Zk Czerwony Bór

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No wiem ale z tego co ja zrozumiałam osadzony musi pracowac zeby przyslugiwała mu sobota czy tak? A jak z jedzeniem?

No tak ale z tego co ja zrozumialam (byc moze zle), ze soboty przysluguja tym osadzonym ktorzy pracuja, czy tak? jak z jedzeniem? naprawde takie zle jak czytałam tu.

magdast napisał:
No wiem ale z tego co ja zrozumiałam osadzony musi pracowac zeby przyslugiwała mu sobota czy tak? A jak z jedzeniem?

Nie musi. K. nie pracuje i sobota mu przysługuje ;) tak jak każdemu osadzonemu na półotwartym. Wczytaj się dokładnie w tabelkę.
Jeśli chodzi o jedzenie, to z tego co mówił K. - tak sobie... duże porcje, to plus, ale jakość nie za specjalna.

A i jeśli chodzi o to ile się czeka, to zależy o której przyjedziesz i się zarejestrujesz.

Ostatnia edycja:
chyba najlepiej bedzie jak tam zadzwonie i sie wszystkiego dowiem. A SW jacy są? A Ty skad jestes jesli moge zapytac? A jak sobie poradziłaś z tak długą rozłąką?

Ostatnia edycja:
magdast napisał:
chyba najlepiej bedzie jak tam zadzwonie i sie wszystkiego dowiem. A SW jacy są? A Ty skad jestes jesli moge zapytac?

Skąd jestem to Ci napiszę na pw ;)
Jeśli chodzi o te widzenia w soboty to jestem tego pewna w 100%. No ale zadzwonić nie zaszkodzi ;p
Ci funkcjonariusze z którymi się spotkałam są bardzo w porządku, nie mam zastrzeżeń.
Nasza rozłąka nie trwa na razie wcale tak długo, pierwszy miesiąc straszny, teraz z górki ;) ale to też już temat na pw. W razie pytań pisz - jak będę wiedziała to odpowiem.

Ostatnia edycja:
mojemu na sniadanie dali suchy prowiant, czy to oznacza ze znowu go beda przewozic??

Wokand nie udziela ZK, a Sąd, w tym wypadku w Łomży ;) i jak jest to zależy od wielu rzeczy, przede wszystkim od skazanego.

No tak ja wiem że sąd tylko ogólnie pytałam :-) ale dzięki. A jakie są zakazane produkty - chodzi o paczkę żywnościową,orientuje się ktoś?

magdast napisał:
No tak ja wiem że sąd tylko ogólnie pytałam :-) ale dzięki. A jakie są zakazane produkty - chodzi o paczkę żywnościową,orientuje się ktoś?

poczytaj temat: paczki ;)

No ok, a wy co wysyłaliście w paczkach?? Bo chyba w każdym ZK mozna co innego.

magdast napisał:
No ok, a wy co wysyłaliście w paczkach?? Bo chyba w każdym ZK mozna co innego.

No raczej nie, wszędzie jest zakaz wysyłania mniej więcej tych samych produktów. Jest dużo możliwości, mama K. wysyła często kaszki, kotlety, ciasto, czekoladę, batony, wędlinę itd. Wszystko, oprócz produktów własnej roboty jak np. kotlety, musi być fabrycznie pakowane. W każdym ZK jest mniej więcej to samo.

Czy ktos w najblizszym czasie wybiera sie z Bialegostoku do Czerwonego Boru np. w ten wtorek i moglby mnie ze soba zabrac oczywiscie odplatnie?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Wie ktoś może jak jest na otworku? Interesuje mnie wszystko na ten temat

siemanko mam takie pytanie mój Boy siedzi od niedawna w Cz B był 9 mies na sledczym dostał 1,5 roku za narkotyki nie powiem bo ze znaczną iloscia go złapali ma bardzo dobra opinie od wychowawców z zakladów, kuratorki, ma prace odrazu jak wyjdzie i oczywiście zaswiadczenie na to jak bedzie stawal na wokande ... Nie długo bedzie pierwsza wokanda przesiedział lącznie 11 miesiecy czyli juz jest po polowie kary Czy sa jakies szanse na to ze wyjdzie po pierwszej wokandzie???:/

PPKK napisał:
siemanko mam takie pytanie mój Boy siedzi od niedawna w Cz B był 9 mies na sledczym dostał 1,5 roku za narkotyki nie powiem bo ze znaczną iloscia go złapali ma bardzo dobra opinie od wychowawców z zakladów, kuratorki, ma prace odrazu jak wyjdzie i oczywiście zaswiadczenie na to jak bedzie stawal na wokande ... Nie długo bedzie pierwsza wokanda przesiedział lącznie 11 miesiecy czyli juz jest po polowie kary Czy sa jakies szanse na to ze wyjdzie po pierwszej wokandzie???:/

Szanse są zawsze. Ale skoro piszesz o dobrej opinii od wychowawcy i reszcie tych rzeczy, to jest taka możliwość. Ważne dla sądu są też kwitki nagrodowe itp. Często też to, czy pracował podczas odsiadywania kary. Szczerze mówiąc proponowałabym nie nastawiać się za bardzo, lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż negatywnie rozczarować ;)

igaaa Dzieki za info oczywiście za pracowal jak wyszedł za kalcją chciała nawet teraz rozwiazac umowe o prace jak juz wiedzial ze pojdzie siedziec ale jego pracodawca mu tej rezygnacji nie podpisał bo powiedział ze jest bardzo dobrym pracownikiem i chce go spowrotem:) co jeszcze moze pomoc przy wokandzie??? jakie dokumenty???

Powrót