Zgubiony dowod w uk:(

• Autor wątku Autor wątku max255
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

max255

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
tak jak temacie zgubilem dowod osobisty, paszportu nie posiadam.Muszewrocic na gwalt do polski....wiem wszystko o paszporcie tymczasowym ale ie mam nawet tygodnia na powrot:(....Posiadam jednak moj stary dowod osobisty ale juz w formie plastikowej karty(kiedys zostal przezemnie zgubiony jednak ktos mi go odeslal ale w miedyczasie wyrobilem juz nowy) jest on jednak zniszczony a mianowicie przeciety na pol i posklejany:( Musze wyjechac w sumie to dzisiaj do polski i bede probowal przekroczyc granice na tym starym dokumencie. Moje pytaniedotyczy...czy jestduza szansa ze mnie ie przepuszcza? Posiadam jeszcze zaswiadczenie z policji o zagubieniu mojegoID. Na wselki wypadek posiadam jeszcze NIN oraz ksiazeczke wojskowa a takze stary paszport jednak jego waznosc skonczyla sie w 2006 roku i zdjecie juz nieaktualne. Czyktos moze mi odpowiedziec czy jest jakas szansa ze przepuszcza mnie w tensposobprzez granice?
Z gory dzieki za szybka odpowiedz:)

Jest bardzo duza szansa, ze na takim dowodzi nie zostaniesz przepuszczony przez granice. Zaswiadczenie z policji oraz NIN na wiele Ci sie nie przydadza tym bardziej ksiazeczka wojskowa - nie sa to dokumenty, na ktorych mozna przekraczac granice.

:(
ale dlaczego mieliby nie przepuszczyc w tym dowodzie jest pesel...wszystkie dane...zeskanowany podpis...jak jeszcze okaze kserokopie zagubionego dowodu to mozeprzejdzie?...dodam ze jade trnsportem drogowym nie lotniczym.
Mozemial ktos podobna sytuacje?

Jest bardzo pewne, ze na podstawie tych dokumentow, a zwlaszcza zaswiadczenia z policji o zagubieniu dokumentow Anglicy wypuszcza Cie z kraju. Nie wpuszcza, ale wypuszcza. Nie znam tego z autopsji, ale z doswiadczenia kolegow. jedz.

Jadąc transportem lądowym :) musisz okazać dowód tożsamości przed wjazdem na prom. Wyrabiając nowy dowód osobisty stary traci ważność tym bardzie jeżeli dowód jest przecięty i posklejany.

Eliss, wyjezdzano na niewaznych dokumentach oraz wlasnie na przecietym ale paszporcie, nie dowodzie. Malo tego, ludzie nie mieli czasu na wyrobienie dokumentow, konsulat zapytal...jest Stary? jak byl, to uffff, bo to jest zawsze potwierdzenie tozsamosci. Stary sluzy do zjazdu w kazdych okolicznosciach dla obywatela do jego kraju, ale juz nie do wyjazdu z niego.

No tak ale to chodzi o paszport a nie o dowod Paszport jezeli jest nie wazny to jak najbardziej moze nam posluzyc do powrotu do kraju -a..........teraz doczytalam,ze on ma paszport, ktory utracil waznosc w 2006 roku :)

:) Mimo to upieram sie, ze prawo Unii Europejskiej gwarantuje kazdemu jej obywatelowi powrot do kraju na KAZDYM zniszczonym dokumencie, chyba, ze jest on calkowicie nieczytelny;)

ellis tak mam paszport ale totylko tak na wszelki wypadek zeby okazac jakis inny dowod:(...chodzi o to czy moge wrocic do posli na starym przecietym na pol i posklejanym dowodzie osobistym?

Athina jade jade:)...ale stresa mam ze mnie nie przepuszcza wkoncu dowod przeciety:( ale wyjscia nie mam:(

Wszystko zalezy kto bedzie siedzial po drugiej stronie okienka :) - powodzenia.

max, jestes obywatelem Unii, dojedziesz. Napisz mi kiedys jak bylo;)

athina dam nac juz z polski:P....dzieki wszystkim za odpowiedzi i pomoc:)....a jak ktos ma jeszcze cos do dodania to bede wdzieczny:D

Czesc;) jak to sie skonczylo?Ja teraz mam taki sam problem,bo moj maz zgubil dowod a za okolo tydzien jedziemy do Polski...Czy to zaswiadczenie z policji dziala?Jak chce sie cos z konsulatu to zajmuje to ze 100 lat :(
Help!
Dzieki

jestem pewna, ze gdyby nie dojechal do Polski na wspomnianym wyzej dowodzie/paszporcie, dalby nam o tym znac. Skoro milczy znaczy, ze wszystko dobrze sie skonczylo;)

prosze mi doradzic co mam zrobic jesli zgubilam dowod osobisty i teraz nie posiadam zadnego dokumentu tozsamosci przebywam na terenie u.k:(

Witaj asiora, musisz zglosic to na policje i wyrobic sobie paszport w konsulacie. Dowod i duplikat polskiego prawa jazdy zalatwisz tylko w Polsce, niestety.

Witam , mam pytanie. Czy jadac autokarem z anglii za dokument do okazania mozeb byc ksiazeczka wojskowa gdyz wszystko inne zostalo zgubione z caly portfelem ?

Oczywiscie ze moze. Smialo wsiadaj do autokaru i ruszaj w droge. Delikwent moze sobie zrobic tez tymczasowe prawo jazdy i tez go przepuszcza. Wazne zeby na prawku bylo aktualne zdjecie.

Ostatnia edycja:
Powrót