Zaległe czesne za studia, windykacja a zarzut przedawnienia

• Autor wątku Autor wątku KevinLove
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam wszystkich
rozmawiałam właśnie ze znajomym na temat tego pisma i powiedział ze po pierwsze już sama pieczątka firmy jest podejrzana ponieważ nie zawiera nip nie ma tez regonu. po drugie kontakt telefoniczny tez jest jakiś podejrzany a tak w ogóle to żadna firma pod tym adresem nie istnieje.sprawdziłam również że numer konta na które ma być przelana kwoto pieniędzy należy do grupy BRE bank. postaram się również dowiedzieć czy ta firma wogóle jest zarejestrowana w krajowym rejestrze sądowym. Pozdrawiam

a wiec tak sprawdziłam w Krajowym Rejestrze Sądowym nie ma żadnej takiej firmy. moim zdaniem jest tak ze ta firma ma nasze wszystkie dane z centrali wszystkich szkół i szukają głupich na lat a może jednak ktoś się skusi i zapłaci moja sprawa jest przedawniona wiec nawet jeśli trafiła by do sądu to i tak ją wygram bo minęło już 6 lat od czasu kiedy chodziłam do szkoły. a według kodeksu cywilnego do 3 lat mogą wnieść sprawę do do sądu. ale można założyć że kwitki wszystkich płatności trzyma się do at 5 wiec warunkowo można okres ściągania wierzytelności wydłużyć do tych 5 lat. jeżeli macie wszystkie kwitki za pobieranie nauki to nie płaćcie i nie obawiajcie się.

ja też jestem za spotkaniem się z cobry na Łukaszewicza

Witam wszystkich u mnie nastąpiła ta sama sytuacja jestem z Poznania zapisałem się do tej szkoły w 2007r znajdowała się ona na ul. Łukaszewicza po 3 mies. zrezygnowałem z niej odbierając wszelkie dokumenty jakie tam złożyłem i dziś po 4 latach otrzymałem ten list o zaległej sumie za czesne 2160zl ! Paranoja! bo na wszystkie te miesiące co uczęszczałem do niej mam pokwitowania zapłaty posiadam też umowę którą zawarłem ze szkoła w tej że umowie jest napisane że jeżeli słuchacz zalega dłużej niż dwa miesiące to zostaje skreślony z listy bądź w chwili rezygnacji przez słuchacza nie zostaną wydane dokumenty jeżeli istnieją na jego koncie jakiekolwiek zaległości w opłatach, samo to świadczy o tym że jeżeli odebrałem dokumenty to zaległości nie mogły istnieć do dlaczego pojawiły się niby teraz po 4 latach?! jest to zwykły przekręt !. Dołączyli do tego propozycje ugody wpłaty 300zl lub ratalnej spłaty.. (śmiech) jest to próba wyłudzenia nie możemy tego tak zostawić jestem za spotkaniem razem możemy więcej !

Ja proponuje jakis dzien weekendu dla poznaniacowy o tym sadzicie?

Proponowalbym sie spotkac jutro (jesli chodzi o poznan) na starym rynku gdzies w poludniowych godzinach miedzy 12 a 16.

Mozemy sie spotkac kolego w poznaniu ale nie na rynku moze inne miejsce?

Może spotkajmy się przy "szkole" .? Tam wszyscy dotrą. Tylko teraz kwestia godziny. Najlepiej w weekend .

Jestem za kwestia ktory weekend i godz,

jutro mogę, za tydzień jestem na stokach w Czechach

Może być jutro. A godziny to może mniej więcej między 13 a 16 .? Piszcie by jak najwięcej osób ( z Poznania ) przybyło.

spotkajmy sie jutro wszyscy na Lukaszewicza o 14

mi akurat cały ten tydzeń praktycznie odpada przez prace jezeli by doszlo pomiedzy wami do spotkania i podejmiecie jakieś kroki to napiszcie na forum (poznaniaki).

ja jutro Tam ide i narobie rabanu to na pewno

Skoro szkoła nie istnieje, to chyba nie bardzo narobisz, zresztą co w szkole winni, skoro to górze odwaliło, a nie pracownikom szkoły

to co dzis sie spotykamy przy szkole o 14?

to co spotykamy sie dzis podszkola na lukasiewicza? jamusial bym wiedziec predzejgdyz mam troche kilometrow do zrobienia i to jest ok 1,5h jazdy

Powrót