C
cypeczek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
Otóż mam taki "problem". Mam własne forum, na poczatku było w serwisie fora.pl z domeną (xxx) w fora.pl przeniosłem forum na własny serwer, kupiłem domenę (xxx) w org.pl Forum bardzo się rozwinęło i już coś znaczy w sieci. Forum w domenie (xxx) fora.pl było bardzo dobrze wypozycjonowane i rozleklamowane. Teraz po dłuższym czasie nieużywania moje poprzednie forum w domenie (xxx) w fora.pl zostało usunięte i ktoś inny zrobił takie forum. Stoi do tej pory wysoko w wyszukiwarkach dzieki moim zabiegom pozycjonujacym. Teraz taka sprawa jaki paragraf określa kradzież praw autorskich? Czy jeżeli ten ktoś użyje "(xxx)" jako tytułu swojego forum będzie to podlegało pod kradzież mienia? Czy jeżeli jakaś treść z mojego forum znajdzie się na jego forum moge coś z tym zrobić. Dodam że na moim forum mam artykuły z zagranicznych stron, tłumaczone przez moją ekipe. Zawsze podajemy xródła i informujemy autorów o zamieszczeniu na naszym forum ich prac w języku polskim i nie zgłaszaja sprzeciwu, jednak gdy ci ze zdublowanego forum użyją naszych tłumaczeń podlega to pod kradzież i naruszenie praw autorskich?
(xxx) jest to przykładowa nazwa forum. Żeby nie spamować nie podaje rzeczywistej nazwy forum. Bardzo prosze o konkretne i jasne odpowiedzi. Z góry dziekuje.
(xxx) jest to przykładowa nazwa forum. Żeby nie spamować nie podaje rzeczywistej nazwy forum. Bardzo prosze o konkretne i jasne odpowiedzi. Z góry dziekuje.