Zk Czerwony Bór

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ludzie zdecydujcie sie na jedną wersję jestem juz tym wszystkim przerazona moj Boy staje 24.11.2011 na wokande ale juz trace nadzieje...za co najcześciej nie wypuszczają??? blagam o szybka odpowiedz

... najczęściej nie wypuszczają za kwity i za brak krytycyzmu do popełnionego przestępstwa :-D

z tego co wiem żadnych kwitów nie ma :D a wrecz przeciwnie jak juz wczesniej pisałam ma dobra opinie od wychowawcy z pierwszego zakladu teraz z Cz B tez bedzie mial prace jak wyjdzie odsiedziane pół wyroku nie wiem co jeszcze trzeba by było zrobić zeby go wypuścili::mad:

może ktos mi powiedziec czy jest duża róznica jak na wokande staje sie z adwokatem lub bez niego??? pliska o szybka odpowiedz

PPKK napisał:
może ktos mi powiedziec czy jest duża róznica jak na wokande staje sie z adwokatem lub bez niego???

Bardzo duża. Bez adwokata zaoszczędzone pieniądze można wydać na przykład na jedzenie dla dzieci. Albo na prezent dla kogoś bliskiego. Adwokat nie ma wpływu na to, czy skazany wypełnił przesłanki do starania się o cokolwiek (ciekawe skąd "tekila901" wiesz, że chodzi o wpz?)

forg napisał:
(ciekawe skąd "tekila901" wiesz, że chodzi o wpz?)

bo zwykle chodzi o wpza, poza tym właśnie w tym temacie padło najwięcej pytań związanych z pomocą adwokata i najwięcej odpowiedzi na pytanie czy jest on potrzebny. generalnie jest przecież tak, że adwokat niewiele pomoże w takiej sytuacji. z jego usług korzysta się przed wylądowaniem w zk, a jeśli jest już po wyroku, to że tak powiem: po ptakach, nie warto wydawać kolejnych pieniędzy na adwokata, skoro wszystko zależy od samego skazanego.

dzieki za info w takim razie nie warto juz płacic skoro i tak juz w niczym nie pomoże

To przykre co piszecie na forum z tymi zdjęciami... Moj Boy siedzi tam od mies i powiem szczerze ze tak jak czytam to forum to chyba duzo sie w Cz B zmieniło ja bez problemu wysyłam mu swoje zdjęcia nawet gazetki bez pozwolenia wychowawcy mu ostatnio wysłałam fakt dostał je po 6 dniach nie tak jak zwykły list po 3ch ale dostał ale zeby zdjec własnych dziecie nie pozwolili trzymać w głowie się nie mieści :mad:

PPKK napisał:
To przykre co piszecie na forum z tymi zdjęciami... Moj Boy siedzi tam od mies i powiem szczerze ze tak jak czytam to forum to chyba duzo sie w Cz B zmieniło ja bez problemu wysyłam mu swoje zdjęcia nawet gazetki bez pozwolenia wychowawcy mu ostatnio wysłałam fakt dostał je po 6 dniach nie tak jak zwykły list po 3ch ale dostał ale zeby zdjec własnych dziecie nie pozwolili trzymać w głowie się nie mieści :mad:

Cóż, ja też bez problemów wysyłałam zdjęcia, dlatego nie wiem, gdzie jest napisane, że nie można?

najwidoczniej sie duzo pozmieniało w takim razie na szczescie na lepsze...:)

mam takie pytanko mianowicie chodzi mi o widzenia intymne jak sie trzeba o nie starać jak to w ogóle wygląda???
pliska o szybką odpowiedz

Widzenia intymne to forma nagrody,na którą osadzony i tylko osadzony musi sobie zasłużyć.

to akurat wiem ale jak ma sie o to postarać???nie pytam o forme

PPKK napisał:
to akurat wiem ale jak ma sie o to postarać???nie pytam o forme

No po prostu - dobrym, wzorowym zachowaniem, kwitami nagrodowymi, zgłaszaniem się do prac.

Może niech porozmawia z wychowawcą czy ma szansę na nagrodę w takiej formie i co ewentualnie musiałby zrobić dodatkowo.

Mam pytanie ile razy w tyg można dzwonić na zamkniętym i czy można robić zakupy w kantynie ponieważ np w Aś ostrolęka zakazano tego i mogą robic zakupy tylko więźniowie z pieniędzy z wypiski?

judytkaa napisał:
ponieważ np w Aś ostrolęka zakazano tego

W dniu 1 stycznia roku 2012 zmianie uległ kodeks karny wykonawczy. I dlatego zmieniono.
A zakupy można zrobić. Ale po widzeniu trzeba je zabrać ze sobą. "Na wolność".

czyli może robić sobie sam zakupy tylko ?? wie ktoś coś odnośnie telefonow na p1

Powrót