Zbieg egzekucji

• Autor wątku Autor wątku tombarr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Megaminx napisał:
Jest. Skarga dlużnika na komornika o zaniechanie czynności, tak jak napisał krispl skarga o przewlekłość itd.
Uciął się Tobie cytat, pisałem że komornik nie ma.

Megaminx napisał:
A kto powiedział, że bez rygoru.
Możesz złożyć skargę do właściwego prezesa sądu rejonowego, skargę do właściwej rady izby komorniczej.
To nieetyczne moim zdaniem i nie ma się co zasłaniać brakiem etyki niewłaściwego a robić swoje.
Nie ma nic weselszego jak piszący na siebie gdzie popadnie komornicy, którzy wyszli pierwotnie z jednej kancelarii.

Megaminx napisał:
Chyba każdy zna przepisy i wie co powinien robić. A ci co biorą sprawy z poza rewiru to przecież same asy którzy mają opanowany wpływ i teoretycznie zabójczą skuteczność.
Ani razu z przedmiotowym temacie nie wypowiadałem się na temat zbiegów z poza rewiru a wybrane przykłady miały miejsce i mają w rewirze.
Z tymi z poza rewiru o dziwo przeważnie nie ma problemów, chyba że przy zbiegach na rachunku a to tylko jeden z wielu składników.

Mamy odmienne zdanie na ten temat i tyle.
Przepisy oczywiście obowiązują wszystkich bez wyjątku i są dla wszystkich jednakowe.

Ostatnia edycja:
LLawyer napisał:
To nieetyczne moim zdaniem i nie ma się co zasłaniać brakiem etyki niewłaściwego a robić swoje.
Ok. Dlatego się pisze po parę razy, wydzwania... Czasami bank czy zus wymięknie i przekaże pieniądze właściwemu...
Ale sam przyznasz, że czasami są przypadki patologiczne.
Dla mnie jest sprawa prosta, jeżeli ktoś nie chce przekazać to niech cofa na swoje ryzyko, a nie przeszkadza innym.

Powrót