zamawiający zmniejsza zakres prac

• Autor wątku Autor wątku martiner 123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Albo jeszcze inaczej to zamawiający pierwszy rok ma turystów pierwszy raz ma utrzymanie placu że nie przewidział tych okoliczności a o których wykonawcy nie informował w opz?

Ale też ciekawie mówisz o swoje interesy zadbaj sam to prawda ale skoro masz jasny papier na reku a potem strona jednostronnie obcina ile się da więc dała radę byś to przewidzieć???

A jeszcze dodam że w marcu polecałas sprawe do sądu oddać więc coś się zmieniło?

Tak jak w marcu pisałaś że brak określenia minimum można podpiąć pod nadużycie więc co się zmieniło od tego czasu??

Nie odbierz tego jako złośliwość tylko chce wiedzieć czy prawo zmienne jest??

problem polega na tym ze widzisz to co chcesz
po pierwsze napisałeś że opisie przedmiotu zamówienia była informacja iż zamawiający może nieznacznie zmniejszyć - nie ma słowa nieznacznie
po drugie już w marcu pisałam ze nie widzę szans na realizację godzin wg zakresu, a po trzecie wskazałam jako możliwą drogę sądową

W którym miejscu napisałem nieznacznie?? Było tylko że to szacowana liczba godzin i może być większa lub nie osiągnąć tego poziomu to napisałem nie inaczej ale ok dziękuję za rozmowę

. W opisie przedmiotu zamówienia była informacja iż zamawiający może nieznacznie zmniejszyć lub zwiększyć przewidzianą liczbę godzin w wyniku zmiany liczby własnego personelu. Do żadnej zmiany liczby zmiany personelu nie doszło. Dlatego odbyłem rozmowę z zamawiającym który to tłumaczył iż nie ma potrzeby pełnić dyżuru w godz. 6-22. Uważam że to bezpodstawne działanie celem oszczędności ,niemniej jednak jest podpisana wiążąca umowa jak również zakres prac i godzin przewidzianych w umowie a co za tym idzie moje zarobki.

Zaraz.. rozmawiamy o marcu czy o obecnej sytuacji??? Opz dostałaś link tak? Czytałaś.jestem tego pewien więc dlaczego przytaczasz w obecnym poście to co pisałem w marcu ??? Złośliwość?? Mam nadzieję z szczere chęci pomocy w każdym razie dziękuję za zainteresowanie pozdrawiam

Ja wspomniałem natomiast o.minimum.o.ktorym pisałaś bo to wydawaje. Mi się ważne nie było innego powodu

Ostatnia edycja:
martiner 123 napisał:
Złośliwość??
to się skleroza nazywa, sam pytałeś się dlaczego co się zmieniło od marca w kwestii Twoich szans procesowych

Powrót