B
basisko
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 50
Witam,
bardzo prosze o pomoc w zrozumieniu pisma, ktore właśnie odebrałam.
Jest w nim napisane takie zdanie: "...dłużnik złożył ostatnio przed niemieckim sądem zapewnienie z mocą przyżeczenia o swojej niewypłacalności. Według niemieckiego prawa oznacza to, że w okresie 3 lat nie można przeciwko dłużnikowi składać nowego wniosku o egzekucje..."
może ktoś wie:
1. co to jest to zapewnienie?
2. czy niemiecki komornik nie sprawdzil, ze dłużnik pracuje, jakie ma auto itp?
3. na jakiej podstawie niemiecki Sąd daje wiarę takiemu zapewnieniu?
4. czy taka sytuacja dotyczy obywateli Niemiec, czy narodowość na terenie UE nie ma znaczenia?
pytam, poniewaz trudno mi to pojąć .....
bardzo prosze o komentarz
dodam, ze jest to dlug alimentacyjny, a wniosek o egzekucję na mocy Konwencji Nowojorskiej złożyłam w 2009 roku. Egzekucja nie skuteczna. nie wiem co robic.
bardzo prosze o pomoc w zrozumieniu pisma, ktore właśnie odebrałam.
Jest w nim napisane takie zdanie: "...dłużnik złożył ostatnio przed niemieckim sądem zapewnienie z mocą przyżeczenia o swojej niewypłacalności. Według niemieckiego prawa oznacza to, że w okresie 3 lat nie można przeciwko dłużnikowi składać nowego wniosku o egzekucje..."
może ktoś wie:
1. co to jest to zapewnienie?
2. czy niemiecki komornik nie sprawdzil, ze dłużnik pracuje, jakie ma auto itp?
3. na jakiej podstawie niemiecki Sąd daje wiarę takiemu zapewnieniu?
4. czy taka sytuacja dotyczy obywateli Niemiec, czy narodowość na terenie UE nie ma znaczenia?
pytam, poniewaz trudno mi to pojąć .....
bardzo prosze o komentarz
dodam, ze jest to dlug alimentacyjny, a wniosek o egzekucję na mocy Konwencji Nowojorskiej złożyłam w 2009 roku. Egzekucja nie skuteczna. nie wiem co robic.