zerwanie umowy z polsatem

• Autor wątku Autor wątku datura3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

datura3

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.Mam problem.Podpisałem 3letnią umowę z Polsatem.w zamian mam dekoder na wypożyczenie i dysk na własność.Zarejestrowałem się w elektr.
biurze obsługi klienta.Mam tam swoje konto.Od5 lat jestem związany z CP.
Nie jestem zadowolony z dekodera i jego oprogramowania oraz obsługi w ich
biurze.Ta 3 letnia umowa miała te problemy rozwiązać ale tak się nie stało.
Wszelkie próby kontaktu czy telefoniczne z konsultantami czy drogą elektroniczną nie dają rezultatu.Chciałbym tę umowę rozwiązać bez większych
konsekwencji prawnych.Czy jest to możliwe,bo w odpowiedzi słyszę że będę musiał ponieść karę finansową,dość wysoką.Proszę o pomoc w rozwiązaniu
mojego problemu.Odsyłanie mnie do serwisu nie przynosi rezultatu.Jestem po prostu niezadowolony z tego dekodera.Obecna 3 letnia umowa biegnie już 7 miesiąc.
Pozdrawiam.

Ale TV odbierać możesz? Jeśli tak, to nie ma szans na rezygnację bez kary. Albo można poczekać aż zmienią coś w ofercie programowej (ostatnio w lutym 2011r., kiedy wycofali paczkę BBC). Wówczas można wypowiedzieć z ich winy bez kary.

Witam.Dziękuję za szybką odpowiedź.Czy zmiana oferty choćby ta BBC może
jeszcze mnie obejmować.Pozdrawiam.

Nie może, czas na rezygnację miałeś do początku marca 2011r.

Witam. OK. Pozdrowienia oraz życzenia świąteczne dla całego Zespołu Portalu.

Witam. Ja również mam problem z cyfrowym polsatem ... w maju wzięłam telewizje z internetem w cyfrowym polsacie jednak zrezygnowałam z internetu. gdyż nie chciał w ogóle działać.przyszła do mnie faktura,że mam zapłacić 5.97 zł za internet. rachunek został zapłacony 20.czerwca w siedzibie cyfrowego polsatu. mam wszystkie faktury i rachunki.od kilku dni mam zablokowaną telewizje i codziennie dostaje smsy,ze te 5.97zł nie zostało zapłacone. Byłam w cyfrowym polsacie i okazało się,ze te pieniądze poszły na zupełnie inne konto.nie wiem jak to jest możliwe skoro numer konta byl na fakturze... mieli coś tam sprawdzić i mi odblokować telewizje ale jeszcze tego nie zrobili i w dalszym ciągu otrzymuje smsy, wydzwaniają do mnie i za każdym razem musze sie tłumaczy.nawet zostało wysłane do nich pismo i skan zapłaconej faktury i nic tonie dalo. nie wiem co mam robić. marnuje tylko pieniądze na wydzwanianie do nich na infolinie. czy mogę rozwiązać umowę bez ponoszenia konsekwencji??

Należy napisać pismo wyjaśniające, dołączyć kopię dowodu wpłaty i zażądać uporządkowania rachunków na koncie abonenckim oraz odliczenia za okres zablokowania. Pismo proszę wysłać listem poleconym ze ZPO.

witam
ja także mam z nimi problem. wraz z mężem podpisaliśmy umowę. dziewczyna zapewniała nas że z zasięgiem nie będzie problemu- mieszkamy w mieście.
jednak kiedy monterzy przyszli instalować antenę stwierdzili, że nie ma szans na zasięg. napisaliśmy pismo z rezygnacją( w ciągu 10ciu dni od zawarcia umowy) z nie naszej winy.
wczoraj mąż zadzwonił do konsultanta i usłyszał, że pismo zostało przyjęte, ale z naszej winy i mamy zapłacić 700zł kary! przecież to chore. nawet anteny nam nie podłączyli nic. nawet dekoder jest nie rozpakowany. co mamy zrobić? zostaje sąd? proszę o odpowiedź

niestety nikt nas nie poinformował, że na własną rękę możemy wynająć monterów wcześniej żeby sprawdzili zasięg. ale mieszkamy prawie w centrum miasta więc kto by przypuszczał, że nie będzie zasięgu, bo budynek zasłania

A co mówi umowa? 1) daje możliwość odstąpienia? 2) jest jakaś wzmianka, że operator gwarantuje świadczenie usługi?

w umowie jest napisane, że wypowiedzenie należy złożyć 3 miesiące wcześniej. tylko my nawet z tego nie zdążyliśmy skorzystać.
" cyfrowy polsat zobowiązuje się do świadczenie usług...."
zastanawiam się czy mimo pisma napisać do nich również e-mail..

" na podstawie niniejszej umowy Abonenckiej Cyfrowy Polsat zobowiązuje się do świadczenia na rzecz abonenta usług, wskazanych w umowie, w zakresie dostarczania programów telewizyjnych oraz w zakresie udostępnienia urządzenia dekodującego w przypadku wskazania informacji dotyczącej opłaty z tytuły udostępnienia urządzenia dekodującego w promocyjnych warunkach umowy"
w tej promocji pierwszy miesiąc mieliśmy za darmo.
umowa była sporządzona 10 października. a zapłata dopiero po 10tym listopadzie.

Ostatnia edycja:
emilia.c. napisał:
" cyfrowy polsat zobowiązuje się do świadczenie usług...."
Zacytuj w całości.
Jest w umowie zapis od kiedy rozpoczyna się świadczenie?

PS
Korzystaj z edycji postów.

zacytowałam wyżej. dalej jest tylko o uiszczaniu zapłaty za usługę, że wypowiedzenie trzymiesięczne, że za zerwaniu umowy jest kara tyle

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie,mój znajomy ma następujący problem,podpisał umowę w cyfrowym Polsacie,i wszystko było ok,do puki spóźnił się z zapłaceniem abonamentu o kilka dni,i wyłączyli mu sygnał,otrzymał wynagrodzenie i opłacił rachunek,lecz nie odblokowali mu sygnału,dzwonił do nich w tej sprawie,lecz zabrakło mu środków na karcie,i rozłączyło połączenie,ale sygnału mu włączyli,już prawie jest miesiąc czasu jak nie ma sygnału.Czy może odstąpić od umowy w tym przypadku???

Niech kolega przeczyta umowę, sprawdzi czy postąpili zgodnie z jej zapisami i sam się tutaj pojawi z pytaniami.

Witam.mam problem z polsatem. podpisalam aneks do umowy 5.12.2014 powinna obowiązywać od nowego okresu rozilczeniowego tj.12.12 ale do tej pory(23.01.2015) nie włączono nam pakietów wg nowej umowy. dzwonilam na infolinie 17.12 w tej sprawie,poinformowano mnie że w centrali taka umowa nie istnieje,poprostu jej nie ma.odesłano nas do punktu gdzie podpisaliśmy umowę bo " na pewno popełnili jakiś błąd". jak się okazało wszystko było ok. Pani z punktu napisała reklamacje(20 grudnia)aby wyjaśniono sprawę,odpowiedź przyszła wogóle nie związana z tematem(dotyczyła innej umowy).Międzyczasie dzwoniliśmy kikukrotnie na infolinie ale cały czas twierdzono że umowy nie maja i mamy czekać,ale na co,się pytam?????? Proponowaliśmy nawet przesłanie umowy mailowo ale nas olano. Koniec końców dziś 23 styczeń a my dalej nie mamy nowych pakietów zawartych w umowie. moje pytanie jest takie? Czy mogę zerwać umowę na podstawie niedotrzymania jej warunków,niedotrzymania okresu 30 dni reklamacji(pierwsza reklamacja tel.17 grudnia,druga pisemna 20 grudnia,a oni twierdza że maja czas do 29 styczna na odpowiedź. ja już nie chce mieć nic do czynienia z nimi.

1. Masz potwierdzenie złożenia reklamacji?
2. Podaj treść reklamacji oraz odpowiedź jaką udzielili.

Powrót