P
pawlo0912
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 84
Dzień dobry.Mam pytanie odnośnie zaległości alimentacyjnych,od 2011 r. do 2015 r. z godnie z ugodą przed Sądem to ja byłem zobowiązany do płacenia alimentów na rzecz dzieci.W roku 2014 złożyłem pozew o zabranie praw matce oraz przejęcie pieczy nad dziećmi ponieważ matka nie dbała o nie, doprowadziła do przewlekłych chorób,anemii,nie dbała o higienę,i inne.Pieniądze które dostawała na dzieci wydawała je tylko na siebie.Wszystko udało mi się to udowodnić przed Sądem i 2015 r. zakończyła się rozprawa na moją korzyść matce ograniczono prawa dzieci są ze mną i matkę Sąd zobowiązał do płacenia alimentów.
Od 2011 do 2015 powstała u mnie zaległość alimentacyjna ponieważ matka wtedy nie chciała przyjmować alimentów na konto tylko oddała mnie pod komornika i brała z MOPS świadczenia tłumaczyła że to będzie jej lepsze zabezpieczenie na wypadek mojej utraty pracy.Powstałą zaległość potrąca mi komornik pisałem do niego oraz do MOPS o umorzenie jednak odpowiedzi były takie że komornik nie ma możliwości umorzenia a Mops odpisał mi rozumie ciężką sytuację rodziny jednak też nie umorzą.
Czy istnieje jakaś możliwość aby umorzyć tą zaległość?
Do MOPS mogę pisać pismo za pismem ale cały czas myślę jak rozwiązać sytuację z komornikiem dzieci nie mieszkają z matką więc teraz ona żyje nadal za dzieci pieniądze.
Czy mogę wystąpić z jakimś wnioskiem do Sądu o umorzenie ?
Przecież ona znów zabiera dzieciom pieniądze.Dziękuję za każdą odpowiedź.
Od 2011 do 2015 powstała u mnie zaległość alimentacyjna ponieważ matka wtedy nie chciała przyjmować alimentów na konto tylko oddała mnie pod komornika i brała z MOPS świadczenia tłumaczyła że to będzie jej lepsze zabezpieczenie na wypadek mojej utraty pracy.Powstałą zaległość potrąca mi komornik pisałem do niego oraz do MOPS o umorzenie jednak odpowiedzi były takie że komornik nie ma możliwości umorzenia a Mops odpisał mi rozumie ciężką sytuację rodziny jednak też nie umorzą.
Czy istnieje jakaś możliwość aby umorzyć tą zaległość?
Do MOPS mogę pisać pismo za pismem ale cały czas myślę jak rozwiązać sytuację z komornikiem dzieci nie mieszkają z matką więc teraz ona żyje nadal za dzieci pieniądze.
Czy mogę wystąpić z jakimś wnioskiem do Sądu o umorzenie ?
Przecież ona znów zabiera dzieciom pieniądze.Dziękuję za każdą odpowiedź.