Zaległe czesne za studia, windykacja a zarzut przedawnienia

• Autor wątku Autor wątku KevinLove
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jakby coś burczeli, to idz do innego komisariatu albo zapowiedz, że w takim razie udajesz się prosto do prokuratury. I jak już wspomniałam- niech Ci nie wciskają kitu o kwitkach, to jest PRZEDAWNIONA sprawa więc jak mają ochote szukac pokwitowań to niech sobie szukają w archiwum.

otóż to, wspomnij że zauwazyłeś na piśmie wiele niejasności- sprzeczna kwota czesnego, a ja miałam jeszcze do uregulowania KARĘ- 400zł ale za co tego już nie raczyli wyjaśni.

pismo pisalas recznie czy komputerowo??

u mnie jest czesne 560 czyli wynika ze 4miech
oraz kara umowna 1600zl;/

Eh jak mogla moj dlog przejac firma windykacyjna jak sa pieczatki cobra obsluga wierzytelnosci, bez sensu. odnosze wrazenie jakby nadal mnie obslugiwala cobra, a nie wlasnie firma windykacyjna ktorej to lwasnie powina widniec pieczatka na papierze a nie znow cobra;/

Ostatnia edycja:
Dodam jesczze że w swoim piśmie wspomniałam o tych przekazanych danych osobowych, o adresie firmy bez nru NIP oraz o licznych grożbach kierowanych do mnie- o skierowaniu sprawy na drogę sądową, o tym, że wjadą na gospodarstwo moich rodziców- bo jak się uczyłam to byłam na ich utrzymaniu. Normalnie jaja.

o kurna- to u mnie pikuś. Może dlatego, że ja tam byłam tylko na dwóch zjazdach- kolejnego nie wytrzymałam- ta szkoła mnie zanudziła! Im dłużej chodzisz- tym dłużej płacisz- no na to wygląda, hahah!

Pisma do policji zawsze pisze się odręcznie na papierze podaniowym, nie zapomnij wziąc dowodu osobistego ze sobą.

eh... cos czuje ze przede mna dluga droga walki z debilami jednak;/ oj widze ze ty bardoz ldugie pismo napsialas jesli wytknelas az tyle im. Chyba bede musial usiasc i pomyslec troche oc napisac.

Dokumenty mam zawsze, najlepsze jest to ze mi wyszlo 2160zl razem i np oferuja ugode 300zl i nei wiem dlaczego akurat taka a nie np 100zl czy np 1000zl;// i np innym osoba zadluzenie np wynisolo 700zl a tez maja ugode na 300zl;/ i jeszcze napisali, ze jest to jedyna taka propozycja z ich strony i wiecej nei zaoferuja tutaj to jzu wogole nie moglem ze smiechu! Od kiedy to sie wypisuje tkaie rzeczy?? Czuje sie jakbym mial skorzystac z jakies promocji bez jaj!!

Ostatnia edycja:
a, i nie wiem jak to jest u Was- ale na Wysokiej takie sprawy załatwiane są od 8 do 15, więc już z rana mam wycieczkę na komisariat.
Ja to się najbardziej boję, że będą przysyłać kolejne pisma. Podejrzewam że firma upadła i teraz szukają zarobku....

z tego co wiem to firma zadluzyla sie z braku osob chetnych na nauke, bo upasc to jeszcze chyba nie upadla choc nie wiem no i wlasnie teraz Cobra psize te smieszne pisma i wysyla, zeby troche budzet poprawic na naiwnych ludziach, ja to juz na sammym poczatku wiedzialem ze ta szkola nie ma racji bytu, po samych ludziach jacy tam chodzili i jaka byla rotacja;/ eh szkoda gadac! i tez sie obawiam ze beda mi pisma przychodzcic i wolabym zeby na jednym sie skonczylo;/ czas pokaze

pismo pisane 3 marca, dzis mamy 8 marzec, a do 11 mija okres wplaty pieniedzy za ugode ahhhahaha

dokładnie to samo miałam w swoim pisemku....

czy możecie mi napisać gdzie w warszawie można się udać do jakiegoś prawnika na bezpłatną poradę???

witam
pozdro dal wszystkich borykających się z tym problemem oraz dla łódzkiej cobry.
dostałem takie pisemko z tego co czytałem tutaj to na policję chyba nie ma co iść. mam prośbę do was
im więcej będzie pisało tym lepiej piszcie do tvn do uwagi trzeba skończyć z tym i znaleźć ludzi odpowiedzialnych za to!!!:mad:

oczywiście szkoła w warszawie już nie istnieje!!! czyli każdy kto ma ten problem co my powinien zgłosić sprawę na policji, wysyłajmy też maile do uwagi, w ten sposób ruszymy sprawę do przodu. tak powiedział nam dziś prawnik. i nic nikomu nie płacić!!!!

ja właśnie otrzymałem wiadomość na pocztę uwagi podałem nr kontaktowy może zadzwonią, jest nadzieja:evil:

kowek: trzymam kciuki! "Dziadostwo" trzeba tępic!

ew84: wydaje mi się, że już żadna z tych szkół nie istnieje, dzwoniłam wczoraj m.in do Łodzi, do Wielunia, Sieradza- wszędzie jedna odpowiedź- szkoła nie wynajmuje już pomieszczenia lub po prostu "nie ma takiego numeru".

mo1986 otóż to skończyć trzeba z tym raz na zawsze!
w łodzi nie ma już od 2 lat tej szkoły

ja bylem ostatnim rocznikiem tej pieknej szkoly::D:D

dzisiaj naszkicuje wlasnie cos nie cos do uwagi, zobaczymy im wiecej osob wysle opis z problemem z roznych miast wiec moze cos zrobia:D:D i ziomki zmiekna.

nie ukrywam że o mało co a palpitacji serca nie dostałem czytając o swoim długu i tych groźbach, ale teraz widzę że nie jestem sam i mi ulżyło, ale ten żart z ich strony jest niesmaczny!

oni chyba sobie sami nie zdaja sprawy co robia. czytam codzienie ten listy i ciagle sie smieje;///

Powrót