Zk Czerwony Bór

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam was, mojego przewieźli 4 dni temu do Czerwonego Boru....czy może ktoś mi powiedzieć jak wyglądają widzenia? tzn czy można się przytulać, ile można najwięcej wydać na kantynę i od jakiej godziny do jakiej są widzenia??

widzenia są rozdzielone w zależności od tego jaką grupę przyznali twemu facetowi. Jeśli jest na ''zamku'' tzn. P1 to widzenia masz we wtorki i czwartki od godziny 8.00 rano do cyba 13.00 trzeba się zarejestrować, ale najlepiej być przed 8.00 bo już wtedy zjeżdżają się ludzie. Jeśli jest na ''półotwartym'' tzn.P2, to widzenia są w środy i piątki w tych samych godzinach. Przytulania nie zabraniają, ja z moim mężem wyprzytulam się i wycałuję ile chcę:),trzeba tylko znać granice rozsądku. Możecie starać się też o widzenia bezdozoru w oddzielnym pokoju, w ktorym będziecie sami:).Powiedz swojemu żeby poszedł do wychowawcy i zapytał co i jak, Ty z wychowawcą też możesz porozmawiać. A jeśli codzi o kantynę to musisz wziąść sobie numerek wchodząc na salę widzeń, bo później dziewczyny z kantyny wywołują do zakupów po numerkach. Możesz tam wydać tyle pieniędzy ile chcesz, tylko zakupy muszą zmieścić się w dwóch workach długości mniej więcej metra. W kantynie ceny nie są duże w zasadzie takie jak w sklepie, a niektóre produkty nawet trochę tańsze. I to mniej więcej tyle.

przyznam ze ta kantyna jest ok, na rakowieckiej np nie można było nic kupić osadzonemu, a tu tak, i duży plus za to, jednak aby zrealizować listę zakupów traci się niestety dużo czasu - a już nie wspomnę o zamówieniu kawki aby wypić sobie w trakcie widzenia - to prawie graniczy z cudem... no albo tracimy kolejne 10 minut:rolleyes:

jeśli ktoś chce jechac na widz z bialegostoku w przyszlym tyg prosze pisac

co tam się wyprawia to jest masakra
jak na kontroli osobistej każą się rozbierać do naga i kucać
przeginają tam ze wszystkim .....

Ostatnią edycję dokonał moderator:
witam wszystkich!!! jak to jest na tych "16" w Czerwonym Borze, jak wyglada praca tam, widzenia itp,itd.

klaudynnnnnna napisał:
co tam się wyprawia to jest masakra
jak na kontroli osobistej każą się rozbierać do naga i kucać
przeginają tam ze wszystkim .....

To nie jest "masakra". Winne są osoby odwiedzające które próbują przemycić narkotyki i inne zakazane "dobra". Stąd i rygorystyczne kontrole.

Witam chciałabym zapytać czy jeśli nie mam 18 lat to czy mogę wejść na widzenie z mamą mojego M jako moim opiekunem??
I jak tam jest z przepustkami??

Osoby do 15 roku życia na widzenie muszą wejść pod opieką osoby pełnoletniej,nie jest powiedziane,że z prawnym opiekunem.

No to ja mam prawie 18 ale nie skończone.. w takim razie dziękuje:)

Witam . Mój narzeczony trafił do Czerwonego Boru w zeszły poniedziałek przewieziony z Rakowieckiej , i niestety do tej pory nie mam z nim kontaktu, być może nie ma już karty telefonicznej. Czy jeżeli wyśle w liście karte to przejdzie czy odeślą ? No i gdzie mogę się dowiedzieć kiedy ma widzenia itp ??

ona wawa szka wysłała Ci link do informacji na temat ZK Czerwony Bór,tam sprawdź w jakie dni są widzenia i znajdziesz tam też numer telefonu do ZK-zadzwoń i zapytaj czy można wysyłać karty listownie,bo może nie wszędzie można.Ja wysyłałam,ale do innego ZK,także musisz zadzwonić.

wybiera się ktoś może do Czerwonego Boru na widzenie jutro z Wawy ?

No i niestety właśnie wyjełam ze skrzyni list który wysłałam do mojego Słoneczka, wychodzi na to że do Czerwonego Boru nie można karty telefonicznej wysłać . Adnotacja na kopercie brak talonu - zwrot. I nadal nie wiem co się z nim dzieję trafił tam 9 maja i zero jakiego kolwiek kontaktu:(

może jeździ ktoś nadal z Białegostoku do czerwonego boru????

Witam serdecznie.
Mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda sprawa z wokandami w Czerowym Borze? Brat siedzi w Przytułach Starych. Większe szanse są na wyjście z wokandy w Czerwonym czy w Przytułach?
Brat jest na półotwartym, ma sporo pozytywnych wniosków.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Przeczytałem kilka stron, ale jest tego sporo.

"Czy mam większe szanse zdać na prawko w Płocku czy Ciechanowie...proszę o poradę" - i tyle w temacie.

Ja się pytam o udzielanie wokand w tym Czerwonym Borze, bo podobno w Przytułach jest lipa z nimi. Oczywistym jest fakt, że nikt nie powie nic na pewno... może ktoś ma po prostu jakieś informacje na ten temat.
Tyle w tym zapytaniu.

ona wawa - napisz mu w liście numer z karty telefonicznej, ale nie wysyłaj mu karty w paragoniku. Tak wysyłała siostra mojego K. do CzB i przeszło.

Natomiast Friee pytała o widzenia, jeśli się nie ma 18 lat w Czerwonym Borze. Nie wiem czy to pytanie nadal aktualne, ale napiszę - może przyda się komuś innemu. Jestem na bieżąco w tej sprawie więc mówię - musi jechać z Tobą rodzic i musi złożyć osobiście zgodę na widzenia. W zgodzie, którą pisał mój tata zawarty był jego numer dowodu osobistego, czytelny podpis oraz zaświadczenie, że zgadza się na widzenia do końca odbywania kary przez mojego Krzyśka w tym zakładzie. Jeśli już taką zgodę masz, to wtedy możesz wejść z jakąkolwiek osobą dorosłą, bądź też sama jeśli masz ukończone 15 lat. Informacja potwierdzona, nie dalej jak sprzed 4 dni. Pozdrawiam :)

Powrót