dziewczyny i panowie trzymajmy sie razem a wszystko bedzie oki.Pozdrawiam

Tak właśnie musimy zrobić, jedynie jak wszystkie się zbierzemy i zaczniemy działać to zdołamy przerwać ten proceder.
Pozdrawiam.

Witam
Właśnie dziś otrzymałam przesyłkę z firmy Benazzo , w której miała być ekskluzywna bielizna za , którą mam zapłacić tylko koszty wysyłki 19,90. Oczywiście majtki jak z bazaru i do tego jedna sztuka a miało być 3 szt. Staram się do nich dodzwonić ale nikt tam nie odbiera. Jutro wyślę reklamację z zastrzeżeniem o nie przysyłaniu mi więcej ich towaru , oczywiście z potwierdzeniem odbioru. Tylko teraz nie wiem czy mam im zapłacić te koszty przesyłki za te marne gacie. proszę o radę

Witam,
ja nie płaciłam tylko odesłałam im te "ekskluzywne" gacie, udało mi się do nich dodzwonić, chociaż przyznaję że nie było łatwo.
Rozmowa nie była miła kiedy powiedziałam o co mi chodzi, że takie majtki może były ekskluzywne w czasach głębokiej komuny, ale wg nich za taką promocyjną cenę to właśnie są super majteczki.
Wypowiedziałam umowę, choć tak naprawdę ja z nimi żadnej umowy nie zawierałam, ale na piśmie wypowiedziałam tą umowę i myslałam że będę miała spokój, niestety żądają ode mnie zapłaty za majty, które im odesłałam, a w sumie to ja powinnam zażądać zwrotu kosztów za przesyłkę, ale jeszcze nic straconego, przy następnym upomnieniu zażądam zwrotu za wszystkie przesyłki.
Nie zamierzam im nic darować bo to są oszuści, którzy wyłudzają pieniądze.
Jak najszybciej odeślij te majtki wraz z wypowiedzeniem umowy, masz na to 10dni.
Powodzenia. Ilona

Witajcie dzisiaj otrzymałam potwierdzenia odbioru za paczki i listy ktore do tej zajefajnej firmy wysłałąm i oczywiscie .Na potwierdzeniu odbioru jest firma info komes a nie zadne benazzo.musimy zaczac działac bo to sa zarty.

Witam, po kilku próbach w końcu dodzwoniłam się do firmy Benazzo. Zapytałam konsultantkę dlaczego na przesyłce odbioru którą otrzymałam widnieje nazwa innej firmy. Pani zaczęła coś zmyślać na poczekaniu, ale już nie wnikałam bo już mam tego dość. Zażądałam od pani aby sprawdziła czy zwrot majtek oraz odstąpienie od umowy który im przesłałam trafiło do nich. Pani chwilę to zajęło ale potwierdziła ze zwrot został przyjęty. Czy to koniec problemów z firmą Benazzo? Zobaczymy. Zadzwoniłam z ciekawości również do firmy, która widniała na pieczątce (Info Komes) i zapytałam o co tu chodzi. Pan odpowiedział mi że firma Benazzo wynajmuje u nich biuro, a oni maja upoważnienie do odbierania wszelkich przesyłek adresowanych do firmy Benazzo. Zamieszanie z poplątaniem!

witam oszukanaviola to teraz czekaj na fakturke o podwojonej kwocie to jedno poplatanie z pomieszaniem .pozdrawiam

Witam, ja odesłałam towar w terminie odstąpienie od umowy i nadal dostaję coraz wyższe rachunki do zapłaty. Nie płaciłam im w ogóle. Czy ktoś jest w podobnej sytuacji do mojej? Co dalej robić?

Witam, ja też w taki sam sposób zostałam oszukana. Moje dane przechwycili ze szpitala, bo też rodziłam dziecko.

Witajcie drogie poszkodowane ja czekam na monit .Jesli otrzymam składam sprawe na policje oraz sprawe do uwagi .Ostatnio był taki program w telewizji i powiedzieli ze jesli rzeczy zostały odesłane nie maja prawa was scigac zadnymi monitami ani składac sprawy do komornika to przez telefon mozesz powiedziec im wszystko ale zadna umowa przez telefon to nie umowa i zgłos sprawe do rzecznika praw konsumenta.pozdrawiam

Czy ktoś z poszkodowanych jest może z województwa wielkopolskiego?

po przeczytaniu przytłaczającej większości opinii na temat firmy Benazzo International Sp. z o.o. włos jeży mi się na głowie! Także padłam ofiarą tych oszustów. Póki co, odesłałam pierwszą partię przesyłki z oświadczeniem od odstąpienia od umowy zawartej na odległość. Niestety, wcześniej otworzyłam paczkę z otrzymanymi majtkami, bo niby jak miałam przekonać się o ich "ekskluzywności". Jednak art. 7 pkt. 3 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny wyraźnie mówi, że . W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu. Żaden więc wyssany z palca regulamin tej firmy "w teczce" nie będzie mnie zastraszał ani stawiał z góry w przegranej pozycji. cóż, r rozmowie telefonicznej nie było mowy o żadnym abonamencie.
Dołączam się do wszystkich, którzy chcą złożyć przeciwko Spółce pozew sądowy.

Tak Patrycja,jestem z województwa wielkopolskiego. Napisz więcej informacji o procederze tej firmy na mojego maila.

mam problem z dodzwonieniem się do tej "uczciwej" Spółki.- tzn cała czas leci "muzyczka". Numer infolinii- 22 1005793. Może ktoś posiada inny numer do Benazzo International?

Witam ponownie
Dzisiaj moja mama znowu otrzymała upomnienie lecz teraz nie od firmy Benazzo International Lecz od firmy windykacyjnej Alektum Inkasso Sp. z.o.o.
Kilinskiego 30 50-264 Wroclaw
,która oczywiście straszy sądem.
Co robić,Czy ktoś z Państwa otrzymał już takie upomnienie???

witam!
Ad pisma od Alektum Inkasso- na jaką kwotę opiewa upomnienie?

HA, HA, ŚMIECH NA SALI!! a ZACZĘŁO SIĘ OD NIEWINNEJ KWOTY 19,90 ZA CHIŃSKIE MAJTKI. Tak poważnie, to jest rozbój w biały dzień, oszustwo w białych rękawiczkach, itd.:mad:

Czy upomnienie zostało wysłane chociaż listem poleconym?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót