Zarzadzenie otwarcia i przeszukania lokalu

• Autor wątku Autor wątku gosia 637
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gosia 637

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!!! Prosze o rade.Córka dostala pismo od komornika ,nastepujacej tresci Zarzadzenie otwarcia i przeszukania lokalu.Mamy dom , ktory jest wlasnoscia moich rodzicow( dla corki dziadkowie) w sumie co kolwiek tu jest jest moja wlasnoscia corka ma 22 lata, wiec do majatku sie jeszcze nie zdazyla dolozyc, czego moge sie w takiej sytuacji spodziewac? Pierwszy raz mam stycznosc z komornikiem i nie wiem.... czy zostawia mi gol mieszkznie? Corka jest tu zameldowana a dlug to ok. 2000 zl.Prosze pomozcie.Pozdrawiam Gosia 637

Komornik przyjdzie, należy wyjaśnić zgodnie z prawdą że nic do córki nie należy. Komornik niczego nie będzie otwierał, aby wejść siłowo musi wierzyciel wpłacić zaliczkę na asystę policji i ślusarza. Myślę że rozmowa z komornikiem powinna wszystko wyjaśnić.

Bardzo dziekuje wszystkim za porady!!!! tylko jeszcze jedno pytanie mam wpuscic komornika ? Czy jechac do kancelari i porozmawiac , a jesli bym wplacila jakas zaliczke czy to by cos zmienilo, jak postapic? Bo przepis jest przepisem, a jak to wyglada w praktyce?A na tym pismie jeszcze jest napisane ze koszty slusarza ponosze ja. Gosia 637

Powinna Pani wpuścić komornika.
A jeżeli chodzi o zaliczkę, to nie Pani ma wpłacać, a wierzyciel.
Poza tym nie widzę problemu, skoro dłużnikiem jest córka, a nie osoby, które posiadają jakiś majątek. Komornik nie obejmie egzekucją żadnych ruchomości czy nieruchomości, które stanowią własność innych niż córka osób.
Córka z wami mieszka i kontakt z organami egzekucyjnymi jest tym i tylko tym spowodowany.

Powrót