ZK Garbalin

• Autor wątku Autor wątku kropka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jedzie ktoś może w piątek 6.07 do Garbalina?Pozdrawiam

tak tylko ze na poczatku tematu to ssa posty z dosyc dawna i czy sie nic nie zmienilo??

oprócz godzin odjazdów pks-ów pewnie nic,ale to się zmienia dosyc często i w związku z tym o połączenie opisane na początku tematu należy dowiadywać się w informacji na dworcu;)

Odjazdy z Łodzi PKS Dw. Północny 10:20 przez 7 dni w tygodniu, koszt biletu 10zł. Godzina drogi. Tyle o komunikacji. Najgorzej wygląda tam kwestia leczenia. Opieka medyczna w rzeczywistości tam nie istnieje. "Lekarz" potrafi na dzieńdobry spytać: -"Ma pan papierosa? Nie? To do widzenia!" -i wyrzuca z gabinetu. Gdy ma się grypę i ktoś prosi o leki, najprawdopodobniej dostanie hydroksyzynę lub inny psychotrop, aby mowę odjęło. Jeżeli ktoś cierpi na schorzenie przewlekłe może się spodziewać szantaży ze strony personelu, a groźby dotyczyć będą kwestii np. negatywnej opinii w przypadku ubiegania się o przedterminowe zwolnienie, przeniesienie do celi zamkniętej, pozbawienie widzeń, etc, etc. Rozmowa z wychowawcą pozornie wygląda na normalną; pan przytakuje, pyta, obiecuje, składa deklaracje, czasem sam sobie zaprzecza, gubi się w deklaracjach, po czym tuż po rozmowie o wszystkim zapomina i udaje greka.

Dzień dobry, jestem tutaj na forum nowa, w zk w Garbalinie mam narzyczonego kare ma do pażdziernika a proszę o jakąś odpowiedz czy osoby odwiedzające rozmawiacie z wychowawcą osadzonego bo ja bym chciała się dowiedzieć jak to będzie czy ma szansę na przeterminowe wyjście o jakiąś przepustkę itd. proszę o pomoc i pozdrawiam.:(

Witajcie, jako, że w maju będę jechała po raz pierwszy do tego zk prosiłabym was o informacje jak wszystko sie odbywa zanim sie wejdzie na widzenie, jak to wyglada później, z góry dziekuje za informację :)

cześć, jeśli idzie się na widzenie do zk garbalin, trzeba mieć ze sobą dowód osobisty, pobiera się w okienku karte na widzenie tam jest w rogu napisany numerek trzeba go pamiętać, ponieważ wyczytyjąpo numerkach, wypełnia się kartkę i oddaje do okienka potem się czeka na swoją kolejke jak wyczytają numerek to się wchodzi, zostawia w szafce kurtkę , torebkę mozna wziąść pieniądze ze sobą, gazety i idzie się na sale widzeń. pozdrawiam.

Dziękuję bardzo za informację. Mam jeszcze jedno pytanie nie orientujesz się może czy na widzeniu można podać zeszyt czy bardziej trzeba przesłać go listownie? Pozdrawiam

zeszyt niewiem ale możesz wziąść i zapytać jak będziesz szła na widzenie czy możesz wziąść. nie ma sprawy jak coś służę pomocą chociaż tez niewiem wszystkiego ale co mogę to odpowiem.

czesc,ej orientuje sie ktos czy sa jeszcze jakies inne PKS z łodzi? czy ten ktory jest 10.20 z dworca północnego nie odjezdza przypadkiem najpierw z Dąbrowskiego?

Finister napisał:
Ej kup se klej. Wiesz co to jest kultura i dobre maniery. Raczej nie?

przepraszam ,nie chciałam Pani urazic swoim brakiem kultury.

Witam chciałabym się dowiedzieć jak wyglada sprawa telefonów z zk garbalin. Mojego D właśnie wczoraj przywieźli tam aż z wadowic:( pomijając to że nie mam pojęcia jak się tam teraz do niego dostać ponieważ mieszkam koło krakowa:( chciałabym wiedzieć czy mają wyznaczone dni Kiedy mogą dzwonić? Jak to wygląda. Nie wiem co się dzieje zaś 3 dni i 3 noce będę czekać jak głupia na tel od niego.:(

Witam.
Mam pytanie. Jak w tym zakladzie karnym wygadaja widzenia w niedzielevdla grypsujacych? Wiem, ze odbywaja sie w 2 i 4 niedziele. Ale chodzi mi o to jak sie odbywaja. Czy tak samo jak w czwartki i piatki? Czy tez jest dwoch funkcjonariuszy za biurkiem? Chodzi mi o to jak wyglada ono w niedziele w srodku? Jest troche wiecej luzu niz w tygodniu? Prosze o szybkie odpowiedzi :)

Chcialabym jeszcze zapytac jak jest z dojazdem z Lodzi w niedziele?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
zakochana.zwariowana napisał:
Witam.
Mam pytanie. Jak w tym zakladzie karnym wygadaja widzenia w niedzielevdla grypsujacych?

Widzenia dla grypsujących??? Chyba coś mylisz - we wskazanym przez Ciebie terminie odbywają się widzenia dla recydywistów penitencjarnych. A to nie to samo co grypsujący.

Witam, jezdze do Garbalina do Swojego od miesiaca. Od strony Mszczonowa, Skierniewic przez Łowicz jesli ktoś chciałby się zabrać zapraszam. Iza:-)

witam czy ktoś wie jaką mogę paczke higieniczna przeslac bo mój brat tam trafil i nic newiem co wolno a czego nie wolno .
:sad:

Paczka hemiczna może byc zrobiona tylko w kantynie i trzeba miec na to zgode. Pani w sklepiku wieziennym tak mi powedziała ... Czyli musi pisac podanie o paczke

Powrót