ZK Chmielów

• Autor wątku Autor wątku MadziaeM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z tego co wiem, to z Chmielowa ok. 83% skazanych wychodzi z pierwszej wokandy. To bardzo dobry wynik jak by porównywać inne ZK.. Do tego jako jeden z nielicznych ZK bardzo często sami występują o przedterminowe zwolnienie, no a wtedy szansa na wyjście jest niemal stuprocentowa.
Przepustka no to wiadomo, zależy od zachowania i postawy skazanego.
(ja osobiście nie miałem otwartych przepustek, ale raczej nie ma z tym problemu nawet zaraz po przekroczeniu 1/4 kary).
Wiele zależy od tego czy skazany sam stawił się do ZK i oczywiście ilości kwitów/wniosków nagrodowych.
W każdym razie samo nie przyjdzie, jeżeli skazany będzie się starał i oni to dostrzegą to myślę, że raczej nie będzie problemu: )
Sam znam przypadek kiedy chłopak wpadł w konflikt z wychowawcą, który nie chciał mu otworzyć KO (pracy wolnościowej).
Na szczescie chlopaczek byl tak uparty, ze po kilku rozmowach z dyrektorem udało mu się go przekonać, a ten załatwił mu pracę: )

a ja mam pytanie jak tam jest z widzeniami ? bo ziomka tam przeniesli po swietach, ma grupe p2 chcial mnie wpisac na liste i powedzieli mu zeby narazie zapomnial o widzeniach, tylko rodzina. Troche sie zdziwilem.

hej siedzialem w tym oddziale widzenia sa w srody soboty i niedziele w sumie mowiac to jest tak jakby osrodek wypoczynkowy na wokande jak jedzie 20 to 19 wychodzi na polowe kary tam tylko trafic na sama wokande

Czy ktoś mi może powiedzieć czy w tym zakładzie istnieje tzw.pokój intymny.
Najlepiej na adres marekTB@interia.eu
Z góry dziękuje za odpowiedź.

Szukam aktualnych informacji na temat tego zk. Będę bardzo wdzieczna. pozdrawiam

Cześć, ma ktoś może aktualne informacje na temat tego więzienia? Czy dalej jest tak dobra sytuacja z wokandami?

Witam czy ktos wie jak teraz sytuacja z wokandami?

Z wokanda i zawsze sytuacja była dobra ale swoje trzeba odsiedziec taki los przestepcy

Łysy tzn? Jak z tymi wokandami po połowie kary ?

Witam wiadomo jak teraz z wokandami po połowie kary ?

I jak tam jest w ZK mój mąż tam jedzie i on jest z tych co jak to się mówi w więziennej gwarze ,grypsuja ' jak tam jest w tej kwestii?

No i co ja poradzę ,ale tak poważnie da się stamtąd wyjść po połowie kary czy to już się zmieniło i nic z tego

Alutkach885 napisał:
No i co ja poradzę

Spytaj męża - skoro taki z niego poważny grypsujący - ile razy "dojeżdżał cwela". I ile razy używał cwela seksualnie - bo to jedna z podstawowych zasad "panów wyznających zasady więzienne". Wręcz obowiązek.

Teraz takich rzeczy się nie robi chyba zglupiales to nie komuna on siedzi już 4 raz i to już nie te czasy i chyba w Twoich stronach to obowiązek

Ja się pytałam jak mam się ten zakład do wokand i do osób grypsujacych ,a Pan jakieś sugestie nie wiadomo skąd nie interesuje mnie to za bardzo i nie chce mi się z Panem wchodzić w dyskusję a skoro Pan taki obeznany to pewnie Pan wie duzo o ZK i takich miejscach 😉

Przeczytałam ,ze zrozumieniem tylko w innej kwestii udzieliłam odpowiedzi czyli Pan to tak zwany klawisz to się nie dziwię ,że jeździ tak Pan po skazanych

Cześć, czy ktoś wie jak wygląda aktualnie sytuacja z wokandami? Czy sporo osób wychodzi z pierwszej wokandy i co do terminów co ile mniej więcej są ? Kolejne pytanie jakie warunki tam są samego zakładu? Wiadomo nie jest to sanatorium ani hotel 5 gwiazdkowy tylko pytam czy są do zniesienia jeżeli chodzi o traktowanie itd.
Z góry dziękuję za odpowiedź 😁

Narzeczony na opcję przenieść się tam z zakładu w uherce Mineralne że względu na pracę i podobno tam łatwiej z tymi wokandami i myślimy czy warto

Niekoniecznie, każdy zakład rządzi się swoimi zasadami w jednym są bardziej przychylni w drugim nie. Jakby tak było to nie zadawalabym pytania. W uhercach jak idzie 10 osób na wokandę to wychodzi jedna albo nikt.
Narzeczony będzie podchodził do pierwszej wokandy o branzolete a wiadomo jak każdemu zależy żeby to było szybko i oczywiście rozpatrzone pozytywnie

Powrót