A
aga8207
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Kupiłam ubranko pajacyka dla dziecka w rozmiarze 68 niestety numeracja była mocno zaniżona gdyż po przyjściu do domu okazało się że ubranko jest sporo za małe i po porównaniu odpowiada rozmiarowi 62 (porównałam kilka ubranek różnych firm).
Chciałam żeby tata pojechał wymienić pajaca na większego ale identycznego nie było więc byłam skłonna dopłacić lub wymienić na coś innego.
Pani w sklepie odmówiła tłumacząc źe kierowniczka kazala im wymieniać tylko na rzeczy o tym samym kodzie.
Uważam że skoro wprowadzono mnie w błąd to należy mi się jakaś forma reklamacji czy mam jakieś prawo, mogę się powołać na jakiś przepis prawny?
Mogę np złożyć reklamacje którą sklep będzie musiał rozpatrzyć?
Chciałam żeby tata pojechał wymienić pajaca na większego ale identycznego nie było więc byłam skłonna dopłacić lub wymienić na coś innego.
Pani w sklepie odmówiła tłumacząc źe kierowniczka kazala im wymieniać tylko na rzeczy o tym samym kodzie.
Uważam że skoro wprowadzono mnie w błąd to należy mi się jakaś forma reklamacji czy mam jakieś prawo, mogę się powołać na jakiś przepis prawny?
Mogę np złożyć reklamacje którą sklep będzie musiał rozpatrzyć?