Dziękuję bardzo za rzeczową odpowiedź.
Zawsze wiedziałem, że na tyn forum na prawdę można znaleźć konkretną odpowiedź .
Myślę ,że temat zapalniczki pistoletu oraz wszystkiego co z tym związane jest oczywiste. Raz jeszcze dziękuję
Teraz mam następne pytanie związane z trochę inna rzeczą - postanowiłem, że zapytam tutaj by nie marnować miejsca na forum na zakładanie nowego tematu.
Wyszły nowe piękne rewolwery zoraki - strzelające gumowymi kulkami oraz nabojami hukowymi .
Moje pytanie - mam 17 lat chciałbym to sobie kupić
nie dla tego, że chcę "lansować się bronią" czy "udawać dorosłego" ale dla tego, że po prostu bardzo lubię militaria
Nie potrzebna mi wersja obronna - postanowiłem zakupić rewolwer hukowy (jest to broń alarmowa 6mm legalna w Polsce )
No i to samo pytanie - tyle, że od razu zaznaczę to jest broń sprzedawana dla osób dorosłych - zatem nie pytam o prawo związane z zastraszeniem etc - nie chciałbym tego nosić nawet w sposób "pokazowy" etc...
Chciałbym czasem po prostu wyjść do lasu ... i wystrzelać sobie magazynek czy 2 hukowych naboi ...
Zastanawiam sie czy jest jakiś paragraf związany z "posiadaniem przez osobę nieletnią (chociaż brakuje niecały rok...) przedmiotu dozwolonego do sprzedaży od 18 lat " Jeżeli jest to co mogą mi zrobić?
Mam tu na myśli sytuację oczywistą tzn. powiedzmy ktoś słyszał huk w lesie...polcija się kręciła w okolicy - złapią mnie w celu przeszukania , znaleźli to - widzą ,że nie jest to broń , ma papiery i wgl. ale jednak wszem i wobec wiadomo ze jest to dostępne od lat 18nastu
tutaj przy okazji chciałbym również zapytać Was o taką sytuację z gzem - również leglanym w naszym kraju ( dokładniej sabre red) ale od 18 lat... mam go ponad rok - nigdy mnie z nim nikt nie zatrzymał , nie przeszukał itp. no ale wiadomo - przezorny zawsze ubezpieczony