Zk Czerwony Bór

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Adresujesz imieniem i nazwiskiem osadzonego i wysylasz na adres zakladu karnego w ktorym przebywa. Chcesz mu wyslac dlugopis i kartki? Bez przesady. Do takich rzeczy napewno ma dostep. Co do reszty to nieznam odp na dalsze pytania

Skąd mam wiedzieć? Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji... Człowiek w takim stresie nie myśli do końca dobrze, tym bardziej, że się przeczytało trochę tego.
No,ale dzięki za odpowiedź. To wyślę mu znaczki i koperty.

Proszę o odpowiedzi na resztę pytań. ;)

Swoja droga to ten Twoj ukochany zostal zatrzymany i tymczasowo aresztowany czy zatrzymany celem odbycia kary pozbawienia wolnosci?

A to jest Twoj maz? Bo jesli chodzi o widzenie to niechce straszyc ale szybko go nie zobaczysz jesli nie jestes z rodziny i zalezy tez za co jest zatrzymany i ile bedzie trwalo sledztwo w jego sprawie. Po zgode na widzenie musisz sie udac do prokuratury. Ja mialem pierwsze widzenie z matka po 3 miesiacach

Ostatnia edycja:
Generalnie z tego,co ja wiem to adwokat ma skladac wniosek,ale przez 2 tygodnie ma zakaz widzenia sie,dopiero pozniej. Moze tak byc,ze moze miec zakaz widzenia,ale korespondencje mozna wymieniac? Bo ja tak to zrozumialam. I niestety nie jestesmy malzenstwem... :(

Listy mozna wysylac ale moga isc dlugo np 3 tygodnie, miesiac... bo podlegaja cenzurze przez prokurature. Trzeba uzbroic sie w cierpliwosc

Az 3 tygodnie?! O kurcze. Nie spodziewalam sie,ze az tak dlugo. Spodziewalam sie bardziej tygodnia max poltora. Eh... I tak,cierpliwosc. :-(

Witam,mam takie pytanie jak teraz jest z dzwonieniem na "półotwórku",czy można oddzwaniać,gdzie i jaka kartę można kupić do rozmów? Z góry dziękuje za odpowiedż

mam pytanie na temat kontroli osobistej, mozecie mi cos podpowiedziec jak i czy jest mozliwosc zawaczenia i nie pozwolenia sobie na takie upokożenie

takiej odpowiedzi nie chcialam, ale chyab od tego jest forum by uzyskac odpowiedzi, a ty widze ze nie masz pojecia wogole o temacie wiec lepiej zamilcz

możesz sie nie zgodzić na kontrole,ale raczej wtedy nie trafisz na widzenie,niestety mają prawo skontrolować ciebie jak maja podejrzenie że możesz coś przenośić

czy może mnie ktoś powiedzieć jak jeść z tym dzwonieniem teraz na półotworku?

czy naprawde nie ma nikogo kto by mógł mi odpowiedzieć na moje pytanie ,dot., dzwonienia?

Chce napisać że w ZK w Czerwonym Borze dziejom się straszny rzeczy. W nasz czas więźniowie zmuszane do prac społecznych nie odpłatnie. Mój J. przebywał miesiąc na oddziale półotwartym i kiedy odmówił prac społecznych, posyłając na stan zdrowia i wiek to był przerzucony na oddział zamknięty. Paczka tej raz tylko raz na dwa miesiąca , widzenia dwa razy w miesiącu . Już nic nie piszę o wychowawcach , bo to wiadomo. Jak dla mnie to w zakładzie więźniowie traktowane jak raby

Wzruszające.... Tylko gdzie tu są te "straszne rzeczy"?
Poszukaj forum wsparcia dla partnerek/ partnerów osadzonych, to forum prawne.

mnow8 napisał:
Wzruszające.... Tylko gdzie tu są te "straszne rzeczy"?
Poszukaj forum wsparcia dla partnerek/ partnerów osadzonych, to forum prawne.

straszne rzeczy, kryminalista ma ruszyć cztery litery i pracować :D

Witam,
czy ktoś wie w jaki sposób zamówić paczkę żywnościową online do zk w czerwonym borze?szukam wszędzie i nigdzie nie widzę takiej możliwości. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć?

Powrót