Zk Czerwony Bór

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Na pawionie B odział B1 -B2 -B3

na b cele są pootwierane w godzinach 7 do god 19

Proszę używać opcji "edytuj" - nie piszemy posta pod postem. - M

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ja siedziałem tam od stycznia 2007 bo końca grudnia 2008:mad: a wiesz chyba cie kojaże w owym czasie na P3 tylko jedna osoba miała laptopa:) OK

Ostatnia edycja:
nie wiem czy dobrze rozumiem... na "ścisłym" są 3 pawilony: P1(zamek?) P2 (półotworek?)i śledczy, tak?? i załóżmy będąc na P1 można dzwonić od 7 do 19??przecież to zamek, wiec cele zamknięte...chyba że coś źle rozumiem..bedę wdzięczna za uszczegółowienie : ))

tak oczywiście masz racje ...
na P1 możesz dzwonić wtedy jak oddziałowy łaskawie wypuści z celi do telefonu ;/
z telefonować cały dzień można na p2 ...
nie wiem czemu byłem przekonany ze twój jest na P2 ...

to jak zadzwoni i sie dowiesz to napisz ;]
wtedy dokładnie powiem Ci co i jak :)

on dzwonił ale krótko rozmawialiśmy i dowiedziałam się tylko tyle że przenieśli go na "ścisły"...jak się dowiem na pewno dam znac i wypytam więcej : )

Chwaścior mam kolejne pytania... on jest na p2 na "ścisłym"...czeka na transport...
Przeczytałam już chyba wszystkie wątki dotyczące tego tematu i zastanawiam się jak to jest w CzB, mianowicie czy są wyznaczone dni w których odbywają się transporty? z tego co przeczytałam, w innych ZK są w czwartki i wtorki, w innych poniedziałek, środa, piątek..
Może orientujesz się ile dni trzeba na ten transport czekać (tak średnio...) po tym jak dojdą do ciebie słuchy że gdzieś cie wywiozą...
Dziękuje za odpwiedź :]

to strasznie różnie bywa ...
transport ogólnopolski jest chyba we wtorek ale tak naprawdę to mogą go wywieźć każdego jednego dnia i o dowolnej porze ...
wątpię żeby udało Wam się poznać dokładna datę i godzinę transportu takich rzeczy raczej nie ujawniają ;/

ja np. dowiedziałem się w Lublinie o godzinie 8:00 że do 8:30 mam zawinąć swoje rzeczy i o 10 juz jechałem do CZB :)
więc prawdopodobnie nie będziecie znać dnia ani godziny :)

chwascior mam pytanie....\ czy trudno jest tam się dostać np żeby włosy obciąć?? i czy można na każdym widzeniu przedłużyć sobie np o 30 min?? czy tylko tak jednorazowo??

ale gdzie sie dostać z tymi włosami?

raz n jakiś czas ... tydzień/dwa chodzi funkcyjny i można zapisać się do fryzjera który przychodzi na oddział ...

co do widzeń to chyba źle mnie zrozumiałaś ...
to nie jest tak że podajesz magiczne hasło i masz dłuższe widzenie ...
bo tak to by sie połowa osób nie dostała które czekają w kolejce ...
wszystko zależy od zmiany (SW) i od tego czy są duże kolejki na widzenia czy nie.

czasami sie udaje dłużej posiedzieć czasami nie ...
wszystko zależy od strażników, szczęścia i kolejek :)

Pytałam o to widzenie bo ostatnio była z synkiem i mieliśmy 30 min dłużej... Chciałam spytać czy będzie możliwość i będzie tak samo na następnym widzeniu

i odpowiedź od cudownego, przezabawnego i fantastycznego chwastka uzyskałaś w poprzednim poście :>

chwaścior ja do Ciebie. orientujesz sie jak to jest w Czb jak komus mineła połowa kary i czeka na wokande a w miedzy czasie ma termin wyznaczony na inna sprrawe gdzie jest jako oskarzony , czy taka kolejna sprawa ma wpływ na wynik wokandy ( jest to jego pierwsza wokanda ) wyrok 2 lata odsiedział połowę. jak to jest w czb pewnie słyszałeś czy wychodzą chłopaki mając jeszcze co innego na sumieniu. dzieki

Passat z tego co wiem to są marne szanse na wyjście z wokandy w przypadku gdy jest kolejna sprawa w toku.. Mój chłopak tam był, miał podobną sytuację i niestety nie udało się.
Poza tym sąd penitencjarny sprawdza czy nie jest toczone jakieś postępowanie przeciwko osobie ubiegającej się o warunkowe zwolnienie.

chcialabym sie dowiedziec cos o pawilonach w CzB. mój M własnie trafił do pawilonu b2 a koniecznie chce za jakis mór bi tam jest lepiej. czy wy wiecie o co chodzi i czym sie róznia te pawilony??? z góry dziekuje

Passat kilka stron wcześniej Chwaścior całkiem dokładnie przedstawił jak to jest z pawilonami w CzB.
Za murem jest o wiele lepiej, to pawilon dla pracujących, masz większe przywileje, łatwiej z przepustkami, można dzwonić aż do 21.30...itp..

Powrót