zasiłek rodzinny na dzieci-KINDERGELD

• Autor wątku Autor wątku Guest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
heh...gdzies spotkalam juz ten sam tekst
troche dziwnie brzmi na poczatku tak jakby tylko wystarczyl meldunek do pobierania(a pracy(gewerby) nie trzeba)

dobrze ,ze choc na dole napisali
dołączyć do wniosku zaświadzcenie o legalnym zatrudnieniu

jak widze takie elaboraty robiace ludziom wode z mozgu to mam ochote to usunac bo pozniej zaczynaja sie miliony pytan :mad:

Mam pytanie!!!
Gdzie mam się udać jeśli ex-mąż pobiera Kinder Geld na nasza maloletnią córke i nie przesyła tych pieniążków na dziecko?????

czy ojciec dziecka ma zasądzone alimenty na dziecko?

a czy je płaci?
czy Ty pracujesz również w Niemczech ?
czy pobierasz w Polsce zasiłek?

Ja jestem w Pl z dzieckiem .Ojciec dziecka wyjechał do Niemiec i tam pracuje nie pobieram zasiłku tutaj w Polsce bo Ojciec dziecka pobiera tam i nie przesyła rodzinnego na dziecko

Witam . Od października 2009 dwójka moich dzieci otrzymuje z Niemiec 155.95 EU zasiłku. Resztę zasiłku otrzymuje ojciec dzieci z którym nie pozostaję w związku. Czy istnieje możliwość uzyskania pełnej kwoty zasiłku dla moich dzieci. Mieszkam z dziećmi w Polsce.

wysokosc wynika pewnie z obnizenia o kwote alimentow, tylko ta kwota jakas dziwna.. ale to moze potracenie za koszt przelewu do polskiego banku 8)

Być może to koszt przelewu obniż tą kwotę, ale powiedz mi proszę czy jest możliwośc uzyskania całej kwoty zasiłku dla moich synów??

wyjedz do Niemiec zacznij pracować płać podatki na pewno dostaniesz cały zasiłek

Mam jeszcze jedno pytanie. Ojciec moich dzieci poprosił mnie o wysłanie zaświadczenia o pobieranych zasiłkach rodzinnych. Chce wpisać je do karty podatku, niby żeby dzieci miały jakiś prawa w Niemczech. Nie wiem co miałyby przez to zyskać moje dzieci?? Do tej pory nie interesował się losem dzieci. Czyżby chciał uzyskać kinderfreibetrag??

Nie jestem zainteresowana pracą w Niemczech. Jest inna możliwość??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
jesli ojciec placi alimenty to dostaje pani cala nalezna kwote

Przepraszam ale jaką cała kwotę miałabym dostać?

od 01.01.2010 na pierwsze i drugie dziecko otrzymuje sie po 184€

Nie wiem w jaki sposób i gdzie starać się uzyskać całą kwotę zasiłku z Niemiec?? Pozostała część zasiłku jest potrącana na poczet alimentów, które otrzymuję z zakładu pracy ojca dzieci, choć nie mam pojęcia dlaczego tak jest skoro cała kwota powinna być przyznana moim dzieciom.

powinna byc?:o a to wg jakiego prawa? polskiego czy niemieckiego ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót