J
jony1991
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
witam wiec przedstawię swoja historię, dnia 9 maja zostałem zwolniony z pracy z dniem 12 maja otrzymałem chorobowe trwało ono 107 dni nieprzerwanie do dnia 31 sierpnia, od początku września czekałem na papiery ze szkoły żeby móc zarejestrować sie w urzędzie pracy, dziś tj 19.09 po odebraniu papierów ze szkoły udałem sie do urzędu. w urzędzie otrzymałem dziwną odpowiedz mianowicie jeżeli pani zarejestruje mnie dziś prawo do zasiłku będę miał po 90 dniach, wiedziałem o tym ale dalsze część jej wypowiedzi jest dla mnie zagadką gdyż brzmi ,,jeżeli przyjdzie pan 10 listopada i zarejestruje sie wtedy prawo do zasiłku otrzyma pan natychmiast i będzie trwało 6 miesięcy" nie 3 jak w pierwszym przypadku.
I tu pojawia sie moje pytanie czy to prawda z tym wcześniejszym zasiłkiem i jego wydłużonym czasem, czy pani po prostu chciała mieć więcej wolnego ( nie wyglądała na taka co lubi sie przemęczać).
I tu pojawia sie moje pytanie czy to prawda z tym wcześniejszym zasiłkiem i jego wydłużonym czasem, czy pani po prostu chciała mieć więcej wolnego ( nie wyglądała na taka co lubi sie przemęczać).