Zdjecie z fotoradaru/wezwanie do wskazania kierowcy pojazdu!!

• Autor wątku Autor wątku Piootrekk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam przekroczył em w Niemczech na autostradzie prędkość o 55km .czyli na 80km/h miałem 135km Kwota do zapłaty jest 240e plus 28.50e opłaty administracyjne. A moje pytanie jest takie mam wskazać winnego Czy musze go wskazać gdyż jest możliwość ze zostanie mu zabrane prawo jazdy na miesiąc i w tym jest problem. Chce zapłacić mandat ale .... chodzi o wskazanie winnego i zabranie mu prawka Co zrobić bardzo proszę o odp. ..

Wskazać kierującego i to on zapłaci mandat oraz zostanie mu odebrane prawo jazdy, ale tylko w De nie będzie mógł jeździc:)
Jesli nie wskazesz kierujacego, jako własciciel auta będziesz musiał zapłacić mandat.

Witam,

do firmy przyszło Pismo Informacyjne odnośnie popełnionego wykroczenia. Auto w leasingu.
Najpierw takie pismo otrzymał leasing -> on odesłał je do nas. Data popełnienia wykroczenia o 03.10.2018 - pismo otrzymałem wczoraj. Pytanie, ponieważ osoba ze mną spokrewniona jest właścicielem firmy (sp. z o.o.) to czy musi on wskazać mnie? Jeśli odmówi wskazania to czy jego firma będzie musiała zapłacić ten mandat? Czy w ogóle nie odpowiadać na to pismo?

Pozdrawiam

witam
Pytanie do owczar9 jak u Ciebie skonczyla sie sprawa z mandatami ,pilne?
prosze o odp... pzdr.

do firmy przyszło Pismo Informacyjne odnośnie popełnionego wykroczenia. Auto w leasingu.
Najpierw takie pismo otrzymał leasing -> on odesłał je do nas. Data popełnienia wykroczenia 09.02.21 - pismo otrzymałem tydz temu. Pytanie, ponieważ osoba ze mną spokrewniona jest właścicielem firmy (sp. z o.o.) to czy musi on wskazać mnie? Jeśli odmówi wskazania to czy jego firma będzie musiała zapłacić ten mandat? Czy w ogóle nie odpowiadać na to pismo? predkosc przekroczona 0 61km mandat 440euro plus 28 manipulacyjnych plua prawko na 2 mies itd

Powrót