MajusiaZyk
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 235
Sprawa wygląda tak. Mam zasądzone alimenty na dziecko, sprawa jest u komornika, tatuś jest w ZK i ma drugie dziecko z inną dziewczyną, ta dziewczyna bierze alimenty z FA i w związku z tym komornik wszystko co ściągnie z wypłaty dłużnika przekazuje na poczet FA tamtej dziewczyny(a raczej jej dziecka) moje dziecko nie otrzymało jeszcze złotówki.
Chcę zaskarżyć brak podziału pobranych kwot przez komornika między dług z FA a dług mojego dziecka. I tu pytanie.
Szukam w internecie i znajduje: zaskarżenie czynności komorniczych i skarga na czynności komornicze.............czy to są dwie różne rzeczy??
Bo z informacji jakie czytałam tak wynika.... więc co wybrać w tytule wniosku?
Zaskarżenie czy skargę?
No i jak mniej więcej powinien wyglądać taki wniosek?
Znalazłam tylko wzory wniosków o umorzenie, zawieszenie czynności komorniczych itd.
A jeśli uważam że komornik powinien po równo podzielić ściągniętą z dłużnika kwotę to jak to napisać?
Wnoszę o:...................?
Pomóżcie proszę bo jestem zielona.
Chcę zaskarżyć brak podziału pobranych kwot przez komornika między dług z FA a dług mojego dziecka. I tu pytanie.
Szukam w internecie i znajduje: zaskarżenie czynności komorniczych i skarga na czynności komornicze.............czy to są dwie różne rzeczy??
Bo z informacji jakie czytałam tak wynika.... więc co wybrać w tytule wniosku?
Zaskarżenie czy skargę?
No i jak mniej więcej powinien wyglądać taki wniosek?
Znalazłam tylko wzory wniosków o umorzenie, zawieszenie czynności komorniczych itd.
A jeśli uważam że komornik powinien po równo podzielić ściągniętą z dłużnika kwotę to jak to napisać?
Wnoszę o:...................?
Pomóżcie proszę bo jestem zielona.