P
pokus
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, problem jak w temacie. Otóż od ponad roku próbuje odblokować zawieszone konto na allegro, które według mnie zostało zawieszone bezpodstawnie. Przyczyną zawieszenia konta było to, iż na aukcji podałem nr rachunku bankowego w sekcji "Numer konta bankowego" przy tworzeniu aukcji - co jak widać okazało się dla mnie zgubne, bowiem wpisałem tam nie swój nr lecz kolegi, ponieważ pieniądze z transakcji miały trafić do niego. Taki był między nami układ, więc tak mi było wygodniej zrobić. Jak się później okazało, ów kolega miał zawieszone konto w czasie kiedy wystawiałem aukcję i krótko po tym, moje konto również zostało zawieszone. Pracownicy allegro uznali, że naruszyłem regulamin, jednak nie potrafili mi wskazać punktu który mówi o tym, że nie wolno na aukcji podawać innego niż swoje nr rachunku bankowego, gdyż faktycznie takiego zapisu nie ma (a czytałem regulamin od deski do deski parę razy). W związku z tym nie miało miejsce naruszenie regulaminu jako takiego, więc uważam, że warto odwołać się od decyzji o zawieszeniu mojego konta z pomocą prawnika. A co wy o tym sądzicie? Stoi w tym wypadku prawo po mojej stronie?
Ostatnia edycja: