zdjecie fotoradaru zrobione przez straż gminą

• Autor wątku Autor wątku rodriges11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Gdzie tu jest mowa o tablicy? Widzisz takie słowo?

To że w przypadku masztów są takie tablice nie oznacza, że "oznakowanie miejsca kontorli" w przypadku fotoradarów przenośnych ma być takie samo.

odp na posty:
1.Gdzie tu jest mowa o tablicy? Widzisz takie słowo?

2.To że w przypadku masztów są takie tablice nie oznacza, że "oznakowanie miejsca kontorli" w przypadku fotoradarów przenośnych ma być takie samo

wiec daje odp na wasze posty tzn punkt ustawy muwiący o , wiec przeczytajcie to dokładnie.
Strażnicy gminni (miejscy) mogą dokonywać na drogach gminnych, powiatowych i wojewódzkich oraz drogach krajowych w obszarze zabudowanym, z wyłączeniem autostrad i dróg ekspresowych, czynności z zakresu kontroli ruchu drogowego z użyciem przenośnych albo zainstalowanych w pojeździe urządzeń rejestrujących w oznakowanym miejscu i określonym czasie, uzgodnionymi z właściwym miejscowo komendantem powiatowym (miejskim) lub Komendantem Stołecznym Policji.";

Przeczytałem i pytam, gdzie w tekście jest chociaż wzmianka o tym, że mają to być tablice informujące o fotoradarze?

urządzeniem rejstrującym przenosnym lub zainstalowam w pojezdzie okresla sie w przepiach urządzenie typu własnie fotoradar, lub wideorejstrator.
ustawodawca nie okresla nigdy czegoś słowem fotoradar tylko użadzenie rejstrujące.
wiec urządzenie rejstrujące jest tym samym co fotoradar czy wideorejstrator w mysl ustawodawcy.
A POWYSZA USTAWA MUWI PRZENOSNYCH ALBO ZAINSTALOWANYCH W POJEZDZIE URZĄDZEŃ REJSTRUJĄCYCH W OZNAKOWANYM MIEJSCU I OKRESLONYM CZASIE

Wciąż do ciebie nie dociera, klepiesz ten sam przepis. A ja pytam o przepis który reguluje OZNAKOWANIE MIEJSCA gdzie znajduje się słowo TABLICZKA. Podaj to podyskutujemy dalej.

człowieku czy dla ciebie musi być słowo tabliczka czy coś tam, a o czym muwi ten punkt ustawy co dałem. w kturej ustawie piszą dosłownie tabliczka, fotoradar, czy coś tam, według mnie w zadnej. ty miałeś kiedys do czynia z formami prawnymi czy tylko prubujesz robic szum i sztuczne tło. tu ludzie piszą zeby się coś doradzić a nie słyszeć czepianie słuwek. lepiej isć chyba prywatnie do prawnika i zapłacić niż czytać ten bełkot niekturych forumowiczów to zamieszczają posty dla zarty.
najpierw poserfuj sobie po ustawach, przepisach, po prawie karnym czy wykroczeń a potem się wypowiadaj a nie pisz głupot i nie rub ludziom wody z muzgu:cool:

Jeśli nie chcesz przyjąć opinii użytkowników tego forum, a szukasz jedynie potwierdzenia swojej (błędnej) tezy, to po co w ogóle tu piszesz?

PS. I jakbyś mógł, to używaj Worda, albo słownika w Firefoksie, bo tekst z taką masą błędów ortograficznych ciężko się czyta.

no sie kłania i co z tego. mam ci zaświadczenie o dysortografi wysłać.

Nie, przed wysłaniem przepuszczaj po prostu tekst przez Worda, wyłapie Ci błędy. To nie jest wielki wysiłek, a nam wszystkim będzie łatwiej czytać.

rodriges11 napisał:
wiec urządzenie rejstrujące jest tym samym co fotoradar czy wideorejstrator w mysl ustawodawcy.
A POWYSZA USTAWA MUWI PRZENOSNYCH ALBO ZAINSTALOWANYCH W POJEZDZIE URZĄDZEŃ REJSTRUJĄCYCH W OZNAKOWANYM MIEJSCU I OKRESLONYM CZASIE

A jak wg. ciebie powinno być oznakowane miejsce(-a) w którym porusza się nieoznakowany radiowóz z zamontowanym wideorejestratorem.

mówi o tym na wlocie do danej miejscowości znak typu uwaga kontrola radarowa( żułta tablica z napisem) co moze swiadczyć ze bedze tam przeprowadzana kontrola radarowa za pomocą tzw. suszarki, ewentualnie radiowozu oznakowanego lub nie oznakowanego z wideorejstatorem.
dla fotoradaru jest to niebieska tablica inforacyjna z narysowanym aparatem a ponizej napis kontrola predkości fotoradar ( znak D-51)
co zezwala dopiero na użycie fotoradaru stacionarnego lub przenośnego, lecz bodatkowo maszt fotoradaru stacionarnego powinien mieć barwe żułtą.
P.S. przepraszam odrazu wszyskich za błedy ort. jesli kogoś to uraża.

rodriges11 napisał:
mówi o tym na wlocie do danej miejscowości znak typu uwaga kontrola radarowa( żułta tablica z napisem) co moze swiadczyć ze bedze tam przeprowadzana kontrola radarowa za pomocą tzw. suszarki, ewentualnie radiowozu oznakowanego lub nie oznakowanego z wideorejstatorem.

A nigdy nie widziałeś oznkowanego lub nieoznakowanego radiowozu, a także patrolu z "suszarką" który zatrzymuje kierowców poza terenem zabudowanym, gdzie żadnych tabliczek o kontroli nie ma?

JA SIĘ ZTYM NIE SPOTKAŁEM A MAM PRAWOJAZDY OD 8 LAT I DZIENIE ROBIE OK 500KM.
A JEŚLI JETEŚ ZACZYMYWANY DO KONTROLI POZA TERENEM ZABUDOWANYM NIE MASZ OBOWIAZKU ABY SIĘ ZATRZYMAĆ, LECZ MUSISZ WSTAWIĆ SIE ZGŁOSIĆ POWYSZE ZDRZENIE NA NAJBLISZEJ KOMEDZIE POLICJI.
A TEMAT DOTYCZY FOTORADARU I STRAŻY GMINEJ A NIE POLICJI, SUSZARKI, RADJOWOZU OZNAKOWANEGO CZY NIEOZNAKOWANEGO Z WIDEOREJSTRATOREM.
A NOWELIZACJA USTAWY TZW RADAROWEJ MUWI JASNO CO I JAK

USTAWA ( TZW.RADAROWA)

z dnia 29 października 2010 r.

o zmianie ustawy - Prawo o ruchu drogowym
NOWELIZACJA WESZŁA W ŻYCIE 01.07.2011

... ale krzyczeć to nie musisz. I, do licha, stawić się, a nie wstawić... za wstawienie się na komendzie to co najwyżej mandat zarobisz.

A ustawa stwierdza, że miejsce musi być oznakowane i tyle. Nie stwierdza w jaki sposób, więc Twoje upieranie się przy tabliczkach jest bezpodstawne.

rodriges11 napisał:
A JEŚLI JETEŚ ZACZYMYWANY DO KONTROLI POZA TERENEM ZABUDOWANYM NIE MASZ OBOWIAZKU ABY SIĘ ZATRZYMAĆ, LECZ MUSISZ WSTAWIĆ SIE ZGŁOSIĆ POWYSZE ZDRZENIE NA NAJBLISZEJ KOMEDZIE POLICJI.

Piszesz takie bzdury, że z tym wstawieniem coś chyba musi być na rzeczy.

wy swoje a ja swoje i temat nie ma rozwiązania i dalszego sensu tego kontynułować. moim zdaniem kazdy ma prawo na forum pisać co uważa i poruszać każdy temat, a tagże udowodnić swoją tezy. wieże ze niektóre osoby napewno popierają to co pisze bo jest tzw. wolność słowa a temat jest ciekawy, a do tego na czasie.
ps. a ty panie kronx bzdur nie piszesz.

tak jak mówisz że miejsce musi być oznakowane i tyle. ze też nie piszą jak ma być oznakowane, ale każdy może to interpretować na swój sposób.

rodriges11 napisał:
tak jak mówisz że miejsce musi być oznakowane i tyle. ze też nie piszą jak ma być oznakowane, ale każdy może to interpretować na swój sposób.
Nie znam żadnego sposobu wykładni, który pozwoliłby z tego przepisu wywnioskować, że muszą być to tabliczki.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót