O
opelkowa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam....
Prosze opomoc w sprawie zasad laczenia rodzin w Niemczech.
Konkretnie interesuje mnie jakie sa mozliwosci i prawa z tym zwiazane aby moja corka wraz z dziecmi mogla zamieszkac, zyc i pracowac w niemczech a przede wszystkim na jaka pomoc moze liczyc ze strony rzadu niemieckiego?
Ja jestem zona obywatela niemieckiego, lecz ja nie posiadam obywatelstwa niemieckiego.
Moja corka od 4 lat mieszka w innym kraju UE i tam urodzila dzieci.
W Polsce nie mamy juz rodziny ani mieszkania..poprostu juz NIC.
Corka bardzo chce byc blizej rodziny (czyli mnie). Ma wyzsze wyksztalcenie i ma 30 lat, oprocz kilku innych, zna podstawy jez. niemieckiego. Naturalnie natychmiast chce uczyc sie jezyka no i jak najszybciej podjac prace.
Od czego zaczac? czy w ogole jest taka mozliwosc?
Czy moze otrzymac mieszkanie i pomoc finansowa?
Prosze o pomoc.....
Pozdrawiam....
Prosze opomoc w sprawie zasad laczenia rodzin w Niemczech.
Konkretnie interesuje mnie jakie sa mozliwosci i prawa z tym zwiazane aby moja corka wraz z dziecmi mogla zamieszkac, zyc i pracowac w niemczech a przede wszystkim na jaka pomoc moze liczyc ze strony rzadu niemieckiego?
Ja jestem zona obywatela niemieckiego, lecz ja nie posiadam obywatelstwa niemieckiego.
Moja corka od 4 lat mieszka w innym kraju UE i tam urodzila dzieci.
W Polsce nie mamy juz rodziny ani mieszkania..poprostu juz NIC.
Corka bardzo chce byc blizej rodziny (czyli mnie). Ma wyzsze wyksztalcenie i ma 30 lat, oprocz kilku innych, zna podstawy jez. niemieckiego. Naturalnie natychmiast chce uczyc sie jezyka no i jak najszybciej podjac prace.
Od czego zaczac? czy w ogole jest taka mozliwosc?
Czy moze otrzymac mieszkanie i pomoc finansowa?
Prosze o pomoc.....
Pozdrawiam....