ZK Chmielów

• Autor wątku Autor wątku MadziaeM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam mam pytanie jak jest z widzeniami bezdozorowymi-intymnymi?! Chodzi mi o to czy jest tam specjalny pokoj ,czy moze dostaja takie "specjalne" przepustki. Dodam że moj kochany ma p2

Witam ! Chciałam sprostować błędne informacje na temat ZK Chmielów: odwiedziny odbywają się w środy od godz. 9 do 14 , soboty i niedziele od 8 do 15. Na odwiedziny czeka się pod bramą bez zadaszenia, przy złych warunkach pogodowych lub zimą rodzina przy okazji też musi swoje odcierpieć , bo nie ma się gdzie schronić ! Przy sali widzeń jest kantyna w której można zrobic zakupy w czasie widzenia . Problem tylko w tym że jest ona słabo i drogo! zaopatrzona, no i jeszcze często zamknięta. Zamiejscowym odwiedzającym radzę przed wejściem coś się napić lub zjeść bo tam mogą nie mieć okazji,a skazani też w czasie odwiedzin nie zawsze mogą sobie zrobić zakupy. Przy wejściu na bramie należy zgłosić chęć skorzystania z ubikacji ! bo tabliczka informująca o tym, znajduje się w środku na sali widzeń. Jedzenie w ZK Chmielów jest pod zdechłym azorkiem ,,raj dla wegetarian" chociaż mało urozmaicony. Ciepła woda jest cały czas ,tylko że łaźnia dla osadzonych jest otwarta 3razy dziennie w porze posiłków przez 2 godz. . Energia elektryczna jest też cały czas tylko że dla osadzonych przerwa w dostawie prądu trwa codziennie od godz 8 do 16.

Jeśli jakiegoś osadzonego z P3 interesują warunki jakie stwarza się w ZK Chmielów dla nich ,to ostrzegam lepiej żeby nie miał P3 to przynajmniej nie będzie rozgoryczony, że jest traktowany tak jak z P2 . Prawa osadzonego z P3 są nagminnie łamane przez SW, dla nich to żadna różnica, każdy osadzony to śmieć i należy traktować go z góry. Wszystko kwitują powiedzeniem " to nie kurort ani sanatorium , to więzienie !" A przecież osadzony to też człowiek myślący i czujący, mający swoją godność. Odbywa karę bo przekroczył prawo a jak się to ma do SW która też na ich oczach łamie ich prawa ? Czy tak wygląda RESOCJALIZACJA ?

Wiadomość dla osadzonych z P3 czekających na miejsce w Chmielowie : odwiedziny tylko w dni odwiedzin t.j. środa , sobota, niedziela 2 osoby dorosłe i jak są małe dzieci to oprócz tego mogą wejść , odwiedziny odbywają się na sali widzeń okamerowanej i w obecności strażnika . Po przeniesieniu z innej jednostki penitencjarnej każdy musi przejść 2 mies. okres " adaptacyjny'' i mimo iż wcześniej chodził już na przepustki tutaj otrzyma je dopiero po 2 mies.przy założeniu że będzie grzeczny. W podawanych paczkach oczywiście raz na kwartał nie może być nic własnej roboty zero kotlecików, pierożków itp. żadnych produktów oryginalnie pakowanych których nie można sprawdzić, zupek inst. itp.

siema czy wie ktoś czy łatwo tam o prace i przepustki. Podobno wokandy sa ok

Jak masz P3 to pracę dostaniesz ale czy łatwo o nią to nie wiem , przy usuwaniu skutków powodzi wiem że pracują ,w cegielni ,jak ktoś bardzo chce i ma dobrą opinię od wychowawcy to ma szansę. A z przepustkami to tak jak pisałam wyżej. A tak wogóle to nie nastawiaj się na to że tu jest lekko! Zakład ogólnie nastawiony jest na P2 a z P3 muszą się temu podporządkować ale o tym już też pisałam.

Mój przyjaciel właśnie został przeniesiony do zakładu w Chmielowie z Dębicy.Wiem tylko tyle ,ze lepiej tam dostac warunkowe zwolnienie, juz na 1 wokandzie.Chcialabym jednak dowiedziec sie jakie są tam warunki, co z widzeniami na p3, i czy w adresie pocztowym pisać na początku Zakład Karny, Czy cos innego?

Poproszę o jakieś nowe informacje dotyczące p2 w tym ZK. :)

ja wiem tylko tyle że sobie chwalą ten zakład

Niedawno zmieniono dyrektora, ciekawe czy dalej chwalą, bo słyszałam, że już nie.

Forg, to nie taka prosta sprawa. Chmielów jest oddziałem zewnętrznym Aresztu Śledczego Nisko Służba Więzienna / Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej Rzeszów / Areszt Śledczy Nisko.
Jednak tam nie ma podanego adresu do ZK Chmielów.
Przeszukując inne strony internetowe (w tym sw) można znaleźć dwa adresy:
1. OZ Chmielów, 37-442 Chmielów, pow.tarnobrzeski
2.OZ Chmielów, 39-442 i dalej tak samo :).
Marta dlatego najlepiej będzie jak dopytasz się telefonicznie który kod pocztowy jest poprawny.

Ostatnia edycja:
marta534 napisał:
hej wie ktos adres do zk w chmielowier
;)

Na stronie SW nie ma podanego adresu, ale można zadzwonić do ZK i dowiedzieć się. Ja adresuję kopertę tak:

imię nazwisko
ZK w Chmielowie
39-442 Chmielów k. Tarnobrzega

szka, właśnie można znaleźć ale trzeba poszukać w statystykach bieżących/przeznaczenie ZK i AŚ - i tam właśnie jest błędny kod pocztowy:D

Vajla napisał:
szka, właśnie można znaleźć ale trzeba poszukać w statystykach bieżących/przeznaczenie ZK i AŚ - i tam właśnie jest błędny kod pocztowy:D

zaglądałam tam, ale nic takiego nie zauważyłam. :)
Błędny? Nieźle :lol:

Czyjaś literówka, pozycja 78 , stan na 19 października 2011.

O ile się nie mylę w Nisku nie ma Sądu Okręgowego, tylko w Tarnobrzegu. I ZK w Chmielowie podlega, pod Tarnobrzeg
Tak. Sąd jest z Tarnobrzega, ale skazani są wożeni na wokandy do AŚ Nisko. Trochę to niedorzeczne, bo do Chmielowa z Tarnobrzega jest 7 km a do Niska chyba coś koło 30. Skazani przed wyjazdem rozliczają się ze wszystkiego i jadą. Trochę lipa jak się wróci:(

Niedawno stamtąd wyszedłem i powiem, ze jak na kryminał to całkiem dobrze się siedzi.

exotic_prgmr napisał:
Niedawno stamtąd wyszedłem i powiem, ze jak na kryminał to całkiem dobrze się siedzi.

Witam!Własnie mój po ponownym otworzeniu p2(dodam że był juz na p2 ale wrócił na p1-(za drobnostke:mad:,chce się starac o transport na ten zakład,podobno jest tam całkiem dobrze!Możesz napisac jak tam z przepustkami:czy długo sie czeka na 1przepustke i jak często dają-czy niema z tym wiekszych problemów???Mam jeszcze jedno pytanie jak z wokandami?...bo słyszelismy że puszczają z 1ej-2ej wokandy!!!pzdr!

Powrót