Witam wszystkich,
mam nowe wątki w swojej sprawie i dalej potrzebuje waszych rad.
Na początku kilka zmian:
1. już nie ma znaku "strefa zamieszkania" (robili u nas remont "dużej" drogi publicznej i przez nasze "osiedle" i naszą "mniejszą" drogę publiczną poprowadzili objazd i znak zdjęli. Byłam w Zarządzie Dróg z zapytaniem kiedy przywrocą znak, odpowiedź otrzymałam że znaku nie przywrócą). Zmienia się sytuacja terenu:
- garaż, który jest moją własnością
- podjazd do garażu, który leży na terenie WM
- chodnik, będący własnością dewelopera, a nie WM (wyszło w praniu)
- droga publiczna (to jest pewne i bezdyskusyjne)
2.zwróciłam się do Zarządcy i przedstawiłam swój problem - mają narysować koperty na chodniku (przed podjazdem) oraz postawić znak o odpowiednich wymiarach na ternie WM o zakazie zatrzymywania się na podjazdach + tabliczka, że nie dotyczy właścicieli garaży. Zobaczymy kiedy to zrobią i czy Policja/SM będą reagować na te znaki skoro to jest teren WM
3. proszę Państwa jest też sukces !!!! - padł pierwszy mandat, nie został przyjęty i sprawa będzie skierowana do sądu przez SM.
auto sąsiada było zaparkowane na drodze publicznej i chodniku prostopadle do wjazdu do garażu i wjazd z drogi publicznej do garażu był zablokowany. zobaczymy jak to będzie. nie mam żadnego doświadczenia w sprawach w sądzie, być może jakieś wskazówki ?!!!
jeszcze raz dziękuje za pomoc