ZK Garbalin

• Autor wątku Autor wątku kropka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam wszystkich serdecznie. Mam pytania dotyczące ZK w Garbalinie. Mój brat przez nie całe dwa tygodnie odsiadywał wyrok za jazdę na rowerze po pijanemu w Łowiczu. w sumie dostał 3 miesiące. dzisiaj go przenieśli do ZK w Garbalinie. Chcę się dowiedzieć czy panuje tam aż taki rygor czy jest tak żle? czy jest tam zapewniona pomoc lekarska gdyż brat ma padaczkę alkoholową? Proszę pomóżcie mi bo strasznie się martwię. Z góry dziękuje i pozdrawiam. czekam na szybką odpowiedż:(

No dobrze, jest bus na Włocławek, lecz jeździ on tylko od poniedziałku do piątku. A jak dostać się tam w sobotę lub niedzielę, tak żeby zdążyć wpisać się na widzenie? Szukam już po wszelkich wyszukiwarkach połączeń i nie mogę znaleźć nic sensownego...

Witam. moglby mi ktos napisac cos wiecej o tym zakladzie?? MNiektore wypowiedzi sa z 2009 roku... Proszę. Mojego G dzis tam przewiezli, ma rok do odsiadki... Bedziemy sie starac o dozor elektroniczny, jak tam jest z tym? Prosze, pomozcie!!!
czy to nadal aktualne, ze mozna telefonowac do 21:30?

czy moze mi ktos napisac, jak jest w tym ZK z wokanda??

Dokładnie tak samo jak w innych zakładach - wszystko zależy od skazanego.

chodzilo mi bardziej o kwestie praktyczna, bo slyszalam opinie, ze w tym ZK jest loteria, ze na 30 osob wychodzi 2 przy dobrych wiatrach, a gdzies indziej czytalam znow, ze sporo osob wychodzi z 1szej wokandy...

guzik1010 napisał:
ze w tym ZK jest loteria,

Wiesz co oznacza loteria? Dokładnie to, że decyduje przypadek. Może napiszesz, że na wpz wychodzą tacy, którzy na przykład zgwałcili współosadzonego albo wywinęli inne numery? Nie musisz pisać - Ty to sugerujesz. Loteria oznacza, że każdy ma szansę.

A jest to wierutna bzdura.

forg, wiesz ja nic nie sugeruje...
Gdzie tu jakies wyrazenie mojego zdania? Napisałam wyraznie, że

guzik1010 napisał:
slyszalam opinie, ze w tym ZK jest loteria

"slyszalam"- i chcialam, zeby ktoś się do tego odniósł, czy rzeczywiscie w praktyce to tak wygląda...
Dlatego nie wmawiaj mi, że ja coś sugeruję, bo tak nie jest.

Sugerujesz.
ja tez mogę napisać, że słyszałem, że wszystkie osoby oczekujące na osadzonych pomagały im w popełnianiu przestępstw.
Co właśnie zasugerowałem?

Rozumujesz to troszke inaczej niz ja, ale spoko... klocic sie nie zamierzam... Twoja opinia, nie oceniam.
Jeśli chodzi o Twoja wypowiedz-byc moze tak jest, nie mowie, ze nie ("wszystkie osoby oczekujace na osadzonych pomagaly im w popelnianiu przestepstw")... aczkolwiek mnie to nie dotyczy :)... Poza tym forum jest chyba po to, by moc rozwiac domysly i wypowiedziec sie jak to jest w praktyce...-to tez chcialam uzyskac...

z wokandami to nie jest za ciekawie, chyba że wychowawca o to wystąpi, a tak to samemu to za bardzo nie ma się po co starać :/ Nie mówię żeby nie próbował bo nigdy nie wiadomo :) Powodzenia

Mój A. jest w tym ZK od wczoraj. Z tego co zdarzył się dowiedzieć to wokandę dostają tylko ci którzy pracują i nie grypsują, reszta ma bardzo male szanse.
Pozdrawiam.

Madzick

To szybko sie dowiedzial :) a ja wiem,ze tam gadaja rozne rzeczy osadzeni, nieraz tak mylne, ze masakra;/... a Ci, ktorzy przychodza nowi nasluchaja sie, a pozniej sami sie przekonuja, ze jest zupelnie inaczej.

Mam pytanie odnosnie dojazdu do tego ZK... Czy dobrze kminie (co robisz??? - moderator):
Dojezdzam do Łodzi Fabrycznej, stamtad jade autobusem (Łódź-Krośniewice)- wysiadam we wsi Upale, noi ide pieszo do Garbalina do ZK... Czy to dobre rozwiazanie? Czy od wsi Upale do Garbalina jest mozliwosc wlasciwie dojscia pieszo?...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
guzik1010 napisał:
Mam pytanie odnosnie dojazdu do tego ZK... Czy dobrze kminie (co robisz??? - moderator):
Dojezdzam do Łodzi Fabrycznej, stamtad jade autobusem (Łódź-Krośniewice)- wysiadam we wsi Upale, noi ide pieszo do Garbalina do ZK... Czy to dobre rozwiazanie? Czy od wsi Upale do Garbalina jest mozliwosc wlasciwie dojscia pieszo?...

najlepszy dojazd moim zdaniem i zawsze nim jeżdżę jest taki: jedziesz na łódź Fabryczną w siadasz na ulicy składowej do busa który jedzie na Włocławek i bilet kosztuje 10zł z legitymacją 8 i wysiadasz przy samym Garbalinie chyba że się akurat przy drużce nie zatrzyma to z 10 min drogi będziesz miała może nawet nie ;) a busem najlepiej jechać 6:50 bo jak się od chłopców wyjdzie to akurat jest bus z powrotem ;) Pozdrawiam

89ewcia napisał:
a busem najlepiej jechać 6:50

Yyy, juz bylam, ale powiem Ci, ze u mnie nie wchodzi w gre wyjechac z Łodzi o 6:50. Ja o 6:00 mam pierwszy autobus do Łodzi, a jede nim ponad 3 godziny... Takze najwczesniej o 9 jestem w Łodzi...

guzik1010 napisał:
Yyy, juz bylam, ale powiem Ci, ze u mnie nie wchodzi w gre wyjechac z Łodzi o 6:50. Ja o 6:00 mam pierwszy autobus do Łodzi, a jede nim ponad 3 godziny... Takze najwczesniej o 9 jestem w Łodzi...

no to nie za fajnie masz :| mogę się spytać czym wracałaś ?? Bo zastanawia mnie transport w niedziele stamtąd. Wydaje mi się że teraz tylko niedziela mi została ....

Nie pytaj. Po 4 mialam autobus dopiero. a czekalam od 19:00 do 4:00... Dojazd jest bardzo kiepski.

o kurcze no to naprawdę nie fajnie. A słyszałam, ze chłopcy mogą się starać o przeniesienie jak rodzina ma kiepski dojazd. Ale w praktyce do załatwienia to graniczy z cudem ale warto spróbować jeśli rzeczywiście masz tak kiepsko

Powrót