A
annaol81
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 219
ja alimentów nie dostaje od 4 lat, czyli od dnia urodzenia dziecka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
zmieniło się ,ale na lepszeCzytałem artykuł z 2011r , że od maja 2012 mają się zmienić odnośnie tego przepisy, ale nic nie mogę znaleźć na ten temat.
belunia napisał:zmieniło się ,ale na lepsze
nieważne jest teraz ile dziecka zarabia ,tylko ile godzin pracuje w ciągu tygodnia
A ja mam takie pytanie dotyczące kindergeld.Szkołę średnią czyli technikum skończyłem w czerwcu 2011r i zdałem maturę.Myślałem o podjęciu dalszego szkolenia na studiach ale z pewnych względów rodzinnych nie zacząłem tych studiów.Teraz jednak w pażdzierniku zapisałem się na studia licencjackie pierwszego stopnia i z wiązku z tym mam pytanie ,czy jak wyśle do familienkasse zaświadczenie o kontynuacji szkolenia to czy zostanie mi wznowione wypłacanie kindergeld.Mam 21 lat i pobierałem zasiłek do sierpnia 2012 roku.
Dziękuje za odpowiedż
Jeżeli zarobki przekraczają ci minimum socjalne w Polsce Rodzinne się nie należyWitam.Jak można wycofać (zatrzymać) proces rozpatrywania KG w Niemczech by wrócić do Polskiego rodzinnego? Papiery chyba już zostały złożone jakiś tydzień temu