S
Syphar
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 13 564
Przecież sąd nie rozpatrzył sprawy. Powód wycofał pozew. Niech zgadnę - podniosłeś w sprzeciwie zarzut przedawnienia? A to był błąd.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wycofali pozew ale roszczenia się nie zrzekli. Dług zatem dalej "wisi".Tomasz123456 napisał:Skoro wycofali też tak zrozumiałem to co w tej chwili możemy zrobić pismo do KRS wystarczy ?
To samo, co przed sprawą. Czyli wierzyciel uważa, że dług jest i ma prawo wpisać dłużnika do BIGów.Tomasz123456 napisał:Pisałem KRS a rozchodziło mi się o Krajowy Rejestr długów pomyłka , ok nie zrzekli sie długu to co dalej
Olać/ zapłacić/ pozwać o ustalenie nieistnienia zobowiązania (jeśli dłuznik ma dowody spłaty w terminie całości zobowiązania).Tomasz123456 napisał:Ok ale co można jeszcze zrobić ?
Kto, gdzie, za co?Dowgird napisał:Pewnie PIT 8c wyślą.
Tomaszewsky napisał:Kto, gdzie, za co?
Popełniłeś błąd w rozegraniuTomasz123456 napisał:Gdzie popełniłem błąd ? niepotrzebnie pisałem o przedawnieniu ?
OK, nie zauważyłem tego.Dowgird napisał:jeden z kilku wątków z forum w tym temacie
https://forumprawne.org/windykacja/692263-polbank-kruk-ugoda-4.html