Zawiadomienie o cesji wierzytelności

• Autor wątku Autor wątku Tomasz123456
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przecież sąd nie rozpatrzył sprawy. Powód wycofał pozew. Niech zgadnę - podniosłeś w sprzeciwie zarzut przedawnienia? A to był błąd.

Napisałem
Brak wskazania legitymacji czynnej powoda
Brak wykazania legitymacji biernej powoda
Brak wykazania skutecznej umowy cesji
Brak wyliczenia kwoty głównej
Przedawnienie
i to był błąd z tym przedawnieniem ?

Skoro wycofali też tak zrozumiałem to co w tej chwili możemy zrobić pismo do KRS wystarczy ?

Tomasz123456 napisał:
Skoro wycofali też tak zrozumiałem to co w tej chwili możemy zrobić pismo do KRS wystarczy ?
Wycofali pozew ale roszczenia się nie zrzekli. Dług zatem dalej "wisi".
O co Ci chodzi z KRS (Krajowym Rejestrem Sądowym)? Co chcesz tam pisać?

Pisałem KRS a rozchodziło mi się o Krajowy Rejestr długów pomyłka , ok nie zrzekli sie długu to co dalej

Tomasz123456 napisał:
Pisałem KRS a rozchodziło mi się o Krajowy Rejestr długów pomyłka , ok nie zrzekli sie długu to co dalej
To samo, co przed sprawą. Czyli wierzyciel uważa, że dług jest i ma prawo wpisać dłużnika do BIGów.

Ok ale co można jeszcze zrobić ?

Tomasz123456 napisał:
Ok ale co można jeszcze zrobić ?
Olać/ zapłacić/ pozwać o ustalenie nieistnienia zobowiązania (jeśli dłuznik ma dowody spłaty w terminie całości zobowiązania).

Dowgird napisał:
Pewnie PIT 8c wyślą.
Kto, gdzie, za co?

Ostatnia edycja:
Gdzie popełniłem błąd ? niepotrzebnie pisałem o przedawnieniu ?

Tomasz123456 napisał:
Gdzie popełniłem błąd ? niepotrzebnie pisałem o przedawnieniu ?
Popełniłeś błąd w rozegraniu ;)
Gdybyś (czy tam żona) nie pisał o przedawnieniu,to oni nie cofnęliby pozwu. Zarzut przedawnienia pozwana podniosłaby na rozprawie a wówczas nie mogliby cofnąć pozwu bez zrzeczenia się roszczenia bez zgody pozwanej. Sąd oddaliłby powództwo.

Dowgird napisał:
OK, nie zauważyłem tego. :)

Pytałem się czy mogę dopisać przedawnienie na poprzednich stronach ktoś podpowiedział że tak na pewno nie ty Tomaszewsky ale to juz jest mało istotne w tej chwili zostało tylko
pozwać o ustalenie nieistnienia zobowiązania ? czy jest jeszcze coś ?

Powrót